|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Što je bolje za OC?
Pita mene frend, šta se bolje da clockat, a ja mu reko reće škvadra sa PC Eksperta jer ja nikad nisam radio s Intelom!
![]() |
#2 |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
ja tebe nis ne kuzim
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Joj, zaboravio sam reć Intel ili AMD? ![]()
![]() |
#4 |
Re Di Calamara
|
umoran sam od tih rasprava Intel vs AMD
![]() |
#5 |
Premium
|
Ma nije to ništa AMD vs Intel, samo sam zamolio one koji su probali da kažu za koliko su MHz digli svog Athlona, a ovi drugi Intela.Ja mislim kako su svi već prerasli ona prepucavanja i žestoke rasprave koje su se vodile danima!
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
![]() ma amd se da bolje clockat, a opet ako ces gledati u mhz P4 ode dalje....ali u brzini odu istu...... ma svejedno ti je, sve je to isto |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ja sam tako isto mislio, ali kad sam vidio kod shimpe i još nekih, recimo P4 1.8A je digao na 2.9.To jsu odlični rezultati, no za Athlon sam čuo samo da ljudi dobro clockaju Athlone 1700+, pa nisam znao za ove novije generacije.Isto tako AMD će izbacit sve procove ispod 2100+ ili 2200+ jer su sada tako jeftini da ih im se ni ne isplati više proizvoditi.
![]() |
#8 |
Registered User
|
Nikad nisan overclockira intela, amd se dade dobro clockat ali ti sve ovisi kakva te serija zapadne. Neka se dade više clockat naka manje, sve ovisi kakve si sriće. Ja san čuo najviše za overclockanog intela na 4,12 ghz (tu negdi koji megaherc više manje) a za amd najviše 3 i još nešto sitno. Ali uz to ide posebno hlađenje koje drži temperaturu procesora na -40C (minus), opisano o vidi-u broj 83 stranica 88. Cijena mu je 550 eura bez PDV-a. http://www.theinquirer.net/?article=8202 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Evo vam još jedan link za to hlađenje http://www.theoverclockingstore.co.u...?codeid=801053 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Re Di Calamara
|
Citiraj:
ali skupooooooo
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
..
|
Citiraj:
neko je digao na 4,4 ak se dobro sjecam...hexus ili tak nes..bilo je na vijestima od pce-a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Jel vi znate koliko ta kućišta koja drže temp proca na -20 koštaju?Daj malo o zračnom hlađenju!
![]() |
#13 |
Registered User
|
Ja svoga sa zračnima hlađenjem držim na istoj frekvenciji kao i kada sam ga kupio samo što sam podigao brzinu sabirnice na 200Mhz (400), mogu vam reći da radi osijetno brže a temperatura je oko 42-45 C max. Imam volcano 9+ i dva za izbacivanje toplog zraka van. Kad već o occ, zašto mi WinXP pro ne dozvoljava occ procesora na grafičkoj nego samo memorije, dok je win2000 pro dopuštao i jedno i drugo. npr. kad dignem sa 325 na 350 on vrati na defoult dok memorija uredno radi na 715. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Sve to ovisi o procesoru. Vidiš da neki postižu bolje rezultate sa 1700+ nego sa 2400+. Opet je veći uspjeh clockati 1700+ na 2,5 GHz (pozdrav marcu) nego neki P4 3,06 na 4 GHz (nemamo primjer) O cijeni da ne govorimo. To je povećanje u prvom slučaju 1 GHz je 75% viši takt, a u drugom slučaju 1 GHz je 40% viši takt i usprkos većem taktu OCabilnost je manja. AMD - bolja OCabilnost Intel - veći taktovi
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|