|
![]() |
#1 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
Friški BIOS, čudno očitavanje temp CPU-a
Dakle, stavih najnoviji bios kako bih mogao OC-at proc i memoriju i uglavnom 'problem' je u tome što mi Sandra i Abit-ov programćić za očitavanje prikazuju da je temperatura proca 25,5°C. : stoopid Dok je bila starija verzija, očitavana temperatura je bila oko 35°C. Na procu više nije BOX cooler ko iz siga nego AC Freezer64 Pro, i vrti se na 3835 rpm. Tako barem program kaže. Šta da radim, dal da stavim neku stariju verziju BIOS-a...?
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
AC freezer64 Pro kolko se ja sjećam ne vrti na 3835 rpm ![]() Sad mi nije jasno, dal si ti nakon promjene BIOS-a odma i promjenio BOX za freezera ili tek kasnije? Ako si odma i cooler promjenio, temp. bi trebale biti niže, sad dal baš za tolko ili ne, neznam...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Nebelwerfer
|
Citiraj:
Freezer je unutra već par dana, bios sam pred par sati promijenio.
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
25°C nije sigurno, a nije ni 3800 rpm. Ajd napravi malo duži clear CMOS, ak već nisi nakon flashanja.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nebelwerfer
|
Probao sam i dve starije verzije biosa ubacit(1.6 je aktualna), ista stvar...valjda je do biosa, jer skinuo sam i noviju verziju ABITEQ, program za monitoring vlotaže, kulera i proca, on sad prikazuje da se CPU cooler vrti na oko 2000 RPM a da mu je temp 35°C što bi i trebalo i u drugim programima prikazivat, ali iz nekog razloga ne prikazuje. Ima li ko kakvu ideju?
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Pogledaj ti na stranici od abita šta su popravili u tom biosu. Meni tek od biosa 1.7 (čini mi se) očitava temperature proca normalno, do tad je očitavao krivo za cijelih 10 stupnjeva. S obzirom da ti se Freezer vrti na skoro 4k rpm (ako je to istina...), i ako ti je temp. u sobi normalna ili malo niža (<20 stupnjeva), sasvim je moguće da ti je temp proca 25°C, pogotovo ak imaš C'n'Q uključen. Meni je u sobi stalno vruće, freezer na 1800 rpm, a temp proca 30-31 stupanj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nebelwerfer
|
Gledah, ništa konkretno...jedino su u 1.1 verziji napravili 'Recallibrate CPU Temperature' i valjda je u tome problem. Poslao sam im mail, pa ćemo vidit. A Freezer se vrti na oko 2000 RPM, ali u programu prikazuje da ide na 3800 RPM, nekad na sekundu izbaci da se vrti na 85000 RPM ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|