|
![]() |
#1 |
Rule
Datum registracije: May 2003
|
Coppermine 1.1b Ghz klokanje
Zanaima me ljudi dali se ovaj proc moze klokat.......i koliko ako se moze..........steping mu je 10(1.75 volta)........Molim opširnije objašnjenje (dizanje napona, i sl...).... Hvala RuLe:confused:
![]() |
#2 |
Rule
|
????
Hajde ljudi pa zar bas nitko nezna odgovoriti na pitanje........:confused:
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa .... digni FSB i po potrebi voltažu do mjere kad comp ne radi ( ne uđe u WIN, ne posta, crasha se itd. ) Nakon što dođeš do te granice skini na brzinu prije i evo ti OC-a ![]() ----- Ovo je vrlo, vrlo u grubo rećeno, međutim ovako preko foruma je teško nekome davati savjete obzirom da ne znam cijelu tvoju pilu. Hladnjak, dodatni ventovi, ostatak komponenti .... itd. ----- Ne uzimam nikakovu odgovornost za ovaj post ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rule
|
Citiraj:
to znaci da sve ostalo dolje ostaje...... RuLe ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
Inace, tek sam sada procitao tvoj sig i vidim da imas LX baziranu plocu.. Zaboravi PIII 1.1G, nece raditi na toj ploci. Nabavi si neku dobru BX plocu. (npr ASUS P3B-F ili ABIT BE6 (2)) A i Volcano zaboravi, ti imas slot 1 procesor, tako da ces se morat zadovoljiti sa ovim sto imas, ne znam niti jedno mjesto u gradu koje nudi malo bolje slot1 coolere, a i da ih nude, ze te novce dobijes neku od onih ploca koje sam ti nabrojao. Uglavnom, rijesi se ploce i proca odjednom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rule
|
Citiraj:
RuLe:confused:
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Da skratimo ti bi OC'o jezgru koja niti tvornički ne prelazi tvoje željene taktove na ploči koja niti na žestokom OC'o ne postiže FSB koji je tebi potreban za željeni OC jer i nominalni rad Coppermina na FSBu od 100MHz već spada u OC LX chipseta. Dakle tvoj želejni OC je daleko iznad mogućnosti chipseta i arhitekture jezgre proca, odnosno baviš se čoravim poslom ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rule
|
upisani model na ovoj ploci je greska a ne mogu izmjeniti jer javlja neku gresku da nisam upisao telefonski broj.........ploca je P2B-S sto znaci da je BX pa onda dali je to sad OK ili nije ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ma gle BX je kralj svh PC-100 / 133 ploča. Nominalno ne radi na 133 MHz ali radi i to bez greške, dapače ide do 166. Ali ti bi clocknuo Coppermine jezgru (oni plavi u sredini bez limenog poklopćića) a to baš i ne ide. Coppermine jezgra kako sam ti napisao iznad tvornički se teško nosi sa taktovima iznad 1.1. Oni koji idu preko 1.1 i skoro do 2.0 su oni Pentiumi III bazirani na Tualatin jezgri (najbrži tvornički 1.4, moj 1.3 bez greške radi na 1.7) ![]()
![]() |
#13 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Eto zbog toga sam napiso. covjek ima P2B-S a ja sam imo F model. zelio sam samo rec da je ploca bila super u svoje vrijeme. p.s. ako imas nes protiv mene zbog one rasprave "legalan softwer" reci mi to izravno ovdje na mailu ili na P/M. ja sam tu raspravu zaboravio i ako mislis da imam nes protiv tebe grdno se varas..
![]() |
![]() |
#15 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
ne pamtim glupost..bez uvrede afkors samo mi nije bilo jasno..kakve veze s klokanjem ima to sto si ti imao tu i tu plocu..nisi napisao nista o tome koliko si uspio ocati...tak da to je bila totalno nevazna cinjenica koja ne oznacava ama bas nista... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() Intel je za 133 MHz proceve predvidio i815 chipset, a imas i VIA alternativu.. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|