|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
zapeo na oc-u
iam amd athlone barton +2500 oaj iz siga u zadnje vrijeme mi je radialna 1,8ghz-a sve dok jedan dan nisam iso gledat u knjigi od matice i onda skuzio da mogu mjenjat na njoj mnozitelja znaci bilo je 11*166=1826mhz-a sad me hebe to kaj proc nejde iznad 2,2 da ga ubjes dal je mozda zakljucan el ga otkljucam spajanjem l1 mostova s olovkom fala unaprijed: cheers2 ak treba kakv screenshot (everest,cpu-z) samo recite
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Bas je dobro sto si naveo koju maticnu imas... i malo pismenosti nebi skodilo, jer ja sam te jedva skuzio, a tri put stvarno nemam volje citat ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Stvarno si ga ukenjo sa postom, slažem se sa SuperUnknownom, niš nije jasno. Prvo veliš da si skužio da moš mjenjat množitelj na ploči preko jumpera, a onda pitaš kasnije da li je zaključan!? Kako si ga OC-ao na 2,2Ghz? Dizanjem FSB-a ili dizanjem jumpera na matičnoj? Ako si dizao preko matične jumpere i proc ti se podignuo za tolko koliko se trebao, onda je otključan. I kako superunknown veli, vidiš i sam da ti teško ide na 2,2Ghz (treba mu 1.8V, prema onome kaj piše u tvom sigu), a kamoli da onda ide na nešto više...
![]() |
#4 |
Premium
|
cudi me to kaj je on stabilan na 2 ghz-a bez dizanja voltaže a ruši se na 2,2 s dizanjem voltaže za 10% http://img207.imageshack.us/img207/3325/stabilanym4.jpg
![]() |
#5 |
OgaME
Datum registracije: Oct 2005
|
moj radi ovak na 1.7voltaži eo slikica... http://img110.imageshack.us/img110/7...erclockjz8.jpg Da mogu mjenjat množitelj išlo bi to i bolje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
pa ***************emu koju memu i plocu imas ne kuzim kaj me ***************e imas na sajtu tut kak otkljucat ak je to to pa ces onda moc mjenjat mnozitelja
![]() |
#7 |
Moderator
|
Znači metalika, moš mjenjat množitelj. Ja se sjećam da je OC-anje na bartonima čudna stvar, barem kod mene. Moj otključani 2600+ je išao na 2.2Ghz, ali pazi sad: za stabilnih 210x10,5 mu je trebalo 1.625V na Vcore-u, a za stabilnih 200x11 1.7V Vcore-a! Znači, ista frekva, različit FSB i velika razlika u Vcore-u potrebnom za stabilan 6h prime. Ostalo je bilo sve isto, latencije memorije, napon chipseta... A za sve veće frekve (2.3Ghz pa na dalje mu je trebalo 1.75V i više). Znači, do 2.2Ghz je išao sa sniženom voltažom, a 2.3Ghz je već trebao puno, puno više i jednostavno se ne isplati...
![]() |
#8 |
OgaME
|
memorija je ddr 400 2x256 ... matična je GA-7n400-l ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
evo stabilan bez diranja voltaže na 2,125 sda radi na 12,5*170 sad cu mnozitelja na 13 mislim da mema nejde dalje
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Skini si noviji BIOS sigurno je izašao bar 1 nakon 2003. ![]() @Tolca kak su ti latencije na memi, jel radi asihrono možda? nekak mi malo predugo traje kod tebe 1MB na 2370 MHz...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
kaj mislis da bi moglo ic dalje s novim biosom al dok ga skinem temperature su mi vece i cpu-a i nb-a
![]() |
#12 | |
OgaME
|
Citiraj:
![]() evo slika ... http://img105.imageshack.us/img105/3246/untitledna8.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Furati memu asinhrono na NF2 je loše, em je sporo do jaja, em može probleme radit. Metalicca daj napiši koju konfu imaš...ovo iz siga nije dovoljno...jel mema DDR400? @tolca ti furaš memu 1:1 i to je dobro. Inače, kod memorije su najvažnije postavke baš te iz slike CPU-Z-a, CAS, RAS to CAS, RAS, TRAS i Command rate (prepoznat ćeš jer su ti opcije 1T i 2T; 1T je bolje) Skini si bootabilni .iso memtest-a, sa www.memtest.org, sprži na CD, stavi u BIOS-u da se boota sa CD-ROM-a prvo i onda testiraj latencije, koje rade a koje ne. Inače, onako neke normalne latencije su ti 2-2-2-5, 2-3-3-7, 2.5-3-3-8, 2.5-4-4-8, 3-3-3-9, 3-4-4-10. Probaj sa raznim voltažama (ne ići preko 2.8-2.9V ako se nema npr. BH-5 chipovi, ali ti ih nemaš). Pa vidi kako na kojoj frekvenciji/latencijama/naponu imaš najbolje rezultate...
![]() |
#14 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
@tolca Stavi latencije po SPDu i onda stavi cas na 2,5, tras na 8 ili 9 i daj joj 2,7V. @MetallicA Skini si patch za nforce2. A noviji bios je u pravilu bolji, bar što sam ja isprobao što se nforce2 ploča tiče.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|