|
![]() |
#1 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Problem sa floppiem
Čini mi se kako nemam sreće sa hardverom, mislim da mi je floppy riknuo : roller : Možda je blesavo što postam novi thread,znam da novi floppy košta malo ali starci će poludjeti ako doznaju da mi je floppy riknuo i da opet treba nešto kupiti... Evo što mi se događa: LED-ica od floppača stalno svijetli, njegov IDE kanal je stalno zauzet (svijetli mi LED-ica na kućištu).Ubacim disketu, kao sve je o.k. čuje se kako čita. Ali kad hoću otvoriti disketu kaže mi This drive needs to be formated.Kažem O.K.,ali za sekundu on izbaci prozorčić Unable to format drive A:
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Naopako si uštekao kabel ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Prvo pohvala sto si nabavio floppy , to imaju svi pravi hardwareaši ![]() Drugo, a mozda i je kabel, jesi nedavno preštekavao? Ako imas drugi kabel probaj zamijenit. Ono sa format bi lalp mpgao bit problem neispravnih disketa, al lampica ne bi smjela nikako stalno gorit.
__________________ |
![]() |
#4 |
Premium moderator
|
Kablovi su dobro uključeni, zadnje vrijeme nisam uopće ništa dirao u kompu. dobro je spojen na napajanje, IDE kabel je dobro uključen. Sve sam bio iskopčao nekoliko puta i ponovno ukopčap...floppie sam desetke puta spajao....nisam toliki bedil da ne znam priključiti vražji floppy ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
E onda, moglo bi bit da je ipak rikno, ajde za svaki slucaj ipak izvadi i ponovno ustekaj kabel na obje strane.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
|
Sve je super sjelo, kablovi su dobro uključeni, napajanje također dobro. Inače, postao je dosta glasniji dok čita... Thx ljudi, ipak je riknuo ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
e kad smo kod floppy-ja je li neko imao ovakvu situaciju....nije mi baš jasno ali prebacim floppy i njegov kabel iz starog kompa u noviji..lampica stalno svijetli.....okrenem kabel(tamo di ga spajam na floppy) i radi.........znači na jednom kompu radi okrenut na jednu stranu a na drugom obrnuto.....za nevirovat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
Moze bit , zavisi kak je na ploci okrenut konektor, tj. di mu je prvi pin
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Na svakom floppyu je na tiskanoj pločici napisano koji je prvi pin i na tu stranu ide ona crvena žica od širokog kabla. Nemoj gledat zupce jer to nije mjerilo - jednom sam morao otkinut taj zubac jer se neko za***************o u tvornici...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
hehe flopy...da i ja ga imam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Zato ja imam externi usb floppy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium moderator
|
Bio danas u šrotu, kupio novi floppy priključio ga kao i starog i radi ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|