|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Asus 9550 - specifican problem
Rijec je o Asusici 9550, 128/128, aktivno hladjena. Prekjucer je pokazala neke cudne boje na ekranu, racunalo je rucno restartano u panici od strane korisnika i nakon toga je sve bilo ok. Dan nakon ponovno ista stvar, samo sto se nakon toga ugasio i monitor uz poruku sadrzaja "vpu recovery bla bla". Uninstalirao sam drivere i cistio ih sa Driver Cleanerom u safe modu, tada grafa radi. Ali samo i samo bez drivera. Instalacijom originalnih, gasi se monitor prilikom podizanja Win, stavljanje 5.9 (win2k) dodje do LogOn screena i nakon toga se boje pomijesaju - zamrzavanje. Slicno sa 6.2, ali jos i gore. Drivere sam dakle svaki puta uredno cistio, restartao, samo Display Drivere sam gurao, nikakav CCC ni nista. Ako bolje pogledam u memoriju (koja je btw. Infineon 5.0ns) kao da je lagano karbonizirana na sredisnjem djelu prema vanjskoj strani. Nije nista strasno, mozda je samo zapecena prasina, ali eto. Kartica je trenutno odbacena kao neispravna, isprobana na drugoj konfiguraciji, ali isti simptomi. Prdnula u rosu? : evil :
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Da li kartica radi na stock-u ili? Ja sam imao vrlo slične simptome na Sapphire 9550 128/128, ali samo u nekim igrama i to nakon što je gore flash-nut BIOS od 9600PRO. Origigi zujalicu sam zamijenio sa ispoliranim pasivcem (jež sa NB-a neke stare ploče) i na njega zviznuo 40mm vent. Radila je kao beba, zamijenio ju tek jučer... Pozdrav! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
mema lagano karbonizirana? : stoopid Nadajmo se da je to samo prašina,probaj skinuti to i onda stavi "ježeve" na čipove. Ako ni to ne pomogne, grafa je napravila svoje. Možda bez drivera radi jer su joj taktovi memorije smanjeni, recimo kao u 2D modu ali sa driverima...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
meni moja asusica radi samo sa omeginim driverima, a da pri tome nemam nikakvih problema. Koje god cataliste stavio u pola igre blue screen bez ikakve poruke, i onda slijedi prisilni restart. Očistio sve sa driver cleanerom u safe modu, stavio Omegu 2.6.71 i od tada nemam nikakvih problema. U tvom slučaju stvarno ne znam šta bi moglo biti, iako sumnjam na drivere. Koliko god su dobre 9550, toliko su i mušićave: baad : |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Ok, probati cu sa Omega driverima - makar mi nije jasno, od 5.2005. radi normalno sa serijskim catalystima i sad odjednom. Trenutno sam upogonio g450 kao zamjenicu. Thx.
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Istu stvar i ja imam sa 9250,na pili2,izgleda kao fleka na jednom čipu,dao bi se kladiti da zbog toga baca artefakte čak i u WinXP..bez obzira na drivere..imam stalno crtu,dvije..vodoravno obično...ne bi se zezao više sa njom.. Probaj Omege,zašto ne..čak i najnovije..makar se nešto šuška..da 6.7 catalysti i omege na bazi 6.7 ne podržavaju starije radeone..9550 included..čuh tako..ispravite me ako sam u zabludi.. ![]() Ja sam pokušao već alkoholom lagano skinuti i prašinu i sve,ali problem je..izgleda kao da je urezano u nju..onako...tipičan primjer burnouta..: stoopid |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
meni su se na mojoj neko vreme pojavljivali artefakti .. ali tak kak su iznenada dosli tak su i presli .. sve kaj sam bil napravil je to da sam ju tjedan ili dva drzal na nizim postavkama gpu-a i meme .. i izgleda da ju je preslo ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja sam imao iskustva samo sa jednom 9550, puknuo gore 6.5 i ATT-sve radilo fino. I na defaultu i clockano.
![]() |
#12 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
dx8 serija (i starije) kartica nije podržana u verziji drivera 6.6 i novijim... recimo, ovdje: https://support.ati.com/ics/support/...questionID=640 pogledati "not supported" products Zadnje izmijenjeno od: Mailman. 26.08.2006. u 13:05. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Rijec je o win2k tako da su catalyst 6.2 zadnji koji su izasli - njih sam i probao, te dvije-tri verzije prije. Mislim da nece biti moguca slika jer je to kartica iz jednog racunala u firmi, a digitalac mi trenutno nije raspoloziv. Pokusati cu jos jednom u ponedjeljak sa Omegom. Hvala svima na savjetima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|