Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.06.2006., 09:35   #1
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Plextor PX-708A - instalacijski problem

Pozdrav !

Jucer sam htio preseliti PX708A przilicu iz prvog kompjutera u drugi i przilica nece da proradi na drugom kompu, odnosno windowsi se "blokiraju" odmah pri ulasku iz boot-a na desktop (przilica se pocne prepoznavat, pointer je na "busy", ne moze se nista raditi, i tako unedogled).

Ici cu redom:

- U prvom kompu (DFI LP NF4 SLI ploca) radio je bez ikakvih problema uparen sa PX116 DVD-om.
- Prije 10-tak dana sam prebacio DVD-ROM u drugi komp (DFI Infinity NF4 Ultra ploca) i sve je radilo kako treba na oba kompa. Tada sam na drugom kompu nanovo instalirao windowse.
- Jucer mi je stigao PX-760A i PX130A za prvi komp i njih sam ubacio u isti a izvadio 708 da ga ubacim u drugi komp.
- Posto u drugom kompu na prvom kanalu imam disk stavio sam na drugi kanal 116 i 708 (jedan kao master, drugi kao slave, probao sam i obrnuto). Cim se windowsi loadaju javlja se problem koji sam opisao gore.
- Probao sam staviti sam 708 kao master a nakon toga i kao slave, odnosno potpuno iskljuciti 116 i isti problem se javlja.
- Probao sam iskljuciti disk sa prvog kanala i tu staviti 708 kao master i isti problem.
- Na kraju sam mislio da je 708 vrisnuo i probao sam ga skopcati na prvi komp, ali gle cuda, tamo radi bez ikakvih problema.
- Probao sam mijenjati i kablova ali bez uspjeha.

Jedina varijabla za koju nisam siguran jesu sami windowsi. Na ovom drugom kompu sam instalirao WinXP SP2 Gold Reloaded Edition koja je u biti ista kao i standardni SP2 koje sam dosad instaliravao, samo su ugaseni nepotrebni procesi.

Ima li tko kakvih prijedloga ?

Hvala unaprijed !
Staro 03.06.2006., 09:50   #2
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
probaj stavit jednog na master, jednog na CS (cable selection). možda bude neš...

Oglas
Staro 03.06.2006., 14:53   #3
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
Autor terminator
probaj stavit jednog na master, jednog na CS (cable selection). možda bude neš...

Probao, nista. : hitthewa

Nakon cirka 5 sekundi nakon sto se windowsi dignu proces "services.exe" mi ode na 99% i ne mogu nista raditi.

Nemam pojma sta jos da probam...
Staro 04.06.2006., 16:21   #4
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

*BUMP*

Itko ?
Staro 05.06.2006., 08:20   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Stavljanje 'običnih' SP2 na drugi umjesto GRE?
Staro 11.06.2006., 14:25   #6
dekoslav
Premium
Moj komp

dekoslav's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Problem je mozda u tome da ta moddana verzija windowsa nema prave drajvere za przilicu ili su koruptirani, pa najbolje da probas stavit gore originalne windowse da vidis hoce li onda radit.
dekoslav je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno