|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
![]() Htio bih malo clocknuti machinu. Budući se s time još nisam bavio, svaki bi mi savjet s ovog foruma dobro došao. Dakle, konfa je: MSI 865PE Neo2-P matična, CPU Intel P4/3 GHz,1Mb,HT/ RAM 2x512 DDR, a grafa je ASUS 9600Pro/256Mb. Kako clocknuti CPU i grafu ???: hitthewa: hitthewa: bonker2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Ovako, za grafu. Skineš si zadnji ATI Tool. U njemu aktiviraš find max core, kad ti nađe maksimalni (zašteka računalo ili artefakti i sl.), onda stisneš find max mem, te kad ti i za to nađe maksimalni klok, spustiš obadvije frekvencije za par mhz i imaš maksimalni klok. Pritom, naravno, moraš pazi na zagrijavanje (metoda prst), te ako ti je temperatura prevelika, moraš naći bolje hlađenje. Potom, odvrtiš 3dmark05 ili sl., odigraš jedno 2-3 sata svoje omiljene igre, i ako ti se tada ne pojavljuju artefakti, znači da je sve u redu i da si našao maksimalni klok. ![]() A za klokanje intela će ti pomoći netko drugi, jer se ja ne želim sramotit. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Mislim da se s tom plocom neces bas usrecit, barem sto se dizanja napona tice. Negdje sam citao da ta ploca nema opciju dizanja napona za Prescotta. Ali probaj dizati FSB lagano korak po korak pa vidi dokle ti CPU ide na default naponu. Nadam se da imas dobro hladjenje ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|