|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Promjenio disk - komp ledi....
Imao sam kao glavni disk dole navedeni IBM i kao disk za ladicu mali fudjicu (ili kako se vec pise). Kupio sam novi disk, također dole potpisani maxtor, i sada je on primarni (naravno) a IBM je u ladici, fudjicu prodan. Evo problema: Sada se cesto disk cuje da se jednostavno ugasi, nekakav skljoc, nakon toga kompjuter je u fazi zaleđivanja, tj. nista ne radi osim misa na monitoru, a nakon 10-tak sekundi i on se sledi... Kada restartam, nekada se podigne komp i sve OK, a nekada se pocne bootati, i u bootanju se cuje skljoc.... i gotovo, mora restart. E sad, da li je moguce da je to do napajanja, posto je ono kao 250W, extrem shrot, ili je disk u pitanju? Pozdravljam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
koji disk ? IBM ili Maxtor? meni se takve stvari dešavaj kad: 1) fali pin na IDE konektoru na disku (ili ATA kabel ne valja) 2) molex gubi kontakt (ili napajanje ne valja, ali sumnjam) 3) se pokvari motor ili glava na disku (ne elektronika, nego mehanički), ali ovo je malo vjerovatno 4) Windows protection error vezan za memoriju kojeg XP ili 2k iz nepoznatog razloga ne pokaže
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
ATA kabel je nov. Kupo sam ga zajedno s diskom. Za molex je moguce, moram provjerit Kada se pokvari motor ili glava, koliko to moze dugo tako slepat? Imam jamstvo godinu dana pa da znam. Za windows ne znam, znam samo da je instaliran nanovo i nisam imao takvih problema prije sa istom instalacijom i postupkom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
ma spoji si ga na drugi stroj pa proteraj neke testove... ili najbolje probaj skopirati nešto s ghostom... tak ćeš znat.
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Izgleda da je molex razdrndan. Zamjenio sa ga, pa cemo vidjeti... Zahvaljujem, pozdravljam. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|