|
![]() |
#1 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
ST pomoc
Kupio ja danas ram u Vemilu. SuperTalent 1gb. Ja zadovoljan dodem kuci i ubacim ga. Nece se bootat. Pokaze mi neki "Detecting array", nesto u vezi sa Nvidia bios Raid(sta je to, ajd pliz objasnite) i neide. Ja ono, ajd dobro pa ostale su postavke od starog rama pa su mozda prevelike za ovaj. Stavim ja Default u BIOS i ono se boota. Provjerim u CPU-Z postavke rama, ono 3-3-3-8-2T. U redu. Idem odvrtiti SUperPI 1M na defaultu. On odvrti a ono 45 sekundi. Ajd u redu, sve je ipak na defaultu, nema veze. Odem u BIOS i vidim da su mi za ram postavke na manualu i da su one: CL 2.5 TRAS 8T TRCD 4T TRP 2T TRRD 2T TRC 12T TRFC 24T CR 2T Ja ih promijenim na standardne 3-3-3-8-2T i boota se. Odvrtim superPI 1M a ono 47 sekundi. Ajd pomagajte, sta da radim, kako da to smirim. Nadam se da su gore UCCC cipovi, al ak vec ovako sere, neznam stvarno. Htio bi da mi proc radi na barem 2.5ghz, a ak to ne bude moglo bez 1:1, onda stvarno nemam srece u izboru komponenti, jer znam da UCCC bi trebao ici na DDR500 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Udaram Ljude Za Pare
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Samo malo pa to se i meni desava. U stvari desava se kad u BIOS-u stavim odredjene postavke za memrojiu ili previse clockam procesor. Mislim bar da je zbog toga. To je sve vezano za konfu #1 pa ako neko zna neka pomaze. @John stavi sve na def. i postavi latencije na Auto, ako nece ni tako onda stavi 3-3-3-8 (mada bi trebalo da radi i na manjim) i vrati HTT sa 250 na 200 MHz.
![]() |
#4 |
Vocna iglica u mudante
|
Stavio sam postavke 3-4-4-8-1T i bootalo se na default naponima i brzinama. Zatim sam isao polako po 10mhz dizat i doslo je do 240 te kad je usao u win bacio je BSOD za nesto, pa sam ga resetiro i stavio napon ramu 2.7v. Sad mi je bootao i zasad radi, probat cu i na 250 dal ce radit, a nadam se da hoce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Nemoj se previse nadati. Pokusaj i tako smanjis mnozitelj a povecas "CPU clock (speed)". Provjeri koji su ti chipovi na memi. BTW Ja sam se s****************o sa ovim drugim modulom (kupljen prije 3 dana). Na onom starom imam FNAS chipove a na ovom novom FHAS. Stari se clocka i do 250 (DDR500) na 2.9V ali ovaj novi FHAS nece ni 215 (DDR 430) pa na koliko god ga stavio.
![]() |
#6 |
Vocna iglica u mudante
|
Imas pravo. Na 250 nece raditi ni na 2.7v, a nezelim vise stavit. Nemogu provjerit koji su cipovi jer je na njoj heatspreader. Imao sam prije ove meme A-datu koja je isla i vise od DDR500 na 2.7v i 2.5-4-4-9-1T, pa sam se nadao da bi barem na 250 ova mema mogla ici, al opet nije ni ovo lose, a radi i na deafult naponu. Sad sam izvrtio 32M superPI i prosao je za 33minute. Znaci 90% je stabilno (nadam se). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vocna iglica u mudante
|
Jel zna iko sta bi se moglo napravit da jos clockam memu. Sada radi na 240 3-4-4-8-1T na 2.7v. Probam 250 pokaze mi neki "ndvidia raid driver" i nece se bootati ili samo stoji dok loada hdd i ostalo. Kako bi mogao saznati dal je na njoj UCCC il nesto drugo premda nevjerujem da je UCCC jer bi on morao ici na 250. Mema ima HS na sebi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Ali naravno, puno bolje bi bilo i kada bi se imao solidan propuh u kučištu. Prema rezultatima, mislim da je UCCC gore. Tako negdje i moj ide. sa 2.7V ne može ići na 500Mhz, ali sa 2.8V sam prošao memtest i super PI na 530Mhz (za obje stvari latencije 3-4-4-10) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Vocna iglica u mudante
|
Mene zanima jos nesto. I sa ovom memom i sa starom A-data nekad mi se znao komp zblokirat u dijelu kad ona crta u bootu prolazi, tj. nekad se zblokira a nekad ta crta stalno ide i komp jednostavno stoji a crta ide. Onda resatrtam komp i sve normalno. Jel to zbog clocka il mi hdd kenja? Imao sam nekih problema sa hddom u HDTachu mi skroz isara rezultat. http://img462.imageshack.us/img462/6...titled18ek.jpg |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|