|
![]() |
#1 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Kako mrzim ove danasnje prodavace!!!!!!!!!! Dodem jucer u ducan, i on mi radi ponudu, i na nju stavlja AMD Athlon XP palomino. Ja kazem necu palomino, ocu tbred, on kaze da je to TBB ali da je dostavljacka oznaka palomino (??). Ja kazem onda ok. Jucer dobijem proc doma, nisam gledao odmah kad sam ga kupovao, i na njemu pise: AMD Athlon AXDA1700DLT3C 9575628240180 AIWGA 03225PMW (R) (C) 1999 AMD Najvise me zabrinulo ovo 1999 ?! 1999-te se nisu proizvodili TBREDOVi jos !!! i da, plocica je smedje boje, a procesor je vise duguljasti-u obliku pravokutnika nego kockasti! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
nisam bas zagledao palomino ali mislim da je kod njega tako jezgra malo vise pravokutna....i sitnija...netko je jednom stavio neku nasu stranicu di upises brojeve s jezgre i izbaci ti koji proc imas....ako se ko sjeca nek ju ponovno posta |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Uptime freak
|
nasao sam neki site koji pretvara iz koda u text i dobio ovo: Athlon XP Processor High-end Core Thoroughbred-A CPU Model 8 Manufacturing Process 130 nm Approximate Transistor Count 37.2 million Approximate Die Size 80 sq. mm Performance Rating 1700+ Working frequency 1467 MHz Package Type OPGA Operating Voltage 1.5 V Max Die Temperature 90° C L1 Cache Size 128 KB L2 Cache Size 256 KB Multiplier 11x FSB Frequency 266 MHz Stepping Code AIWGA Manufacture Year 2003 Manufacture Week 22 Production Batch M Batch Production Number 0180 AAAAAAAAAAAA ja nisam zelio TB-A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jel moguce da je to greska???! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Ljudi, to je Tbred. Trust me. ![]() AXDA kaze da je Tbred. L u DLT3C kaze da radi na 1.5V. AIWGA kaze da je Tbred A. Nije greska dakky, zadnje slovo u AIWGA ti govori koji je. Ako zavrsava na B onda je TbredB ak na A... ma shvacas. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Kaj nije samo b revizija delana u 13 mikrona??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Palom ili TBred?!!!
Citiraj:
1999 je godina otvaranja Fab 32 ( proizvodnja AMD procova u Dresdenu ) i godina izlaska prvog AMD Athlona ( Tb je dio Athlon obitelji ) i to je to ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Uptime freak
|
dobro, ljudi mi na hch govore da je to ok proc ako nije zakljucan i da bi se sa vodenim dalo do 2500 mhz natjerat bas ovog tb-a procesora... evo slikca jedna, mutna ali mozda pomogne ![]() kao sto vidite, nijedan bridge nije prekinut a to odmah znaci da proc nije zakljucan! dakle jel valja sta ili da vracam i trazim TBB? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Evo doktorirao sam na 1700, oba mi idu na zrak oko 2300 ![]() Dakle ti si dobio A, to nije dobro ! I teško teško da će ti ići do 2500, no opet A na 1.5 V to je ok. Iskreno mislim da si trebao uzeti JUIHB ... Vidim da sam i Vekija isprakticirao ![]() Sretno. I da to je Tbred, a ne Palomino. To što je na smeđoj jezgri nema veze, moj je pa je dobar, no bolji je na zelenoj (kod mene, ne znači i inače !!! ). Dakle pogledaj da ti onaj broj, gdje imaš tipfeler (3225) BUDE 308, 310 ili sl. A u prvom redu, da ti broj bude što manji, (zadnje 4 znamenke). I još jedan savjet, odi tu pod search, pa napiši Kova, text: Odaberite, pa klikni na post Odaberite pravi proc !!! I TAMO SVE PROČITAJ !!! NEMOŽEŠ FULATI !!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
E sad ste me zabrinuli. Skinuo sam hladnjak (i usput stavio novu pastu) i na njemu piše: AXDA1700DUT3C 9268916261169 JIUCB 02515PMW (btw. proc je zelene boje) Pa jel valja ovaj proc išta? Do koliko bi on trebao "ići"?
![]() |
#16 |
Premium
|
pa ne bas previse ipak je to na 1.6V ali trebas probati pa ces vidjeti ![]()
![]() |
#17 |
Ekspert iz sjene ...
|
Ma hebo vas ... koliko kome može ići OC .... Može do penisa ![]() Jedini princip koji priznajem za definiranje max OC-a je da sam probaš. Već je xy puta rečeno ( gdje je XY opasno glupo velika brojka ) da ne postoji način na koji se može reći max OC, a da sam ne probaš. To ovisi o: CPU, MBO, RAM, Cooler, PSU, VGA, PCI periferije, temp. u sobi .... i još pun kurac stvari .... Izabiranje Tb B -- high end ( JIUHB ) samo daje veče šanse za OC, ali ako ostale komponente nisu na visini, nemojte očekivati astralne brzine. Slažem se ako netko ima TB A da ga proba prodati AKO mu je OC slab ( npr. 1700+ @ 2300+ ), ali ako se da clockat i sve je STABILNO pa čemu panika djeco ![]() Point being --- ako žele zamijeniti kod prodavaća, odlično, ako ne, pa bože moj clockaj i uživaj u brzini koja ti je ionako 100% nepotrebna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Uptime freak
|
ma necu ga prljat pastom dok ne budem siguran da ga oce primit da ne bude kasnije kad dodem u ducan "ti si ga stavljao u komp mi ga necemo nazad" ili sta ja znam zato ga ja cuvam u kutiji netaknutog... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Evo čak neću niti bezobrazno komentirat ---- kog će ti kurca proc koji čami u ladici, jerbo MOŽDA nije dovoljno dobar. Taman i da je, ne bi skužio. ... zato ću reći samo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
ako ga ne isprobas neces znati na koliko ide
![]() |
![]() |
#22 |
***2CROwded***
|
Ok idemo ovako : Kada imaš Tbred B i sada gledaš 3 komada na 1.5V i gledaš serijske brojeve, hm teško da možeš puno dobiti ... No Tbred A i Tbred B, prvi na 1.6V, drugi na 1.5V, sorry ali Tbred samo staviš na 1.6V i ide do 2000 Mhz ! Btw Mad, pa sada i je štos, sada vidi koliko ide, onda si siguran da je stvarno stabilan na tom i tom OC-u. Dakle ocaj koliko ide stabilno ! Moj je stabilan kako piše u sigu ! Sada dok mi system na 35°C, ... Iskreno rečeno mislim da su oba proca ovdje loša... A dakky, ti ili prvo zamijeni pa da niti neznaš kako ide, ili nemoj ! Iskreno nemožeš fulati s Tbred B, ako si pročitao onaj post koji sam ti rekao da pročitaš ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() i na kraju krajeva, ja imam palomino i radi na 2000+ bez diranja voltaze - nitko me nemoze uvjerti da taj tba nebi to isto mogao.... ali narod lupeta a covjek i dalje drzi proc u ladici....zivot je lijep ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
***2CROwded***
|
E sada Greg... Pa zapravo jedna je stvar ovdje, ovisi šta je vama to da proc ide?! Ja imam 2100, ide on do 2400+, možda i do 2600+, ali hebi ga, ja sam htio da ide ko 2800 ili 3000+, pa mi onda ovih 2600+ i nije dobro !!! A kada 1700 ide do 2300Mhz što je veće od 3000+, hm ... Ma ok neću nikome soliti pamet, iskreno, treba probati dokle ide pa vidjeti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Uptime freak
|
BTW necete vjerovati kakav crap od kuler sam dobio... Silent Breeze 462, SPEED RPM: 2000 LOLOLOL Ja ne vjerujem svojim ocima!!!!!!!!!!!!! Al zato Noise dB: samo 19.0... al svejedno sporo mora da ce se sa time grijat ko lud! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Uptime freak
|
Citiraj:
ne zelim tih komp... tocnije, to nece ni bit moguce: 2 venta na napajanju, vent na grafickoj, vent na kucistu naprijed, vent na kucistu iza i na kraju vent na procesoru... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
..
|
Citiraj:
2 venta na napajanju,1x92mm naprijed,1x70mm na procu, 2x80mm odostraga(ugaseni trenutno iz politickih razloga) i jedan 40mm na grafickoj koji je poceo grepsti pa je isklucen... i jedino i najglasnije mi se cuju tri venta iz aluminijske ladice...ali je ladica off line posto stvara vise buke nego li winamp s zvucnicima do jaja,,, i cesto mi se desi da komp zagasim kaj ga hocu upaliti...jer naprosto ne cujem da radi... stoga prvo slozi onda kenjaj.... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|