Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.06.2006., 13:48   #1
SoGood
Registered User

Datum registracije: Nov 2005
problem sa necovom dvd pržom

uf, evo mene nakon dugo vrimena. kao prvo, ne znam je li ovo soft ili hard problem pa sam ga ode stavija. inače, komp je kumov, pa se ja raspitujem za njega.

radi se o necovoj dvd pržilici. kum ima htpc i xp media center operativni sustav. sve je radilo dobro. donedavno. sad normalno radi sa cd-ima, ali sa dvd-ima ne. normalno ih čita, ali neće prži. nikako. u neru piše illegal disc, cannot initialize disc at once.

i ta opcija disk at once uopće nije aktivna. isto tako, pod max brzinom prženja nudi samo 2,4 X?

kad se pokušava spržiti neki film preko clone dvd-a, isto ne radi. ako ko ima kakvu ideju, bija bi mu zahvalan
SoGood je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2006., 13:59   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Možda je riknuo laser za prženje. Neka proba staviti najnoviji firmware ili reinstalirati Nero. Neka proba bacit simulaciju prženja u Neru.
Daj nam malo više podataka: koja prža, koji Nero, za koji medij 2,4x (marka, +, -, DL)...
Oglas

Oglas
Staro 06.06.2006., 14:02   #3
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Ne čita dvd-e. Nek ju reklamira, imala sam isti problem, pržilica se ponašala kao da je cd/rw tj. kao da uopće ne prepoznaje dvd-je, jel... I zamijenili su mi je u dućanu.
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2006., 14:16   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ladybug ima pravo. Nosi na reklamaciju.
Staro 07.06.2006., 09:37   #5
SoGood
Registered User

Datum registracije: Nov 2005
problem je u tome što ona čita dvd-e, ubaciš film, radi normalno, ubaciš igricu na dvd-u, radi normalno...ali kad triba pržiti, neće...medij je bija imation dvd-r, ali na iste te medije je nekada normalno pržila....nero je 7, ali ni u tome nije problem jer je prije sve normalno radilo...znači reklamacija? imate pravo...
SoGood je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2006., 10:05   #6
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
najjednostavnije rješenje
mat je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2006., 11:06   #7
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Citiraj:
Autor SoGood
problem je u tome što ona čita dvd-e, ubaciš film, radi normalno, ubaciš igricu na dvd-u, radi normalno...ali kad triba pržiti, neće...medij je bija imation dvd-r, ali na iste te medije je nekada normalno pržila....nero je 7, ali ni u tome nije problem jer je prije sve normalno radilo...znači reklamacija? imate pravo...
E, TO nisam imala. Ali opet bih ti predložila da odeš na servis. Ako naravno u control panelu nisi već išao malo čačkati, a možda ima i u Neri neka opcija da ne prži DVD-e, ko bi ga znao...
Probaj kad uđeš u Ner (Start Smart), Ići na Configure, pa checkiraj "enable all recording formats"... meni to još inejbla hd-burn, al moćda tebi inejbla i dvd burn.... ILI: probaj u Nero Burning ROMu ići na Recorder>choose recorder>dobit ćeš najvjerojatnije svoju pržu i neki image recorder, odaberi pržu i odi na options, pa tamo chekiraj "enable dvd burn"... toliko od mene GudLak
Ladybug je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno