|
![]() |
#1 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Bridge na Win98SE
Evo situacija je ovaka, imam jedan komp na kojem je Win98SE i u njemu je wireless i LAN kartica, e sad ja bi trebo napravit Bridge Connection za te dvije kartice ali problem je u tome sto toga na Win98SE nema, nemogu stavit XP na taj stroj zato sto je HDD od 540Mb ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
I opet se ponavljam. Zašto windowsi, još pogotovo "stabilna" 98ica. Instaliraj Mikrotik, zahtjevi su slijedeći: 100 MHz cpu, 32-64MB sistemske memorije, 64MB HDD. Radi se o operativnom sustavu koji ima funkciju isključivo routinga, uz to ima integrirano brdo fičura poput graphinga prometa, dns keširanja, VPN, ip telefonija, hotspot, proxy server, ftp... Sam OS ima 10MB, instalacija traje nekoliko minuta, i dovoljno je samo dodati IP adresu i subnet na ether sučelju, dalje sve radiš sa svog računala, bilo putem winboxa, webboxa ili telneta. Nadogradnja je krajnje jednostavna, elegantno kroz browser, kao i admininstriranje. U winboxu čak imaš i manual sa primjerima, tako da se ne možeš izgubit. BTW: kao i svaki pošten komad softvera nije besplatan, pa trebaš ili kupit ili krek... 1. Download of MikroTik PC Router System Software You may choose one of the following installation methods: * Netinstall to install the router from network (you may boot the router from a floppy disk, or use Boot ROM of your network interface card if available). Alternatively, with this application you can install RouterOS on any ATA/IDE drive or flash module locally connected (and recognised) to your Windows-based PC. Download the Netinstall application for Windows to use this option. * CD install to boot and install the router from a CD. Download the ISO image of the bootable CD to use this option. * Floppy install to boot and install the router from floppies. Download the DiskMaker application for Windows to use this option. http://www.mikrotik.com/download.html |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||
Moderator
|
Da ali samo Atheros kartice rade na MT-u a ja imam Ralink (WF-511).
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
|
Rijesih problem tako sto sam uzeo hard od 7Gb (hvala Domy ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|