|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Gainward Bliss 7900GT GS visoke temperature!!!
Svjeze kupljena kartica Gainward Bliss 7900GT GS 256MB. Temperature : idle 55°C, full load 95-110°C, po nVidijinim 91.31 driverima. Ovo mi se cini daleko previse. Ventilator radi stalno i dosta je bucan. Hladnjak na dodir je vruc, ali ne bih rekao da je bas tolika temperatura. Kuciste je otvoreno i s hrpom dodatnih ventilatora, prostorija je klimatizirana. Kartica radi ispravno bez ikakvih problema/artifekata/rusenja. Prije ove kartice sam imao 6600GT, ona je radila na 45° idle i 70-80°C pod opterecenjem. Ima li tko slicnih iskustava s tom grafičkom ili slicnima 7900GT? Da li je moguce da nepravilno prikazuje temperature? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Hmm...prilicno opasne temperature ako je vjerovati senzoru! Probaj odmah nakon full loada (ili prilikom) dotaknuti cooler na par sekundi, ako gore ostavis kozu s prsta ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ojla to je stavrno vruce :burn: kako ti se prozracuje kuciste jer ako je u njemu visoka temp nije ni cudo sta je tako topla - vruca grafa ako je prozracivanje dobro onda ti nema druge nego skinit hladnjak i stavit novu pastu (articsilver 5 pasta je ok) i pripazit da ga dobro vratis tj da dobro sjedne. vjerovatno se ekipi iz tajvana nije dalo radit pa su ofrlje stavili pastu : baad : uglavnom takva temperatura nije dobra
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
da, ja sam sa jednim driverima imao idle od 75c. Load nisam ni probavao ![]() Ironija je ta sto su to bili driveri koje sam dobio na CDu sa grafom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Temperature su bile za neovrclokiranu graf. stock je na 550/1400MHz, da se dici do 580/1550MHz (standard 7900gt 450/1320Mhz). Ne znam dali Gainward na Golden Samplu mozda podigao default napon RivaTuner prijavljuje 2.0V što nije ispravno. Sumljam da je problem s pastom s obzirom da je nova graficka, al moze se i to dogodit, stavit cu drugu kad budem probavo Zalmana ZM80D-HP, njega sam drzao na 6600GT i dobro je radio, ali sam ga morao dodatno hladiti s ventilatorima s obje strane. Bojim da on nece biti dovoljan za ovu 7900GT. Hladnjak stoji jako dobro, inace jedno od najboljih rjesenja koje sam dosada vidio za montazu hladnjaka, s metalnom plocicom na straznjoj strani graficke poput onih na novim maticnim plocama. http://www.cpu3d.com/index.php?optio...emid=2&limit=1 Nisam probao druge drivere. Probam javim jel pomoglo. Dodao sam jos dva ventilatora gore i dolje na graficku i skinio temp na 83-89°C, dosta nevjerovatan rezultat. Dosad dodavanjem takvih ventilatora koji samo pusu po povrsini sam mogao skinit par stupnjeva najvise, što ili može znaciti da 7900GT generira ogromnu kolicinu topline koju treba rastjerat dalje od nje da nebi ponovno uvlacila topli zrak, ili mozda senzor nije u jezgri nego negdje na ploci pa sada dobija hladan zrak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
to ili senzor krivo očitava ili driveri krivo prikazuju probaj sa drugim driverima napon jezgre vidi u nibitoru ali mislim da je 1,2v onaj Zalman nemoj niti pomislit stavit na tu grafu, ako ćeš stavljat stavi VF900Cu
![]() |
#9 |
Registered User
|
Problem rjesen!!! Isprobao sam starije drivere 84.21 i ista stvar visoke temperature. Problem je u pasti! Ante je bio u pravu. Dakle skinio sam kuler (za skidanje treba tocno 5 sekundi izrazito se lagano skida i stavlja). Bijela pasta je bila savrseno pravilno u tankom sloju nanesena i ostala je i na hladnjaku i na jezgri - tu sam mislio eto nist od toga. Ali nakon sto sam ju obrisao i stavio novu Arctic Silver Ceramique staru jedno dobre 2-3 godine i vratio kuler, temperature su 42°C Idle i 51-53°C u igrama. ![]() Sljedi ponavljanje overclock-a, a zatim montaza postojeceg pasivnog zalmana (jer ce sada vjerojatno biti dovoljan), pa volt mod. P.S. Donja strana bakrenog hladnjaka je izrazito lose zavrsne obrade. Nema govora o sjaju. Brazde u metalu su tolike da se osjete pod prsitma i da se moze noktom zapeti za njih. Strasno, to treba ispolirat vjerojatno bi dobio jos koji stupanj manje. No i ovako sada izvrso hladi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
pasivni zalman i volt mod nikako nejdu zajedno u istu rečenicu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Bit ce taj "pasivni zalman" aktivno hlađen sa barem 2 8cm ventilatora, koji su oba gotovo besumni za razliku od ovog malog serijskog na kartici. Inace si u pravu taj pasivni sam za sebe nije bio dovoljan ni za 6600GT. Kartica na novim temperaturama radi stabilno na 620/1600MHz, bez dizanja napona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Temperature lagano rastu iz dana u dan. Trenutno pod opterecenjem radi na 58-63°C. Vjerojatno je problem u pasti koja se suši u neravninama na hladnjaku. Skinit cu to, izravnat, ispolirat, pa javim rezultate. GPU ne radi na 1.2V kako kaze nibitor, nego na 1.36V (zato se i da tako dobro dizati po defaultu). Nakon volt moda na 1.47V radi stabilno na 650/1600Mhz što je 30Mhz+ za core i nista za memoriju (2.1V def.). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|