|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Sa cime ohladiti Bartona 2500+?
http://links.hr/index.php?option=art...kl=050.903.080 -->
Treba mi naravno novi cooler, socketA i da je nabavljiv u Linksu/Hgu/VeMilu. Barton je na defaultu ali se previse grije jer je u polegnutom malom kucistu.
Cijena nije toliko bitna, zanima me dobro rjesenje. Za sada imam u vidu --> http://links.hr/index.php?option=art...kl=050.903.080 Treba mi naravno novi cooler, socketA i da je nabavljiv u Linksu/Hgu/VeMilu.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Ovaj koji imas u vidu je vjerovatno i najbolji izbor od ponudenih ducana. Ako ces ga drzati na defaultu ili cak i za neki OC bit ce sasvim dovoljan. Na defaultu bi trebao dobiti cca 40°C pa ti odluci jel ti to dosta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
http://links.hr/index.php?option=art...kl=050.903.079 ako ti se da potrosit pare, jer taj cooler ide na sve sockete pa ti moze posluziti i poslije. Genijalno dobar cooler, tko bi rekao od TT-a ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Ja bi išao na zalmana EDIT:To mu vjerojatno neće stati,jer kako kaže to je u malom kučištu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Ako cijena nije problem mislim da je ovo najkvalitetnije rješenje. http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.903.096 Bakreni je, sve sockete podržava, regulacija rpm-a, relativno lagan(590g) i samo je pitanje dali ti stane u kućište. Ima barton da se smrzava pod tom Katanom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Sad ovisi koliko je to kučište visoko, pošto je polegnuto, ali mislim da bi najbolje pasao Zalman (7x00 serija). On nije visok ko ovi ostali...
![]() |
#8 |
Moderator
|
Zalman je presirok, kuciste je zbilja zbijeno. Po visini bi cak i stao za razliku od TT-a. Katana bi trebala stati, provjeriti cu dimenzije. Hvala na prijedlozima. Inace Case je slican onoj poznatoj IBM seriji polegnutih kucista, tako da nije previse visoko. Za provjetravanje casea ce mi taodjer terbati ventilatori, i to 60mm. Nema prostora za vece od te velicine. Koje mi preporucate, a da su tihi? Takodjer, bitna je tisina, a ne cijena.
![]() |
#9 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Spire whisper rock ![]() Palomina drži na nekakvih 50 u loadu
![]() |
#10 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Sharkoon System Fan M od 60 mm bi bio dobar za kućište...no nažalost trenutno ih nemaju u Linksu. Pitaj kada će ih dobiti
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ovaj hladnjak što si gledao ima kolega na bartonu (nisam siguran dali je 2500+ ili 2600+) i kaže da je hladnjak vrhunski za taj CPU.... Dovoljno govori to da je morao isključiti u biosu detekciju okretaja hladnjaka na procu, jer se dotićni tako sporo vrti pri paljenju da ga ploča nemože očitati!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Shrkoon 60mm L speed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium moderator
|
A što će mu to hlađenje...Osim toga Coolermaster Aquagate se i nije baš iskazao nekim odličnim performansama,niti tišinom (vent. se vrti na max. 4600 rpm, 80 mm ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Ne bas, potrebno je da mu racunalo zauzima sto manje mjesta i da bude tiho. Jos da kazem za koga sredjujem ovo racunalo, pali biste na dupe. ![]() Nego, problem je slijedeci. Covjek se pozalio da mu racunalo blokira u radu, i on je to povezao sa pregrijavanjem. Dodirnuo on kuciste rukom, vidio da je toplo, stavio onaj hladni gel za skrinje ![]() E, stvari stoje ovako. Vrtio sam prime 5h na racunalu, uz onu opciju da se sto vise zagrije i procesor je bio na 50c, MB na 58c (Soltekica, NF2). Graficka je ekstremno vruca, pasivna FX5200 128/128. No, racunalo nije niti u jednom trenu blokiralo. Sad, ne znam sto napraviti jer je temp proca cisto OK, i nebih uzimao nepotrebno cooler iako covjeku novac nije problem, vec bih samo zamijenio pastu, odnosno stavio AS5. Na kucistu nema bas previse opcija za hladjenje, odnosno naprijed postoji jedno mjesto za 60mm i iza za 2x60mm. Graficku bi takodjer trebalo ohladiti, a NB je isto prilicno topal. Uzmimo u obzir da sam ja radio sa otvorenim caseom, a njemu je naravno zatvoren i smjesten na losem mjestu, otvoru u stolu gdje racunalo bas i ne dise previse. Prijedlozi? @Fleks U Linksu imaju samo M i P. Btw, jel ima smisla naprditi 3x60mm unutra? Slobodno pucajte...
![]() |
#17 |
Premium moderator
|
imho ja bih stavio Zalman ZM-NB47J ili NB32K pasivca na northbridge i neki mali vent koji bi pasao na njih (40 mm ili 60 mm). Probaj na pasivca od FX5200 staviti neki 80 mm dobro starom improvizacijom ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
80mm nebi stao na grafu, jer je relativno malen pasivac. 60mm bi odgovarao, ali da postoji verzija od 10mm, a ne krumpir od 25mm debljine. Nebih isao na improvizaciju stavljanja venta na pasivnog NB zalmana, jedino ako postoji kakvo zgodno rjesenje, aktivno hladjeno? Jedan 60mm i jedan straga 60mm bi trebali biti dosta nadam se za koliko toliko stvaranje "propuha" kroz kuciste.
![]() |
#19 |
Guest
|
Ma, sprdi ti neki cooler na graficku, ne bi se cudio da je ona cisti razlog zasto su sve komponente tako tople, jer ak nema ventilacije u kucistu, onda sve to cini jedan fini topli sendvic. Sprdi unutra 120mm radje nego 60, nekak ga smjesti, tek toliko da dobije nekakvu cirkulaciju i salji ga doma, proc nije tak vruc. Probaj malo smanjit voltazu i pokreni prime pa vidi dal ce proc sljakat, isplati se! |
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned
|
Citiraj:
Možda bi se ovo dalo namontirat nekako ? Pa i na grafu.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
Nazalost, 120mm mi ne stane po visini, a i za 80mm bih se trebao pomuciti. Specificno kuciste, ako se ne varam cak je bilo i posebno radjeno ![]() Ovo iz ADM-a nije lose, ali mi treba nesto cim prije, odnosno samo kombinacije iz Rijeke dolaze u obzir, Links, HG i VeMil. Probati cu i sa smanjivanjem napona.
![]() |
#24 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Whisper Rock i Spire imaju jako slične coolere, ako ne i gotovo iste. Za Bartona i lagano klokanje nisu loši, a koštaju 50-ak kn. Za mene nisu baš tihi, al *ebiga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Strichek Moderator
|
![]() |
#26 |
EMP moderator
|
Ne zanimaju me dB-i, čim vidim 2000 rpm, mrak na oči... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Strichek Moderator
|
![]() |
#28 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]()
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
Za sada - s obzirom da mi krajem tjedna stizu Sharkooni - namontirao plavog Zalmana, ocisto zvaku i stavio AS5. Takodjer, ocistio zvaku sa proca, i stavio AS5. U Loadu (Prime 5h, max heat) spustio sa: CPU 52c, NB 58c na ~ CPU 46c, NB 51c. Jos propuh + vent na grafu i mila majka.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|