|
![]() |
#1 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Problem sa defaultom
Danas sam bio kod prijatelja koji je nedavno kupio "novi" komp (polovno) Opteron 146 DFI Dagf 6800GS GLH 1gb A-data (UCCC) On ga drzi ko i ja na 2400mhz 1:1 Probali smo jos klokati proc, stavio sam 1:2 djelitelj i dizao sam polako proc. Kada je doslo do 2700mhz sa stock voltazom, probao sam onako bezveze 2800 iz prve. Komp se nije bootao, pa ga resetiro i stavio vecu voltazu. Nije se ni onda bootao. Onda sam ga vratio na 2400mhz (prije def voltaza) sa cak 1.45v i 1:2 djeliteljem i nije se bootao, tj. resetiro se taman da ude u Win, a drugi put je bacio BSOD u Win. Stavio sam ga na def i onda je usao u Win, al mi nije jasno zasto nije radio na onim postavkama na kojim je prije radio? Jos nesto, kad se radi Clear CMOS pise da se osim ostalih stvari treba stisnuti i neki onboard easy power switch. Sta je to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
cuj nemam pojma kaj je onboard easy power switch..ali mislim da je to da maticnoj nedaješ struju dok radiš clear cmos..tj.možeš iza i na napajanju staviti na nulu..napraviti clear i onda opet na 1 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
.
|
Ili...pored baterije imaš jumper ...početna vrijednost je 1-2, ti ga stavi na 2-3 i vrati na 1-2 ponovno...tako se cmos nalakše ''isprazni''... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
This is a must to add to the proper Cmos clear. Dear customer: 1. Put CMOS jumper to the clear side (pins 2-3) 2. Remove CMOS battery 3. Unplug the power cord of the power supply 4. Use a screwdriver and short the inside metal plate of the battery holder 5. Put CMOS jumper back to normal 6. Press onboard easy power switch 7. Use a screwdriver and short the inside metal plate of the battery holder 8. Press onboard easy power switch 9. Put CMOS battery back 10. Plug power cord back 11. Make sure 24pins and 8 pins is properly connected to the motherboard and the video card is well seated firmly toward the board. 12. Start the system. You should have at least CPU, memory and video firmly seated to the motherboard to do above test. Ovako je pisalo, mislim na DFI-Streetu. Je se to bas mora tako il moze i nekako drugacije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
Ovo što piše pod 1. bi trebalo biti dovoljno za Clear CMOS...anyway pričitaj post gore |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |