|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Koji CPU cooler za moju matičnu?!
Evo ovako, Imam matičnu ploču MSI KT6 Delta sa procesorom AthlonXP 2800+ zajedno sa Thermaltake Volcano+ hladnjakom.. Problem je u tome što mi se sve to užasno pregrijava (standardna temperatura je 55C) i sad sam si mislio uzeti neki cooler poput Zalmana 7000B ili Thermaltake-ovog Big Typhona (sa 6 heat pipe-ova) ali to ne ide jer gledam da obadva zahtijevaju nekakve rupe na matičnoj oko cpu socketa za montiranje koje ja naravno nemam.. Da li se to ipak može nekako montirati unatoč tome što je ta ploča nekompatibilna sa tim coolerima ili postoji neko alternativno rješenje? Hvala na pomoći Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
|
ako nema rupe pored socketa ne mozes stavljati cooler koji zahtjevaju iste... inace ja cu ti uskoro prodavati TT silent boost..drzi moj proc iz siga pri opterecenju na 45C°..naravno u kucistu imam lagani propuh..sve u svemu odlican cooler ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma treba mi nešto efikasnije s obzirom da dolazi ljeto i gdje je prosječna temp. u sobi između 28-30C (nemam klimu nažalost).. Kućiste je Aopen MIDI Tower Mislio sam si uzeti Scythe KATANA Cu+ cooler koji najbolje hladi, a i paše i na moju matičnu mislim jer ne trebaju rupe oko socketa.. Ima ga inače samo u Linksu za kupit samo što kaže da je trenutačno 'Artikl u dolasku'. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
prcknedl
|
55C??? pregrijava??? : roller : ne, prijatelju, taj proc uredno radi i na preko 70... ![]() jedino ak te smeta buka... od coolera svakako razmotri katanu...cak ni nemora bit Cu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
A zašto onda jednom kad sam igrao Painkiller i temperatura procesora je dosegla 60C sve je počelo smrzavati ko blesavo ako kažeš da radi stabilno i na 70C?! Napominjem da su sve komponente ispravne. Evo cijele konfiguracije koju imam: MBO MSI KT6 Delta (VIA chipset) CPU AthlonXP 2800+, FSB 333Mhz RAM brand name 1GB DDR 400Mhz VGA Gainward GeForce 6600 256MB AGP (nije GT verzija, OC-ana na taktove core 440Mhz, memorija 541Mhz, standardna temperatura između 63-67C) HDD 2x Maxtor Diamond Plus 10 256GB (spojeni u RAID 0 polje, isto se griju ko stoka) Napajanje TAGAN 380W (vršno opterećenje 60sek do 480W) Kućište AOpen Midi Za grafičku sam si mislio uzeti Zalmanov najjači cooler Fatal1ty FS-V7 Cu, a za diskove isto od Zalmana 2HC2 Heat Pipe-ove.. Zadnje izmijenjeno od: dekoslav. 24.05.2006. u 13:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Ima nešto kako je turpija montirao cpu vodeni blok na svoju matulju bez rupa ali treba to nać |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Imaš li neke ventilatore koji rade propuh u kućištu?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ma imam 2 Papst venta od 80mm, ali kućište je tak ionak jako neprostrano (sve komponente su previše nabijene jedna uz drugu) pa ga držim trenutačno otvoreno.. Radi se inače točno o ovom kućištu ovdje: http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1702001 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ta fatality serija od zalmana ti je cisto ime i nista vise!!! ako bas hoces, radje uzmi vf-900 ili vf-700cu....za hard ti je dovoljan hedan 80 ili 120mm vent na 5v ispred... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
@dekoslav: ma ajd pusti nije ti to neka velika temperatura. moj palomino bude u windowsima na oko 60, a nakon tjedan-dva će te proći želja za mijenjanjem hlađenja, vidit ćeš |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|