|
![]() |
#1 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
AMD brings forward X2 3600+ to counter Conroe and Pentium D
AMD brings forward X2 3600+ to counter Conroe and Pentium D According to news from Taiwan, AMD will launch their X2 3600+ this quarter to counter the Core Duo (Conroe) and Pentium D. As Intel will be lowering its pricing and clearing of its Pentium D, limited quantites of Core Duo will released to the market so that it will not eat into the market share of Pentium D. The AMD X2 3600+ is expected to be launched on 24 Jul, just in time to fight head on with Pentium D 915/925/945 and Core 2 Duo E4200. This strategy is to slow down Intel's clearance of Pentium D, so that they will have to clear out most of it before they channel large quantities of Core Duo into the market. The low end E4200 Core 2 Duo is a 1.6GHz/2MB/800MHz FSB CPU and will only be available from Q4 onwards. It wil be priced at 183 USD. Pentium D 925 will be dropped to 133 USD, Pentium D 945 will be at 163 and 915 at 133 USD. from Jul 23 onwards. Hm... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Razer. 08.07.2006. u 12:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Idu na jeftinjaru, logican potez ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
.
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kolko sam ja vidio, AMD će skresat cijenu svog X2 3800+ za soc. 939 na 169$ Imate na onom topicu di McG lijepo piše kaj ima novoga kod AM2 proceva kako bi mogle cijene AMD izgledat nakon što dođe Conroe...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Kad ste već kod ove teme, ne bih htio otvarati novi topic. Bez glupog prepucavanja Intel vs. AMD, koji bi procesor, između 930 D i 3800 x2, odabrali pod uvjetom da aemdejcu padne cijena na <= 1500 kn? Procesor ne bih koristio za igrice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Citiraj:
Iz jednostavnog razloga što je ovaj put uistinu - svejedno... Naravno ako su cjene iste... Eh da faktor onoga što već imaš (ako nešto imaš) ti igra ulogu...
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Nemam ništa. Nisam zadrti Intel ili AMD fan, već kupujem ono što je najoptimalnije u nekom tenutku. Bolje bi pitanje bilo u kojim zadaćama je jači jedan, a u kojim drugi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Onda ti je IMHO Intel bolji izbor. D 930 je sad cca. 1.300 kn, a nakon Conroea bu još jeftiniji, ploče za Intel procesore su kojih 700 kn (pa nadalje) i to dobre/kvalitetne. DDR2 je isto "koju kunu" jeftiniji od DDR1. Naravno ovo je samo prijedlog ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
Bez obzira na moje simpatje prema AMD-u ovaj puta omjer cjena/performanse nije na njihovoj strani, posebno bez OC-anja... Čak su rješili i problem grijanja, ipak možda će za mjesec dana stvari opet bit drukčije ovo je samo za sadašnji trenutak važeće...
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Što se cijene tiče, dođe mi na isto. Uz Intela bi obavezno išao neki bolji hladnjak. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Mene sve nekak lepe zove X2 3800+ nakon pada cijena ... Ali to više iz razloga jerbo već imam AMD system. Inaće jedva čekam kraj godine. Ako Intel dobro odigra karte, možda nakon 12+ godina se vratim na Intel .... Čeka se rat cijenama na sveopću radost ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Ko ima veće količine DDR-a a posebno ako ima ploču za s939 koja radi s x2 procevima njrmu je A64 x2 puno biže rješenje...
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
ako bi gledao izmedju 930D i X2 3800+, X2 je dosta brzi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
.
|
Citiraj:
![]() Trenutno imam gigu rama i venicea i sve pet...sad samo čekam ono pojeftinjenje koje se toliko najavljuje od strane amd-a i intela pa uzimam 3800+ x2...i kud ćeš bolje...kasnije si uzmem još jaču grafu i to je to... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Igre ne dobivaju previse ako nisu optimizirane za dual-kor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
pa i u videu X2 je brzi (govorim za stock)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
najjeftiniji conroe - oko 150$ (1.8ghz, 2mb l2 cache) bolje od toga nema...niti jeftinije... ![]() a kad dođu ploče sa 965 čipsetom (koji bi naravno trebao biti jeftiniji od 975 čipseta), to će biti jako jako dobro... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..da izgleda da je intel postao pravi izbor za relativno malo para,samo budu li sve ploce sa jednim pci utorom (kao abitova) tesko da cu to "progutati"
![]() |
#23 |
Beskorisna bitanga...
|
ja ću vjerojatno vozit s939 dok god bude upotrebljiv... Kad mi ovaj proc postane prespor kupit ću DC koji će do onda valjda bit jeftiniji i neki brži DDR ako će trebat... Barem još 2-3 godine mislim na s939 bit, osm ako se nešto nepredviđeno ne desi što će me natjerati da promjenim planove...
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
drugim riječima: 150$ u americi = 150€+PDV kod nas = cca 1300kn ![]() nađite mi bolji proc za te pare... a ploče sa 965 čipsetom su počele izlaziti...bacite oko na ASUS P5B... ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|