|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2006
|
Kasda modem/router+DVL-2100AP
Kasda modem/router (t-com) je podešen da radi u route modu i oba računala koja imamo spajamo kabelom. Pošto nam je preko glave kabela kroz kuću a imamo dvl-2100ap pa bi htjeli napraviti da se računala bežično spajaju. Laptop ima integritanu wi-fi karticu a za računalo smo kupili USB wi-fi. Sada mene zanima da li je moguće i kako spojiti ovaj AP sa routerom? Probala sam ga spojiti u jedan od LAN utora na routeru, ali nemogu pristupiti mu da ga iskonfiguriram. Pomoć molim. Unaprijed zahvalana! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Router mora imati mogućnost bežičnog povezivanja, t-com djeli neki wireless router pa možeš njega koristiti, ali s kasdom to ne možeš. Kada složiš mrežu kabelom (koristeći wireless router) onda složiš bežičnu mrežu za spajanje s laptopom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Preko WAN ili LAN porta spoji modem, ostavi ga kao modem ako se želiš spajat preko d-linka, pa u sučelje od d-linka upisuje podatkeš za connect, ili kasdu ostavi u router modu i spaja se i dalje preko kasde. Jedino moraš namjestit static route u sučelju od d-linka prema kasdi, i default gateway je d-link. Moraš i pripazit da d-link i kasda nisu na istoj ip adresi - po defaultu su i jedan i drugi vjerojatno 192.168.1.1, jednog od ta 2 moraš stavit 192.168.1.2, a kompovi idu dalje 3,4,5...
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Kasda nema WAN port. a ja bi htjela da se modem/router i AP sami 'pozivaju' i spajaju na net. (to sada radi sama kasda) tako da mogu biti u hodniku gdje je utičnica od DSL-a, a da se računala na to spajaju nevezano u kojoj su prostoriju. Nemaju iste IP-e. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Laughing Man
|
Nisam mislio na kasdu da ima wan port, nego na d-link. I kako to misliš sami pozivaju na net? IP-e si mogla i navest kako idu. Evo gledam taj tvoj d-link, ostavi kasdu u router modu, ubodi ga u lan port, i stavi mu u njegovom sučelju (govorim o d-linku) pod lan za default gateway Kasdin IP, a kompove i ovo sve drugo ostavi kako je i bilo. Javi dal radi.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Kasda ima IP 192.168.1.1 a d-link ima 192.168.0.50. Kada spojim D-link u LAN port na kasdi nemogu mu pristupiti da ga iskonfiguritam i u tome je problem, a neznam zašto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kernel panic
|
Uopće nisam vidio da ima i d-link... @Herogljifica, moraš se s žicom spojiti i složiti mrežu. Pomo je rekao da kasdu ostaviš kao modem i spojiš na wan d-linka, pa onda moraš pristupiti d-linku i njega konfigurirati.
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ma problem je u tome šta kako god spojim nemogu doči do d-linka da ga iskkonfiguriram. tj. probala sam doči do njega a da kasda ostaje u router modu. budem probla da kasda bude u modem modu, ali onda mi nije jasno kako će se spajati na net, ako router nema nikakvu funkciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kernel panic
|
Najbolje da kasda bude router kojeg spojiš na d-link. Kasdu konfiguriraš i složiš na d-linku bežičnu vezu.
Keyboard error or no keyboard present Press F1 to continue, DEL to enter SETUP Zadnje izmijenjeno od: immortal. 17.06.2006. u 10:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Laughing Man
|
Satvi kasdu u router pa ili mijenjaj d-linka na 192.168.1.2 il kasdu na 192.168.0.51 (da budu na istoj domeni). Koliko vidim taj d-link je dosta siromašan opcijama...
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Hvala svima ![]() Uspjela sam napraviti da sve radi kako sam i zamislila. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|