|
![]() |
#1 |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Restartanje !!!!
Ok naime konfa iz siga sve radilo rock solid dok danas nisam išo memu vadit,uglavnom sad je vratim nazad i umjesto da uđe u windoze sam se resetira,naravno ja odma flashal bios,i radi al i dalje neće uč i win,u biosu isključim floopy kojeg nema,i stavim agp size na 64,te isključim agp 8X(ovo sam radil jedno po jedno) i radi...divno krasno maloprije ga palim,ne dela opet se restartam,opet flashamn i vratim postavim sve na isto -ne dela odna se sjetim setingse vratit na agresive i radi normalno,stoga WTF????
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2006
|
a da se ne ***************eš s tim i staviš nove windoze???a ako onda ne radi neki hardweraj ***************e! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
netreba ti floppy za memtest,mos ga i na cd sprziti
![]() |
#6 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
ak ti je mnozitelj(9.5,10.0 ili 10.5) CPU mora bit agresiv ili se ne boota. I koristi floppy
__________________ |
![]() |
#7 |
overpowered
|
ma sve je radilo ko ludo dok nisam memu mijenjat išo,onda ni delalo pa sam flashal bios,sad sam vratil sve meme na svoje mesto pa bum videl kad sam prvi put flashal bil sam stavil onaj cmos reset jumper na krivo mjesto(mrak u sobi) pa se ni htelo bootat možda to ima neke veze...,.
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
Vjerojatno kad si promjenio memu se je bios izresetiro, mozda i nisi iz prve memu pikno kak valja. naravno da ak je jumper bio na reset da se neće bootat. A kak to flashas kad nemas floppy? iz biosa? it prilikom boota? I opasno je flashat ak nesto ne stima (mem, overclock i slicno) jel se mozda nece vise probudit) Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
overpowered
|
pa vidil sam i ja s jumperom i stavil ga kak spada i radilo je,al nekon pol čuke mi nije htjelo uč u windoze,kad treba onaj loading ekran bit sam ga restarta,sad sam maknul 1 modul meme,probat ču ih u non dualchanell bacit
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
:clap: Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
overpowered
|
Evo maknem keks od 512 sve dela,čist normalno(iako mi se puny 256 vuče ko puž),i keks 512 je dost topal,prilično više od ovog od 256,e sad najčudnija stvar mi je u tome što je jučer sve lijepo divno i krasno radilo: finger ![]() ploča mi cijelo vrijeme daje FF(aka sve ok),probal sam i samo s keksom od 512 neće radit,tj komp starta al neće u win hmmm ista stvar mi bila kad grafa nije bila dobro uštekana(vent joj se ni vrtil,ploča mi baš i ni ravna) sad neznam dal bum keks frendu da on proba ,ak ne imam još garancijiu p.s bruno flasham prek biosa još jedna čudna stvar kad flasham opet,isprve se sustav pokrene najnormalnije,al drugi start neće??? evo sad je na neku foru proradilo???? ![]()
@Work HP Zbook15 @Home Acer 5020 Zadnje izmijenjeno od: Deathwish. 28.05.2006. u 14:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
overpowered
|
Evo sad opet malo radilo malo ne,pa ze zbloxa pa mi počne tulit,onda zgasim pa upalim nekaj u biosu promjenim i dela,meni se sve čini da je to do BIOS-a momnenalno je 512 u funkciji: CoolRamb
![]() |
#13 |
Junior Member
|
imao sam nedavno jako cudne simptome. tolko ih je razlicitih i logicno nepovezivih da uh sad ne bi nabrajao. uvjrk su se pojavili kad sam nesto odstekao ili pristekao.posto mi je bios chip vec jednom flashan u flasheru, a jedan od alarma je bio bios rom checksum error, i trazio je disetu za flashanje "AWARD FLASH BOOTSECTOR FLASH v1,0) Izvadio sam bio chip ocistio malo kontakte papirom i vratio. Kod tebe vjerojatno nije to al moze bit da se bios zblokira radi neceg. Vrati memorije u potpuno istu konfiguraciju kako je prije radila, prije je ispitaj kod prijatelja ako mozes. Nakon tog mozes cackat dalje. i da jel to kaj klokano, na kolko ti radi memorija, da nisu malo preostre postavke na defaultu?
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 28.05.2006. u 17:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
overpowered
|
Citiraj:
nije clockano,to sam mislil s boljim hlađenjem tek,a mema radi na 333 ko i fsb proca
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Staci u BIOS-u safe postavke. Proc na defolt. 1 slot meme na auto i na SPD. Pa ponovi sa drugim i na kraju u paru. Svaki put odvrti memtest po cca 1 do 2 sata tako da si siguran da su meme ispravne. Memtest staviš na CD. Znači nema klokanja dok se sve ne ustabili.
![]() |
#16 |
Junior Member
|
baterija nema veze...sluzi samo da pamti cmos postavke
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
overpowered
|
Nisam bil vrtil memtest ni me doma bilo baš,uglavnom komp sad radi s keksom od 256 rama rock solid,stoga brijem da nije do matične jer je bilo par puta nakon što pritisnem restart crni ekran pa bip-bip-bip.... Uglavnom frend če mi sutra donjet svoj keks od 512,ja njemu dam svoj pa javim kak prođe
![]() |
#18 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Probaj staviti drugi stick, ako si probao sa jednim da ti radi i onda pokreni mem test. Digni malo voltažu memoriji jer što više stickova, potrebna je veća voltaža
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
overpowered
|
@Lord probah sam s jednom ta od 512 radi probleme,ova od 256 ko vurica Bil mema kod frenda,neće mu se ni dignut sustav(nema dual chanell ploču) on meni dal svoj keks od 512 433mhz(ista memorija) radi ko beba,bil sam otfural na reklamacije u ve-mil pa sad ak mi uvaže.... hvala dečki na pomoći: roller : p.s dofuram liku u servisu memu,on je pregleda da nije skurena(naravno nije) i počne lupkat memu tipa da vidi dal se kaj trese: lol2 :
![]() |
#20 |
overpowered
|
Evo memu mi zamjenili,zasad sve radi pic pic ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|