|
![]() |
#1 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
OCZ PC2-6400 EL XTC Platinum Edition
Uzeo bi ovu memoriju: http://pcborg.org/index.php?page=sho...mart&Itemid=28 Koliko vidim na netu uglavnom ide preko 1000mhz. Zanima me ima li koja isplativija za ove novce? ![]() Ostatak konfe je u sigu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Za novce ovog Balistix-a dobiješ 2GB Kingmax-a koji može potegnuti do cca. 900Mhz sa malo povišenim latencijama. Ili su razlike ipak tolike da se isplati uzeti gigu brže memorije?
![]() |
#4 |
Premium
|
btw Vucko i ja sam imam taj Kingmax...i ide debelo preko 900 Mhz (cak do 960) 1Gb moduli idu nesto slabije od 512, ali jos uvijek vrhunski za ~1300 kn.. Tak da znam kolika je vrijednost tih modula ![]() U prethodnom postu sam stavio balistix jer je to jedna od najboljih ddr2 memorija...pa tko voli nek izvoli za mene definitivni best buy i najbolji izbor je kingmax ddr2 667...zato ga i imam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ma ja sam samo pitao, jer me zanima. Nisam baš previše informiran o DDR2, tako da, pitam ![]() Naravno, ako se idu rušit rekordi u sintetici, onda balistix, a za ugodan radi mali OC (dobro, ne baš mali) Kingmax ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja se isto dvoumim izmedju Kingmaxa i tog OCZ-a ![]() Trebalo bi pronaci Rev 2, jer oni imaju malo bolje latencije, ali cini mi se inace kao odlicna mema! Jos cemo vidjet koliko ce mi ostat $$ nakon conroea.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Sorry na OT Ima li nekih dobrih čipova za DDR2 kao šta su za DDR bili BH5,UTT,BH6,TCCD,TCC5,neki Micronovi i to |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
ghotic warrior
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
OT: zabavn je ovaj sig s incoming ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
A gledaj najskuplji su ali i najbolji isto je bilo sa BH-5 i TCCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
nisu ni svi D9 isti....onaj Ballistix je u biti najjači DDR2 1024MB kit samo da istina je da se može kupiti 2GB Kingmaxa koji ide ko blesav za gigu tog Cruciala....ali tko je sagrižen kloker i kome treba RAM iz kojeg može iscjedit svaki MHz to je najbolji izbor. Inače Kingmax je odličan izbor. BTW evo D9 Fattbody liste (dakle samo najjači i najskuplji (da ne govorim rijedak) DDR2) http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=77442
![]() |
#18 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
I onda koju memoriju savjetujete?? Važno mi je kad OCam da me nekoči nešto ![]() Jer koliko sam pročita Conroe voli raditi na 1:1 ![]() Stvar je šta ću memoriju prodavat i uzet 2x1gb čim skupim love. Tako da bi bilo dobro da memorija ne gubi na cijeni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() a to je Crucial Balistix 2x512 Mb ddr2 800 kit (preko 1000 Mhz na 4-4-4-x latencijama) ali s druge strane, mozes proci dosta jeftino sa kingmaxom, jer ako ces raditi 1:1 onda je kingmax dosta (moze u sinkronom doci do negdje FSB 450, dakle oko 900 Mhz za kingmaxa...sto on jos moze podnijet) tvoja odluka...kingmax ces sad dobit jeftino (usparat ces novce), a crucial ces masno platit, ali ta mema ce drzat vrijednost |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
a pogledajte ovo http://www.alternate.de/html/product...l?artno=IBIENY mislim da ovo ide vise od balistixa |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Nebi li to onda bilo 2:1? Jer ako je def. FSB proca 266 onda bi 1:1 bilo 266*4 = ~1066 MHz. Za npr. Preslera 200 MHz (*4) je taman 800 MHz mema.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
|
Citiraj:
gledaj masni veli da je vozio Ballistix na 800MHz na 3-3-3-x postavkama (ili sam nekaj krivo skužio) no bilo kako bilo sve meme bazirane na D9 Fatty su vrh ponude DDR2 memorija i sve idu debelo preko 1GHz pitanje je sreće i serije koju pokupiš (a i znanja) Također ako je nešto jako skupo ne mora značit da je dobro (a vrijedi i obrnuto)
![]() |
![]() |
#24 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
ovoga ima u 2x1gb kitovima koji idu identicno 1.2GHz c4 http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820144018 novi vidi ima test 2x1gb kita,a kosta oko 2100kn, sto za takvo nesto nije previse,naspram drugih slicnih.. ![]() 2x1gb @ 1066 (intel) 5-5-5-15 (ide na 4-4-4-4-12 2.4v) slicno kao Skyev st @1200 (amd) 5-4-4-5-8 ide slicno,ali 2x512 je bolji OCer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
ispravite me ak sam kaj zmuljao..bas sam se vratio iz grada...pivica djeluje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
ma znam nekazem zato sto je skupo vez na kojim latencijama rade 2 gige na 1000Mhz kontam da bi mogle puno preko 1100 koliko kaze masni da je vozio balistixa a evo rezultata ove meme: 1068Mhz-4-4-4-8 840Mhz-4-3-3-8 820Mhz-3-3-3-8 http://www.pro-clockers.com/article.php?id=166&page=3 evo rewiev |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
Conroe ima BUS sabirnicu na 1066MHz tj 266MHz je osnovni takt. Dakle za 1/1 trebaš modul koji radi na 1066MHz jer se osnovna ferkvencija množi sa 4 a ne sa 2. Dakle ako npr govorimo o E6300 koji radi na 1,86GHz (266x7) za 1/1 trebamo 266x4=1064 (1066) MHz RAM a sa npr PC4200 (533MHz) radi na 1/2 Evo vam primjer klokane 930tke http://www.overclockersonline.com/im.../large/max.gif
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
zasto recimo cpu-z baca ovo? ![]() zasto mi onda ne pise da mi je osnovni takt memorije 233 Mhz? banalno pitanje, ali evo.. EDIT: Izgleda da sam ja zaribao...Superunknown u pravu si... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Prečupavi mod
|
Phoenix, lijep wallpaper, ali prakticnije bi bilo ALT+Print Screen ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|