|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
Pregrijavanje procesora (A64)
Procesor (A64 s754) mi se pregrijava, ne spušta se ispod 50 stupnjeva i redovito se gasi kad dođe do 65 (tako je u biosu namješteno). Znači čim počnem nešto malo zahtjevnije radit na kompu (ili nedajbože neku igru igrat) komp se ugasi. Neki dan mi se ugasio u sred surfanja i nakon što sam ga ponovno upalio skužio sam da mi je riknula mrežna (integrirana). Zamjenio sam pastu, očistio sve od prašine ali svejedno procesor se ne spušta ispod 50 stupnjeva. Čim ga upalim on je odma na 50, i u biosu i u Smart Guardianu. Ništa nije klokano, sve je na defaultu. U čemu bi mogo bit problem? Matična je DFI Lanparty 250Gb, cooler na procesoru je Zalman CNPS7000B-Cu, proc. A64 3000+. Hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Sad sam skužio da je Zalman upola hladniji na dodir nakon što sam promijenio pastu, ali u biosu je svejedno temperatura 50 stupnjeva! Da li je moguće da bios laže? Kuler je na dodir mlak, po slobodnoj procjeni ne više od 30-ak stupnjeva. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Moguće da ploča laže, flashaj najnoviji bios pa vidi kakva je situacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ili ploča laže ili nisi dobro stegnuo Zalmana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Zalman je 100% dobro sjeo i dobro je učvršćen. Kad sam mijenjo pastu stare više nije bilo (potrošila se?). Nije mi jasno kako to da bios očitava istu temperaturu a razlika sa starom pastom i novom na dodir je velika? Pa AMD se ne bi trebo toliko grijat! Jel može netko napisat koliko se njemu grije ovakav procesor? Probat ću flešat bios pa ću vidjet šta će bit. Hvala na odgovorima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Ne bi trebo prelaziti 35-36 stupnjeva u idle-u.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PC Ekspert
Datum registracije: Jan 2004
|
smart fan
Jer ti je u biosu uključena opcija smart fan - ako je ima , ali mislim da mora biti osim ako nisi vec flashnuo bios , jer je to u nekima verzijama biosa izbaceno Ako nije stavi na 50C . Pogledaj koliko je brzina okretaja ventilatora kad je temperatura oko 60 , ako je mala, onda definitivno uključi smart fan.
Soltek SL-K8AN-RL@A64 3000+ GeForce FX-5950 Ultra@500/950 512 MB Apacer CL3 160 GB PATA@Seagate Baracuda Asus DRW-160P Xerox XL775 LCD - 17 SUN GDM20D10 - 20 DAT - Archive Pyhton SCSI CHIEFTEC BIG TOWER DA-D1WD COOLERMASTER 550W - RS-550-ACLY UPS - Best Power Server Fortress 2KVA |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
PC Ekspert
|
Moj proc je na 32 stupnja , ali je ventilator stalno na 4600 okretaja - box cooler verzija dosla sa procom i drzi ga na 32 C
Soltek SL-K8AN-RL@A64 3000+ GeForce FX-5950 Ultra@500/950 512 MB Apacer CL3 160 GB PATA@Seagate Baracuda Asus DRW-160P Xerox XL775 LCD - 17 SUN GDM20D10 - 20 DAT - Archive Pyhton SCSI CHIEFTEC BIG TOWER DA-D1WD COOLERMASTER 550W - RS-550-ACLY UPS - Best Power Server Fortress 2KVA |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
PC Ekspert
|
Jer je na zalmanu montiran FanMate za regulaciju brzine ili ?. Ako je na koliko je volti napon , nadam se da nije na 7V , jer onda je lose lose.
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Ne, nemam nigdje u biosu opciju za smart fan. Na Zalmanu je naravno montiran FanMate i radi na 2500 o/min, jedino ne znam na koloko je volti napon. Svaki put kada uključim komp., u biosu je temperatura odma na 50 stupnjeva. Mislim da je to nemoguće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Volio bi vidjet neki procesor pa cak i novije generacije koji je hladniji kod ovih nesnosnih vrucina. Temp ti je OK. Dalo bi se malo spustit boljim provjetracanjem kucista, montazom venta na bocnu stranicu i slicno. Citiraj:
__________________ |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
@maxus: Jesi stavio novi BIOS? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
imho ploca ti laze ja bi pukno prvo novi bios pa onda vidio temp a ak nista onda sa sondom bi mjerio temp da vidim koliko laze i onda namjestio na koliko da ti se gasi. inace stavi si an 70c da se zgasi nece izgoriti ziher
![]() |
#17 |
Registered User
|
Hvala svima na odgovorima i pomoći. Nisam stavljo novi bios, trenutno mi je fax na prvom mjestu (počeli su rokovi :-), do tad nek se procesor prži... Moje mišljenje je da ploča ne očitava točnu temperaturu, a bios ću svakako stavit noviji. Do tad, još jednom hvala svima! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|