|
![]() |
#1 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Mrtva IC7-G? :(
Lud sam. Dodjem danas s posla i vidim po prednjoj 140-ki da je komp ugasen. Vec psujem HEP, palim svjetlo - struje ima. Sjetim se onda da sam nedavno u BIOS-u narihtao ako nestane struje da se komp sam upali. Hladni grasci znoja. Dakle, radi se o drugoj konfi u sig-u, kucnom serveru koji radi 24/7. Ploca je IC7-G, i na njoj uredno svijetli zelena LED-ica kad je pod naponom. Medjutim, kad pokusam upaliti na pol sekunde se scimaju ventovi i nista. Mortus. Probao otkopcati sve diskove s napajanja i izvaditi sve kartice i RAM - isto. Probao clear CMOS - isto. Probao upaliti sarafcigerom - isto. Probao upaliti napajanje bez ploce - radi ko zmaj, uredno se zavrte diskovi. Ploca je eto do danas radila super savrseno i zao mi je je, jer tko zna gdje cu nabaviti istu takvu (doduse imam doma rezervnu IC7, ali nema gigabit LAN i 2 sata prikljucka koja mi BAS danas trebaju jer mi stizu dvije nove Barice) ![]() ![]() Dakle, ploca je mrtva osim te sugave zelene LED-ice i nista nije skureno koliko sam uspio vidjeti na ploci rutinskim pregledom ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
hm to se meni desilo na IS7-E kresnem power i samo se zavrte ventovi na sekundu i ugase, rezultat skurena ploča, jbga nadam se da si ti bolje sreće od mene |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj napajanje promjenit za svaki slučaj, imao sam par takvih slučajeva s NF7 serijom - upališ i za pol sekunde se ugasi. Valjda neki rail vrisne ili šta već... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
^SuperUnknown^ kao zadnju opciju mozes probat ponovo nasjest procesor znam da je tlaka ali mozda pomogne. Svakako izvadi bateriju na par minuta. Nadam se da nije odapela..sretno! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
hhahaha eto ti intel power my ass ![]() nego fakat..ajde ploca van...sve dolje (kako znam da ti je muka) onda lijepo sve pregledaj ![]() sve u svemu sretno..ako nista ostavi bateriju vani dok se ne vrastis s mora ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ispuši i očisti malo socket od proca, memu i ploču. Meni se jednom prašina zavukla u socket od proca dok sam još imao onu Asus P4P800-X i komp nije htio uopće bootati. Nakon što sam sve očistio i ponovno uključio, proradilo je ![]() Nadam se da ti ploča nije odapela. Samo se nemoj živcirati, polako i smireno ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
buraz, trenutno imam istu situaciju sa ic7-max3 ![]() pazi spiku: prije mjesec i koji dan više, bio ja prek vikenda van zgb-a...uglavnom, ženi se poslije nekog stavljanja u stand-by, više se nije htio upalit došao ja doma, isto napravio ko i ti sve iščupao van osim proca i štanga - neće niš samo ona crvena lampica se upali i odmah ugasi zvao sam raka, nije niš znao odmah pomoć, samo da iščupam sve kablove od napajanja, cmos i baterija van - nije pomoglo kako je rak bio na moru, rekao je da se čujemo poslije...ošo ja na more (3.5 tjedna) kad sam se vratio, reko da probam još jednom - ĐUBRE radi : hitthewa reko super, ne moram cimat raka i teglit se do gorice bio sam kupio 2 nova diska (ko i ti :-)) i sad je trebalo napraviti back-upove neke, pripremit situaciju za seljenje svega i svačega, još slike sa mora i to - potrajalo je to para dana sve u svemu, u subotu sam spojio nove hardove, gledam da li radi raid na ploči, sve štima i kao samo mi trebaju diveri za raid da mogu instalirat windoze...stari disk je bio otspojen pa sam morao gasiti comp da ga natrag spojim i prebacit na floppy...ugasim napajanje na prekidaču, spojim disk, upalim napajanje, stisnem power-button i opet štanga : hitthewa : giljotin i evo već dva dana tak stoji, pripremam se javit raku da on vidi jel to gecrk ili se da kaj napravit još sam mislio sve kompletno izvadit iz kućišta i proc i krenut ispočetka na stolu...ali čisto sumnjam najbolnije je kaj je nakon 3.5 tjedna stajanja doma bez struje đubre proradilo to kaj se gasi čim se upali mi smrdi na neki security ili od napajanja (teško jer sam probao i drugo napajanje pa je bilo isto) ili od matične (tipa turn-off ako se neki fan ne vrti ili je temperatura prevelika ili kaj već) sorry na prevelikoj količini riječi |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Hvala svima, probat cu s drugim napajanjem, makar ne kuzim radio Seasonic vec dosta dugo, radio je sa IS7-E, sa IC7, sa IC7-G i s nikojom problema. I onda nabavim ovu potonju, radi mjesec dana i PRD. Ne znam, vidit cu kad se vratim s mora, trenutno mi je tlak previsoko da bi se jos s tim klao ![]() ![]() Nego, kolike su sanse da je BIOS cip prdnuo ili zaboravio sve? Jel ga se isplati cupat i davat nekom na reprogramiranje? Koji su simptomi uopce s*ebanog BIOS chipa? Bi li radio chip od IC7 vulgaris (imam klijesta doma)?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako su EEPROM čipovi identični,dakle broj nožica, količina memorije i radni napon kao što mislim da jesu, odneseš ga Bubbi, on ti flashne bios koji trebaš i milina ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Meni se to desilo na Abit an7. Izvadio sam plocu iz kompa,stavio na stol,sve pospajao i proradila. Nemam pojma zasto nije htjela bootat. Isto bi se palila na sekund i ugasila. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|