|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Podudaranje IP-adresa
Imam ADSL modem koji sam spojio preko LAN-a na svoj komp, cross kabel ide sa modema na mrežnu direktno. I na modemu sam uključio DHCP, i na kompu mi pokazuje da mi se IP adresa kompa podudara sa IP adresom nekog drugog uređaja. Kako da ovo riješim Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
stavi da automatski pribavlja IP adresu na kompu. nemas niti jedan drugi komp u mrezi jelda?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Stavio i opet ista stvar, ali to mi se ne pojavljuje uvijek, malo se pojavi pa nestane, nemam niti jedan drugi komp na mreži |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
dodijeli ručno ip i gotovo...
![]() |
![]() |
#6 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
stvarno, ako ti je bežični uđi u router kada ti to javi i vidi koji su kompići spojeni na njega, mogao bi naći uljeza...
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nema bežični, prije bih reko da modem ili mrežna ne šljakaju kak treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Khm. Ako na modemu možeš podesiti opseg DHCP adresa, stavi da dodjeljuje od 192.168.xxx.254 na dalje. xxx neka ostane isti kakav je sad na modemu. Kvaka je u tome da je zadnji broj - 254 - ujedno i jedini iz tog opsega koji se može dodijeliti klijentu, jer se 255 koristi za broadcast promet. Znači, DHCP će moći dodijeliti smo jednu adresu i ta će biti od tvog PC-ja. Nakon što napraviš promjene, napravi iz command prompta ipconifg /release te zatim ipconfig /renew . Ukoliko je sve prošlo OK, ipconfig (bez parametara) bi trebao pokazivati da PC sada ima IP 192.168.xxx.254
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|