Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.05.2003., 10:14   #1
RuLe
Rule
Moj komp

RuLe's Avatar

Datum registracije: May 2003
Coppermine 1.1b Ghz klokanje

Zanaima me ljudi dali se ovaj proc moze klokat.......i koliko ako se moze..........steping mu je 10(1.75 volta)........Molim opširnije objašnjenje (dizanje napona, i sl...)....
Hvala

RuLe:confused:

Rule
RuLe je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2003., 19:58   #2
RuLe
Rule
Moj komp

RuLe's Avatar

????

Hajde ljudi pa zar bas nitko nezna odgovoriti na pitanje........:confused:

Rule
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 29.05.2003., 21:10   #3
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Pa .... digni FSB i po potrebi voltažu do mjere kad comp ne radi ( ne uđe u WIN, ne posta, crasha se itd. )

Nakon što dođeš do te granice skini na brzinu prije i evo ti OC-a

----- Ovo je vrlo, vrlo u grubo rećeno, međutim ovako preko foruma je teško nekome davati savjete obzirom da ne znam cijelu tvoju pilu. Hladnjak, dodatni ventovi, ostatak komponenti .... itd. -----

Ne uzimam nikakovu odgovornost za ovaj post
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2003., 12:36   #4
RuLe
Rule
Moj komp

RuLe's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Paske
Pa .... digni FSB i po potrebi voltažu do mjere kad comp ne radi ( ne uđe u WIN, ne posta, crasha se itd. )

Nakon što dođeš do te granice skini na brzinu prije i evo ti OC-a

----- Ovo je vrlo, vrlo u grubo rećeno, međutim ovako preko foruma je teško nekome davati savjete obzirom da ne znam cijelu tvoju pilu. Hladnjak, dodatni ventovi, ostatak komponenti .... itd. -----

Ne uzimam nikakovu odgovornost za ovaj post
Hvala na odgovoru taj procesor bi zamjenio ovu OC 566icu
to znaci da sve ostalo dolje ostaje......

RuLe

Rule
Staro 30.05.2003., 12:38   #5
RuLe
Rule
Moj komp

RuLe's Avatar

A ventilator na procesoru je PLATINUM (neznam koja firma) uglavnom brije preko 2 Ghz

Rule
Staro 30.05.2003., 21:14   #6
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RuLe
A ventilator na procesoru je PLATINUM (neznam koja firma) uglavnom brije preko 2 Ghz
To kaj pise da ide preko 2G nista ne znaci, ako hoces nesto dobro, drzi se provjerenih ventova koje ekipa ima inace.. Vidim da vecina ljudi na forumu koji imaju zracna hladjenja imaju Volcano 7 ili 9. Socket370 (FC-PGA) u koje spada i PIII i CeleronII ima iste gabarite kao u Socket A, tako da to mozes koristiti.

Inace, tek sam sada procitao tvoj sig i vidim da imas LX baziranu plocu.. Zaboravi PIII 1.1G, nece raditi na toj ploci. Nabavi si neku dobru BX plocu. (npr ASUS P3B-F ili ABIT BE6 (2))

A i Volcano zaboravi, ti imas slot 1 procesor, tako da ces se morat zadovoljiti sa ovim sto imas, ne znam niti jedno mjesto u gradu koje nudi malo bolje slot1 coolere, a i da ih nude, ze te novce dobijes neku od onih ploca koje sam ti nabrojao. Uglavnom, rijesi se ploce i proca odjednom.
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2003., 10:05   #7
RuLe
Rule
Moj komp

RuLe's Avatar

Citiraj:
Originally posted by shimpa
To kaj pise da ide preko 2G nista ne znaci, ako hoces nesto dobro, drzi se provjerenih ventova koje ekipa ima inace.. Vidim da vecina ljudi na forumu koji imaju zracna hladjenja imaju Volcano 7 ili 9. Socket370 (FC-PGA) u koje spada i PIII i CeleronII ima iste gabarite kao u Socket A, tako da to mozes koristiti.

Inace, tek sam sada procitao tvoj sig i vidim da imas LX baziranu plocu.. Zaboravi PIII 1.1G, nece raditi na toj ploci. Nabavi si neku dobru BX plocu. (npr ASUS P3B-F ili ABIT BE6 (2))

A i Volcano zaboravi, ti imas slot 1 procesor, tako da ces se morat zadovoljiti sa ovim sto imas, ne znam niti jedno mjesto u gradu koje nudi malo bolje slot1 coolere, a i da ih nude, ze te novce dobijes neku od onih ploca koje sam ti nabrojao. Uglavnom, rijesi se ploce i proca odjednom.
Hm ovaj procesor o kojem pricamo nije PIII 1.1G nego celeron 1.1 dali sad mozda ima kake razlike.......i zasto je LX bazirana ploca toliko losa.....

Rule
Staro 02.06.2003., 15:06   #8
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Originally posted by RuLe
Hm ovaj procesor o kojem pricamo nije PIII 1.1G nego celeron 1.1 dali sad mozda ima kake razlike.......i zasto je LX bazirana ploca toliko losa.....
Ajmo ovaki, pravi Pentiumi III na 1,13 su se vratili doma u intel jel nisu radili, dakle Coppermine jezgra teško podnodsi te taktove izna 1,1 GHz. Zašto je LX loš, pa recimo on je deklariran da radi na 66MHz / 100 MHz i to je to, BX je deklaliran na 100 / 133 i ide i do 166.
Da skratimo ti bi OC'o jezgru koja niti tvornički ne prelazi tvoje željene taktove na ploči koja niti na žestokom OC'o ne postiže FSB koji je tebi potreban za željeni OC jer i nominalni rad Coppermina na FSBu od 100MHz već spada u OC LX chipseta. Dakle tvoj želejni OC je daleko iznad mogućnosti chipseta i arhitekture jezgre proca, odnosno baviš se čoravim poslom

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2003., 00:11   #9
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
i zasto je LX bazirana ploca toliko losa.....

i LX chipset pogrzava procove samo do cca 466 Mhz
..dalje ide BX...
Staro 04.06.2003., 09:16   #10
RuLe
Rule
Moj komp

RuLe's Avatar

upisani model na ovoj ploci je greska a ne mogu izmjeniti jer javlja neku gresku da nisam upisao telefonski broj.........ploca je P2B-S sto znaci da je BX pa onda dali je to sad OK ili nije

Rule
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.06.2003., 10:55   #11
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Ma gle BX je kralj svh PC-100 / 133 ploča. Nominalno ne radi na 133 MHz ali radi i to bez greške, dapače ide do 166. Ali ti bi clocknuo Coppermine jezgru (oni plavi u sredini bez limenog poklopćića) a to baš i ne ide. Coppermine jezgra kako sam ti napisao iznad tvornički se teško nosi sa taktovima iznad 1.1. Oni koji idu preko 1.1 i skoro do 2.0 su oni Pentiumi III bazirani na Tualatin jezgri (najbrži tvornički 1.4, moj 1.3 bez greške radi na 1.7)

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2003., 23:14   #12
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

ja sam imo P2B-F i to je bila naj ploca u to vrijeme...naravno BX chipset
Staro 04.06.2003., 23:50   #13
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by K82
ja sam imo P2B-F i to je bila naj ploca u to vrijeme...naravno BX chipset
i?
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2003., 00:40   #14
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Citiraj:
upisani model na ovoj ploci je greska a ne mogu izmjeniti jer javlja neku gresku da nisam upisao telefonski broj.........ploca je P2B-S sto znaci da je BX

Eto zbog toga sam napiso. covjek ima P2B-S a ja sam imo F model. zelio sam samo rec da je ploca bila super u svoje vrijeme.

p.s. ako imas nes protiv mene zbog one rasprave "legalan softwer" reci mi to izravno ovdje na mailu ili na P/M.
ja sam tu raspravu zaboravio i ako mislis da imam nes protiv tebe grdno se varas..
Staro 05.06.2003., 01:24   #15
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by K82
Eto zbog toga sam napiso. covjek ima P2B-S a ja sam imo F model. zelio sam samo rec da je ploca bila super u svoje vrijeme.

p.s. ako imas nes protiv mene zbog one rasprave "legalan softwer" reci mi to izravno ovdje na mailu ili na P/M.
ja sam tu raspravu zaboravio i ako mislis da imam nes protiv tebe grdno se varas..
ma nema nikakve veze s legalom...naime nisam ni znao da si ti...

ne pamtim glupost..bez uvrede afkors

samo mi nije bilo jasno..kakve veze s klokanjem ima to sto si ti imao tu i tu plocu..nisi napisao nista o tome koliko si uspio ocati...tak da to je bila totalno nevazna cinjenica koja ne oznacava ama bas nista...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2003., 09:02   #16
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Ajmo ovaki, pravi Pentiumi III na 1,13 su se vratili doma u intel jel nisu radili, dakle Coppermine jezgra teško podnodsi te taktove izna 1,1 GHz. Zašto je LX loš, pa recimo on je deklariran da radi na 66MHz / 100 MHz i to je to, BX je deklaliran na 100 / 133 i ide i do 166.
Da skratimo ti bi OC'o jezgru koja niti tvornički ne prelazi tvoje željene taktove na ploči koja niti na žestokom OC'o ne postiže FSB koji je tebi potreban za željeni OC jer i nominalni rad Coppermina na FSBu od 100MHz već spada u OC LX chipseta. Dakle tvoj želejni OC je daleko iznad mogućnosti chipseta i arhitekture jezgre proca, odnosno baviš se čoravim poslom
LX je deklariran samo na 66 MHz, ja ne znam niti jednu LX plocu koja uopce ima postavku za 100 MHz. BX je deklariran da radi do 100 FSB, ali je toliko dobar chipset da radi i na 133. Iznad 133 radi, ali je tada AGP i PCI clock previsok za vecinu kartica na trzistu, tako da to otpada. To sto BE6 recimo mozes staviti da radi na 200 MHz, ne znaci da ce stvarno tako i raditi

Intel je za 133 MHz proceve predvidio i815 chipset, a imas i VIA alternativu..
shimpa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno