|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Intel 930D
Evo moje bebe, bolestan sam, tj. prehlađen, sam doma, dosada pere, reko aj da ga kloknem. Intel Dualcore D930 - dobro poznat svima. (2x3GHz, 2x2MB cache) Neda mi se benchat, vidim da radi stabilno. bacio samo PI 1MB - 29sec kaze. No evo screenshot everesta i CPUZ. Napon 1.386 - 1.432 Temp: 47C idle, 56-58C u igri, te 62C 100% opterećenje 10min. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
daj malo primea i malo s&ma odvrti ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
neda mi se ![]()
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Da, ali onda ti ove slike baš i nemaju neko značenje, osim što pokazuje potencijal CPU-a (a dobar je potencijal ![]() Moraš odvrtit barem Super PI 32M na obje jezgre, to ti je cca. 25min posla pri toj frekvi...
![]() |
#5 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
da nije mu lose, malo je topliji al ipak je top stari intel i sad valjda trosi 220W proc ![]() Vucko sta se je sa tvojim desilo pala mu frekva? ![]()
__________________ |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Dobar je proc, pogotovo ako je stabilan na tim frekvama. Ko onaj od Sky-a kojeg je masni mrcvario... @BrunoZG Ma, frekva je takva već 2-3 mjeseca, furam se na hladnoću (tako da mi je po ljetu temp. u sobi ispod 36°C ![]() ![]() Dapače, sad sam se i ja skoro prebacio na X2, ali sam shvatio da mi ne treba, ali, nakon pola godine će već netko prodavat rabljenog pa ću valjda onda preć na 2 glave... ![]() EDIT2: @BrunoZG Kod takvih stvari ja sam koristio Rightmark CPU Clock utility, slično kao i kod ovog programa kojeg si ti spomenuo. Jedino taj RM ne može mjenjati HTT, tako da se max. i min. frekva mora srediti tako da se u BIOS-u narihta stalan HTT, a preko RM se mjenja, ovisno o opterećenju (sad, može to biti automatski ili manualno) napon i množitelj. Također, taj program koristi tehnologiju CnQ ali na svoj način (u BIOS-u je CnQ isključen), jednostavniji (kao i uostalom i kod tvog programa). Tako npr. znaš da ti je max. proca 2,7Ghz (npr. Venice 3000+), u BIOS-u staviš HTT na 300Mhz, a množitelj i napon po želji, ali neka napon i množitelj bude takav da proc može ući u windowse normalno (ako me kužiš kaj oću reć, nemreš stavit HTT od 300 i napon 1.1V uz množitelj 9). I onda kad uđe u win, ti sam podesiš da ti na idle-u radi na 1.1V (najmanje što jedan AMD64 može) i npr. množitelj 6 (kao što sam ja imao), a kad je load nek voltaža bude 1.45V (max. preko RM-a) i množitelj 9. Automatski dobivaš da ti u idle-u radi na 1.8Ghz i 1.1V, a load 2.7Ghz i 1.45V. Nadam se da si me skontao (a i ostali), ali mislim da sam rekao slično onome što i ti ![]() Da li ovaj tvoj program može mjenjati HTT u windowsima (pri startup-u)? A inače, ja imam isključen CnQ, ali mi je u BIOS-u podešeno 1.1V i 1800mhz, a RM je isključen, tako da je to za stalno, neovisno o idle/load-u ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 08.08.2006. u 18:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
Vučko stavi si ovo nesto kao cool and quiet ali bolje. Crystal CPUID http://crystalmark.info/download/index-e.html Lijepo podesi pod file multiplier menagment nanizu, srednju i najvisu frekvu i napon. Pa imas ladno, a ako bas zatreba brze sam se digne. Ne treba u biosu bit ukljucen cool and quiet i moze bit veci napon od defaulta za najvisu frekvu (iako na nekim stranicama pise da se ukljuci, ne treba, jel ti onda zmrda napon koji si postavis za max) Imaju i neki benchmark, nisam jos probal Stvar ukljucis sa file sa function , multiplier menagment. Programcic stvarno radi super, i za razliku od cool and quiet, koji rusi performanse , ovaj ne rusi. A ako slusas mp3 on ce ti uredno automatski drzat 1,1V i 1200 MhZ kolko sam mu ja npr podesio za minimum.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 08.08.2006. u 18:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ruši se u igricama, tek je stabilan na 1.5V mozda malo ispod, al onda se previse grije... Vratio sam ga na starih 4GHz, jer uz napon 1.25 V i temp od 38C u idle-u je nenad***************iva kombinacija, te memoriski tajming od 3-3-3-9 btw: Na 3GHz temp je u Idle-u 32-33C ![]()
![]() |
#9 |
Moderator
|
Bome bi ga i ja držao na tih 4Ghz, napon i zagrijavanje su puno manji, a bome tih 500mhz bi tek osjetio u nećemu zahtjevnijem, tipa video. Jel tih 4ghz max. za 1.25V? Mislim da je masni išao na 4,2Ghz na 1.25V. Probaj i ti dobit što više na tom naponu...
![]() |
#10 |
Premium
|
nije 4GHz max, ali mi se svidjaju temperature. 4GHz, na 1.2V, eto, smanjio sam napon i radi ko beba... 4000 ili 4200 li 4250, apsolutno nema mi nikakve razlike ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Junior Member
|
Ak ti je jos dosadno odvrti test: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=44241 @Vucko, ne moze se mjenjat FSB iz programa.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Koliko ti se podigne temperatura u load-u kada naprimjer imaš isti napon, tipa 1.2V, a proc na npr. 3,5Ghz na 4Ghz? Ajd pliz, ako moš provjerit nabrzaka
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
No nisam prakticirao to iz Windowsa, jer bi se najčešće smrzlo sve, ako bi radio velike pomake, recimo s 3GHz na 4GHz....
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Sad, o ćemu ti pričaš Sa_Stilom? Ja sam njega pitao dali se u tom dotičnom programu, na kojeg je on ukazao, može mjenajti HTT (FSB). Naravno da ima programa poput Clockgen-a koji služi za dizanje FSB-a iliti HTT-a. Sad neznam dali smo se mi shvatili ili ne? ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Premium
|
Sry, ja krivo shvatio ![]() Ja mislio da ti tvrdiš da se FSB nemoze mjenjati iz programa, neg, kao samo iz BIOSa ![]() Sry.. Eto ti tamo moj rezultat...
![]() |
#16 |
Moderator
|
A kaj sa mojim pitanjem o temperaturama na različitim frekvama a istom naponu (nekom ne pretjerano visokom, tipa 1.2-1.25V)? ![]()
![]() |
#17 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Odlican OC ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
FSB iznosi 300 Napon 1.5V Neda mi se sad mjerit ponovo, i sve preštelavat... ![]() Eto dinamo zgubio, sram ih bilo! ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Šta je tu čudno : lol2 : |
|
![]() |
![]() |
|