|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Isplativost prelaza na A64 3000+ ?!
Jeli mi se isplati prelaz na 3000+ sa ovoga P4 sta imam... Naime mogu njega i onu ASrockicu sa agp-om i pci-e nabavit dosta povoljno... Cisto me zanima u preformansama kolika je dobit, jeli se to da osjetit?! ... ili da pricekam i uzmem koji drugi procesor?!
MOB: Gigabyte GA-8S655FX(-L) CPU: P4 Northwood 2,8@3,2 VGA: LeadTek 6800LE 16/6 MEM: Dual 3200 DDR(Kingmax 256mb + Vdata 256mb) HDD: 80gb SG Barracuda + 20gb Maxtor OP: DVD RW LG GSA-4163B + DVD Samsung TS-H352A PSU: Fortron 350W, 12cm vent |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Ali s obzirom da već maš dobar proc nisam siguran... Ja sam nedavno prodao svoje Socket A/AGP komponente i prešao na PCI-e ali ne zbog proca nego zbog PCI-e... ![]() Na kraju je ispalo da sam privremeno zaglavio na slabijoj grafi nego što sam htio ali dugoročno će mi se sigurno isplatiti... S druge strane ti već imaš dobru AGP grafiku i pitanje je ima li tebi to smisla... Zapravo ovisi koliki će ti biti realni troškovi kad prodaš stari proc i matičnu... A64 je bolji ali nije toliko bolji da ćeš nešt bog zna što prmjetiti, s druge strane je noviji i ima eventualno kasnije iskoristiva 64bita... Prema tome zbroji i oduzmi sve cifre i vidi sam kako ti se isplati... Mislim ako ga klokaš A64 je zvjerčina ali nije ni Northwod baš tako loš...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
dobro si razmisli dal se isplati ali performanse ces dobiti svakak bolje od P4 ako uzmes. i sam sam prelazio sa p4c800deluxe, P4 C 3.0 northwooda, 9800pto i 2x256mb rama na ovo sto imam sada tako da, vjeruj mi performanse su bolje ali razmisli sto ti treba pa odluci |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja imam slabiji komp, moj je 2.4 @3.0 i ne namjeravam ga mijenjat jerbo brijem da nije tak velika razlika. mozda cu ga mijenjat za koju 1-2god... Frend ima P4 630, pa se ne kuzi u igrama tolko razlika od mog... Naravno, najvise se kuzi zbog njegove X850 XT i 2GB rama, naspram moje LE i 512MB... Za kaj ti najvise sluzi komp?
![]() |
#6 |
Guest
|
Cekaj do jeseni moj savjet! |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
komp mi sluzi za manje vise sve - multimediu, fotoshop, igre, internet... graficku san uzea prije 8 mj. i ne mislim je mijenjat, jer san prezadovoljan njom, definitvno najveci best buy svih vremena... A sta se procesora tice mislim sto mi se vise isplati na duze staze, jer ne volim mijenjat hardware cesto... Zato se mislin, dali pricekat pa uzet na jesen nesto novije za nekih cca 1300 kn ako ce izlazit ili uzet a64... oce izlazit ista puno mocnije od njega po prihvatljivin cijenama... sta mi je mudrije?!
MOB: Gigabyte GA-8S655FX(-L) CPU: P4 Northwood 2,8@3,2 VGA: LeadTek 6800LE 16/6 MEM: Dual 3200 DDR(Kingmax 256mb + Vdata 256mb) HDD: 80gb SG Barracuda + 20gb Maxtor OP: DVD RW LG GSA-4163B + DVD Samsung TS-H352A PSU: Fortron 350W, 12cm vent |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ako zelis preci na A64 a ostavit AGP onda uzmes ASROCK 939Dual-SATA2 (links 444,08KN) i 3000+ koji je sada oko (links) 760KNa. ostane ti i RAMi i VGA tako da moras mijenjati samo CPU i MBO a ako budes prelazio na AM2 morati ces mijenjati i graficku i RAMe jer je DDR2 i PCI-E a do sada nisam vidio AM2 plocu sa AGPom |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() Za male nofce se dobi zvjerka uz malo srece... ![]() Ili skart od grafe... ![]() E sad, ili cekaj da izadu novi procevi AM2, Conroe il tak... Makar, ak ces njih htjet uzimat, morat ces mijenjat grafu i rame... Ili kak je rekao AMDhammer, moram priznat da i mene privlaci da si zamjenim... ![]() Evo, da nisam uzeo novu plocu prije 2 mj. preso bi mozda na asrock i athlon... Sam da pitam, do kolko idu procesori na tu asrock? Ide dualcore i operton?
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
ide bilo što sck 939,i ja sada razmišljam o toj kombinaciji sa jednim optyem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
pricekaj jesen, dok izadje conroe i pojeftini X2, pa onda izaberi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ja sam gledao nema ti velike razlike ako ces na s939. asrock, asus ili dfi. ja imam SLI-DR a isto to imas i na ASROCK samo sto imas dodatne kontrolere, mozda veci OC zbog 4V na ramu, 100-456 HHT po 1MHz i tako nesto ali sve u svemu je isto. uglavon sta hocu reci da je onda bilo ovakvih ploca kao sada ostavio bi 9800 uzeo novi proc i asrock i end of story by by ![]() sad od 1.7 pocinjem radit, ***************ga skola gotova, pa cu valjda ubosti 165icu umjesto 3000+ pa bumo vidjeli kako ide i dokle ide ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Citiraj:
![]() Bzttt... Mama... Ne radi mi grafičkaaaa... ![]() Idem do servisa ju zamjenit... ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Hmn ja bi sada isao SAMO na intela i to na 930 sa 2gb rama nemas sta razmisljati. Imho sada je vrijeme kada netreba uzimati amda. Zasto? Zato sto ni amd nezna sta hoce oce li ddr2 ili oce ddr1 oce li imati normalne chipsete bez djecijih bolesti itd... Imho intel je sada way to go... (da se ogradim ja gledam isplativost i dugorocnost nedira me amd intel spika ![]()
![]() |
#17 |
Premium
|
ovo sta je nicko reka mi ne pari ka losa ideja, jer ne zelin minjat rame i graficku bar do DX10, jer mi sad graficka sve fino vozi na 1024 rezoluciji i laganin AA-on, a meni netreba vise...
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako ti je taj Northwood onaj sa 800 FSB-om definitivno ti se ne isplati. Neces dobiti gotovo nista na performansama, a naza*ebavat ces se i potrosit love...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
ovo je northwood sa 133 fsb-om a sta se razile tice zanima me najvise u igrama, ne igran previse, kad se sve zbroji moza nekih 1 h na dan i to vecinon pucacine, Oblivion mi je dosadan i takvi RPG-ovi mi nisu bas dragi?! FarCry e to se zove igra i StarCraft (nakon 8 godina jos mi nije dopizija)...
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ma pricekaj ti jesen, eventualno 8.mj...sad je najgore vrijeme za kupovinu kompa....u 9-10mj ce se izkristalizirati situacija sa A64 X2 i Conroem i pojeftinit ce sve dosta, a i maticne ploce nece vise biti toliko bugovite... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|