|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Lude temperature cpu-a
Imam P4 530J 3.0 ghz sa box coolerom, ploča Intel D915GAV I od danas kad sam mijenjao pastu na procu mi pokazuje lude temerature, po 70, 80 nekad i 90 stupnjeva, a kad dirnem onaj pasivni dio hladnjaka ili je malo mlak ili je hladan, očito mi krivo očitava temperature, zna li netko u čemu je problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Da nisi stavio "malo" puno paste, pa se ne prenosi temperatura dobro? Da li si prekrio onu rupicu na procesoru gdje pise "do not cover this hole" ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
i imas li zadnji bios na ploci? makar mislim da intelove ploce ne lazu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
nove intelove u 90% slučajeva ne lažu, ali zna se dogoditi da lažu, a onda lažu pošteno... a ovaj tvoj problem mi smrdi na takav slučaj, probaj novi bios baciti gore, možda riješiš... ili je fakat ozbiljan problem sa hlađenjem...
![]() |
#5 |
Premium
|
Idem Bios update-at, ako ne se ne promjeni temeratura onda skidam cooler da vidim u čemu je problem, nisam stavio puno paste, ali da je vruće pa da pasta to ne provodi onda bi mi bilo vruće ono na što je matična prikopčana, a nije vruće |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo sada vidim da ja imam najnoviji bios, e ne znam šta mu je, kasno mi je sada rastavljat, ujutro ću ga rastavit pa vam javim ako riješim problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
madmax, to se i meni cini da je problem. @hjerkic: Provjeri jesu li dobro zakopcana sva ona 4 shtifta ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
E danas sam ga skinuo opet i sve polako stavio, i sada mi pokazuje stvarnu temperaturu, koja je jako visoka |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
pa kolika je sad temp.?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
nekih 55-60 u idelu, vruća soba i još puno stvari... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
nafrlji cooler na 7000rpm ili stavi kvalitetniji ili na pijacu pa kupi sobni i nek PUŠE
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Ma maknuo sam stranicu, kako da stavim da mi se vent vrti na maksimalno okretaja. Za petnaestak dana ću vjerojatno uzet novi cooler |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
u srcu tj basic input output systemu bi trebalo se podesit....... kak? pitaš previše(nisam upoznat previše s intelovim pločama/što manje znam to bolje) Potencijometrom?????
![]() |
#16 |
Premium
|
Ma je li moguće pomoću Speed Fan-a ili tako nekog programa stavit da mi se stalno vent vrti na 100% |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
trebalo bi biti moguce... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Ma i ja znam da je moguće, samo zna li netko kako da to uradim? Kad stavim Speed 1,2,3 na 100% isto mi se vrti vent a poslije se vrate drugi postotci na Speed-ove |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
mislim da je taj smartguardian samo za DFI ploce... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Ja sam googlao malo o tome smartguardianu i vidim da je to program samo za DFI ploče. Pa zna li netko kako da stavim da mi se vrti vent na 100 % |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
ako u biosu ne mozes stavit da ti vent vrti stalno na 100% mislim da ti niti jedan program nece to omogucit (ja sam se s tim zayebavo na jednoj asrokici i nakraju odustao i kupio novi cooler). Ako ti se ne kupuje novi kuler mozes uzet neku malo jacu 80ku i priheftat ju umjesto postojeceg venta...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|