|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
gase se sami od sebe !!!
2 kompa isti problem: 1- barton 2500+ i mbo gigabyte ga-7n400s 2- sempron 2500+ i mbo chaintek mATX (zaboravih točno koja) oba imaju istu bolest; gase se sami od sebe !!! radi normalno bez ikakvih problema i samo se ugasi (gasi se kao kad pritisnem "power" na tastaturi : saving settings, logging off...) upalim ga i radi normalno sljedečih par dana ili par minuta-ovisno o raspoloženju ![]() komponente su im potpuno različite. jedine sličnosti su -kučišta (slični ali ne isti dizajn - mada ne znam kako bi to moglo utjecati na gašenja???) -cpu cooleri - različiti ali se oba vrte na oko 2500 (možda presporo ????) šta da radim? šta,šta,ŠTA??? možda neka postavka u biosu???? unaprijed zahvaljujem na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Jesu li ti spojeni na istu utičnicu? Ako jesu moguće da napon pada... ako ne onda je moguće da je matična ili proc... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
E pad napona mu sigurno neće naredit da se odlogira i onda fino ugasi nego će se isključit trenutno. Inc, jel možda nešto odbrojava prije isključivanja?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Je, sorry, jutro je pa mi je mozak na rezervi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nego da nemas u biosu mozda postavljeno kada da se gasi ? da ti neki third party program nesere? probaj staviti na drugu uticnicu skeniraj od virusa/gamadi da vidis da nije to .
![]() |
#6 |
Premium
|
-ne odbrojava ništa -avg antivirus aktivan i ne nalazi ništa. možda neki spyware??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Probaj: Desni click na My Computer (ikona) -> Manage, Odi na Event Viewer pod: -System pogledaj jel ima kakvih grešaka ili upozorenja (pročitaj i informacije <- za slučaj da je problem s hardwareom (driverima) -Application pogledaj isto ako je u pitanju nekakav program koji ti isključuje windowse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
možda si u nekom programu najmestio da se gase windowsi nakon što ti on obavi neki posao?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
: hitthewa Citiraj:
imam brdo warninga (source-->MRxSmb ??) ali mi se zadnja dva dana ne gasi pa ne znam jel to povezano. provjerim kad se opet odluči ugasitit zahvaljujem svima na idejama |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Ajd za početak isključi sve stavke iz startupa, ostavi samo osnovno tipa FW, AV...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
moram pokušat s banalnim primjerom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Najlakše rečeno popizdili |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
sad sam promjenio tastaturu (možda je ona javljala da stiskam power kad stisnem enter??) pa da vidim sada ko će se gasiti : Machineg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
Preko nekog tweak alata (TuneUp Utilites) ili Start -> Run -> msconfig -> kartica Startup -> OK -> resetiraj.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|