|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
HIS X1900XT > XTX
Ovak, pošto znam da XT i XTX serije su jednoteisti šit, Planirao sam Flashat (Modat) svoju HIS XT u XTX... Jel to izvedivo? Mislim, radio sam to s X800GTO, također HISica je bila samo ICEQII, dok je ovo na x1900xt ICEQIII. Gledao sam na ovoj stranici http://www.techpowerup.com/bios no, koliko vidim default takotovi su 500/600, pa, ako ja sad to flasham, oće meni grafa radit na manje? ili šta se preporuča... Vidim, ovo više nije toliko simply ko s X800GTO, ili 9550 ![]() ![]() Hvala ![]()
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=87686 X1900XT VS. X1900XTX + OVERCLOCK VOLTAGE GUIDES http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=87890 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Čitam čitam, ima šta u kratko... Neke preporuke, i tako to. Jel tko to radio već, ili ? Vidim da su neki imali nuspojave, tj. da nakon Flashanja, u XTX pale su ima perfomanse za 1000bodova u mark06, i kad su vratili original bios, da je i dalje ostalo zakinuto za 1000bodova ? Savjeti? A da ostavim kak je XT, i da samo kloknem na 700/800 ?
![]() |
#4 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
ma nema to potrebe flashat x1900xt samo po sebi je odlična grafa
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ma grafa mi dolazi sljedeći tjedan iz švice, no već sam pogledao 100 review-a. Koštala je 50E jefitnije od XTX, pa sam ju zato uzeo, i jer ima IceQ3, koji bi trebao biti tiši od ostalih hlađenja koji se dobivaju uz XT ili XTX modele. Cijena je, prava sitnica, 3200kn.
![]() |
![]() |
#8 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() mislim kad ti već stiže ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Ploču sam platio cca 1300kn CPU sam platio cca 1300kn Miš sam platio cca 450kn i sad grafa cca 3250kn Boli me boli, svaka lipa...: hitthewa
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
E ljudi, negdje sam ti pročitao da BIOS od grafe otvoriš i editiraš frekvencije.. Kak to otvoriš? di to vidiš, može nešto više o tome?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Evo ti pa se igraj. Ako ne znaš-nemoj, da ne bi bilo nismo-znali... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
a jelc kaj moze krivo utipkat brojke?=) nek sam drugo ne dira i moze to sam napravit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Svaka verzija tog proga je imala neku grešku. Mislim da je na zadnjoj bio neki bug kad mjenjaš napon. Na nekima latencije. Ili nebrisanje jednog bloka u ROM-u pri flashu (jedna verzija WinFlasha)...itd... Zato je bolje malo pronjuškati netom, poslušati vapaje usera koji su za*ebali flash pa tek onda polako na posao.:clap: Fino i polako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
the luda ribetna
|
kaj ja znam=) ja koristim hex editor:P najsigurnije da me ubijes...doduse i par "dijagnostickih" programa...to sa greskom nisam znal... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Znam i ja radit u hex-editoru pa se ne ku*čim ![]() Ono kaj sam htio reći je da treba dobro provjeriti i ono sa čim mjenjaš postavke u BIOS-u i u toolu sa kojim radiš flash. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
the luda ribetna
|
naravno i ako postoji kakav simulator njime isprobat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Za vježbu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
the luda ribetna
|
R580 XL A22 BIOS to vidim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
XL-ke... Osim toga-taj naziv ćeš vidjeti i u najadnijem editoru. Otvori ti to lijepo u hex-editoru pa pogledaj. ![]() Pa ćeš vidjeti da nije baš laganica raditi sa BIOS-ima X18xx/X19xx serije. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
the luda ribetna
|
nije u editoru vec notpadu tj onom rarovom=) khm sam ja to lud il nes ne stima s tim biosom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
gdje god sam citao XT u XTX,vidio sam vapaje i plač,kako kartica radi jos gore. Zato je meni palo na pamet napraviti backup moje Hisice, i samo promjeniti napon tako da radi na frekvencijama od XTX i ime ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Razlika od XTX na ovom BIOS-u je manjak 4 pajpe i 12 pixel shadera, 258 MB manje memorije, drugačiji naponi... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|