|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Vijek trajanja grafičke kartice.
zanima me koji je prosiječan vijek trajanja grafičke kartice nema veze jel je Nvidia ili ATI ja osobno imam več 2.5 godina svoju asus-icu MX 4000 128-64 i još ne daje nikakve znakove starosti. radi ko onog dana kad je došla iz trgovine: lol2 : : lol2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
svaka grafulja traje dok ne rikne ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nema roka trajanja. Nije to mlijeko. Viđao sam stare S3 PCI koje i nakon 10 godina još rade.
![]() |
#4 |
Čiča s tamića
|
U starom kompu imam Nvidiu TNT Rivu 2 već oko 4-5 godina i radi isto, a u ovom kompu sam imo ASUSA9550 2 i po godine i isto tak radi tak da...
moj komp no2: Intel Pentium 4 Prescott 2.8GHz @ 3.4GHz, 1GB RAM 400 MHz @ 450 MHz, ASUS P4S800, Club 3D 7600GS AGP @ 470/450, 80GB WDC , 400W MS Industrial moj komp3: Intel Pentium 3 800MHz, 20GB HP HDD, 256 MB SDRAM, 200W CODEGEN PS, NvIdia TNT RIVA 32, MBO:MS-6309 LITE |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
istina nabavit ču novu AGP- his x1600pro za 1000kn. a ovu ču prodat frendu za 70 kn za njega je dosta. služila me dok je mogla. ali sad sam postao zahtijevniji pa nabavljam drugu. a temu sam otvorio zato što me zanimalo koliko prosiječno traje životni vijek grafičkih kartica. ajl često čujem da ode u viječna lovišta nakon 2 godine. (pretežito sam čuo nešto u vezi sa serijom 6600): quake : : quake2 : : quake2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imam PCI grafu ATI RageII 3D staru oko 8g koja još dela ko nova (slika odlična) a imao sam X800XL koja se samo ugasila nakon 6mj Također sam imao Radeon 7500 koju sam ganjao 3g i mislim da sad još uvijek veselo radi (donirao sam je)
![]() |
#10 |
Registered User
|
to dokazuje da nove generacije kartica nisu dugoviječne. ali u ono doba nije ni bilo nekih igrica koje su mogle tolko trošit grafu!!?????!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
ma i u ono doba je bilo igara koje su itekako mrcvarile cijeli sustav... ali nekad se radilo po polako (a ne svakih 6mj novi highend model), skupo, ali i kvalitetno... nije to samo s grafickima, nego i sa svim komponentama, mobitelima, cini se i sa autima, zgradama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Jest da nejde na vise od 800*600 rezi i 16 bit boji al radi normalno. Nesjecam se, mozda cak i podrzava 1024*768, nisam siguran.
![]() |
![]() |
#15 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Zato se ne treba čuditi da S3 kartice još uvijek rade, niti se griju niti rade na velikom taktu ![]() Samo obrađivanje podataka ne kolje grafu, nego toplina koju proizvodi tijekom rada (pogotovo ako je sam GPU i memorija neadekvatno hlađena) ali i viši takt i napon ako je nakloukana.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
N/A
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() inace kartica je prezivjela sve i svasta. bila je bacana po sobi, svinuta, jedan kondic joj je strgan, al jos uvijek radi bez beda. samo drivere treba instalirati u safe modu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Darth Pope
|
voodoo 3 3000 ne znam kolko godina tocno vec zivi, ali je sigurno vise od 4 godine (sad je u starom kompu)...dok sam npr. promijenio dvije 6800GT koje su krepale na isti nacin..jedna je trajala oko godinu dana, druga jedva 3-4 mjeseca.
![]() |
#19 |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Geforce 3 Ti200 i dalje veselo radi negdje 4 do 5 godina,isto tako i jedna RivaTNT oldschool ![]() ha čuj grijanje je archnemesis elektronike uvijek bilo i uvijek če bit...
![]() |
#20 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
A evo,meni Ati rage 2+DVD,4mb pci radi već 10g u prvom kompjuteru,233mmx..i nikad ništa s njom,nema nikakav hladnjak,čak ni pasivac..tko je znao prije za to..: goood : ,a negdje 99te sam joj dodao V2,monstericu 8mb..isto radi kao sat..i igram katkad Deus Ex 1,na njoj.. Ma ja smatram da je danas to sve skupa debelo preforsirano,a cijenu toga plaćamo samo mi,potencijalni i postojeći igrači.Za ostali rad na kompu,osim CAD-a ,Video edit etc..zbilja ne trebaju grafe od par tisuća kunića..ne znam..Imao sam jednu Elsu isto tako davno,kad mi je frend posudio cijeli komp..i jednu STB Velocity..mislim danas pola ljudi ovdje nije za to čulo..ali wtf..nema veze...glavno da je lijepo upakirano u kutiju veličine za cipele..i da košta 4000kn..nema veze šta ljudi voze auto za te nofce..: evil : I osvrt..na radeonku..imam 9800pro..r360 je,mislim,378/678 je Saphireova..i radi idealno sve je origigi na njoj,stock..već 6mj..a stalno se ili igram ili prčkam po VideoStudiu..ovisi to jaaako puno..čak ne o grafi..nego o korisnicima..koji ih ganjaju.. Sorry na dužini..pozdrav.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|