|
![]() |
#5281 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Kaj se dogadja kad je meni dosadno na poslu? evo kaj:Pljeskavice od janjetine Turska kuhinja? Vjerojatno, a u svakom slučaju - egzotično! Pljeskavicama od janjetine dajte hrvatski štih dodatkom Fanta za ćevapčiće, pljeskavice i hamburgere, a umakom od jogurta i češnjaka zaokružite doživljaj. Sastojci za 4 osobe 600 g mljevene janjetine (ili miješanog mljevenog mesa) 1 ljuta papričica ½ žličice cimeta u prahu 1 žličica dragušca (kardamoma) u prahu 1 vrećica Fanta za ćevapčiće, pljeskavice i hamburgere ulje za pečenje Za umak: 400 ml jogurta 2 češnja češnjaka nekoliko listića metvice malo tabasca sol bijeli papar u zrnu Pljeskavice od janjetine Vrijeme pripreme 40 min Energ. vrijednost obroka 804 kcal / 3371 kJ Postupak 1. Sadržaj vrećice Fanta za ćevapčiće, pljeskavice i hamburgere prelijte sa 100 ml mlake vode, promiješajte i ostavite stajati nekoliko minuta. 2. U smjesu Fanta dodajte mljeveno meso, ljutu papričicu, začine i sve dobro promiješajte. Od smjese oblikujte pljeskavice i pecite 5-6 minuta sa svake strane u tavi ili na roštilju. 3. Za umak izmiješajte jogurt, sitno nasjeckani češnjak, metvicu, malo tabasca, soli i svježe mljeveni bijeli papar. Posluživanje Pečene pljeskavice poslužite uz umak od jogurta. Savjet Za lakše oblikovanje pljeskavica ruke uronite u hladnu vodu kako vam se smjesa ne bi lijepila. Za potpun kulinarski užitak još preporučujemo: Ljuti patlidžani : nuts :
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#5283 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
shto je, ne jede se nish zadnje dane?! danas idem na svinjetinu sa hrskavom koricom. njami. sve ostalo uz to je nebitno, pa nechu niti spominjati. : nuts : sutra lignje i pomfri, kao i po obichaju petkom - ono shto firma nudi.
![]() |
#5284 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5285 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ja sam neki dan radio pravi Žderonjski sendvič-cijela velika "lizika", majoneza, nekakva talijanska ventric salama (šarfffff...) i kiseli krastavci...mrmlj ![]() Danas-ona mrcina Tor mi je stavio bubu u uho hvaleći se kako je radio hobotnicu sa krumpačem a tranu ju je nafilao sirom, špekom i kulenom, sve si razmišljam da skočim i ja po jednu pa da probam napraviti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5286 | |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() nisam jos cuo da se puni sa kulenom, ja sam nedavno kupio peku u Pevecu i prvi puta probao napraviti hobotnicu na krumpiru ispod peke i ispala je odlicno, jedino nisam znao da treba toliko drva za zar da sam skoro ostao kratak.: cheers2
![]() |
![]() |
#5287 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Pa nisam ništa kupio... Tor je našao jednu lijepu od 1.80kg. I ja sam se malo zabrinuo kad mi je rekao da su on i žena mrknuli i hobotnicu i krumpač...a mršav i on i ona-odmah mi je bilo bistro da od beštije i ne ostane bog-zna-kaj kad se ispeče. ![]() A ništa, ako ne nađem veću uzet ću dvije od kilu i dobro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5288 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ja sam malo prije ubio 1/2 litre tekućeg jogurta, pola bijelog kruha i cca 1/2 kg špeka, kobasica i suhog mesa. Ovo ima skoro 2000 kalorija. Zaboravil sam reči da su me poterali iz bolnice i nisu mi tam niš dali za jest, ali su mi rekli da se sutra u 07:00 sati nacrtam natašte radi vađenja krvi. Mislim može i u 05:00 samo da nije natašte. Magnetsku rezonancu glave mi nisu mogli napravit jerbo imam nekakav komad železa vu glavi (kao plombe u zubu ne smetaju, a pločoca od titana veličine 5 mm smeta) i poterali me na CT. Još uvek sam čorav na desno oko. Nedaju mi ljekove jer nisu točno sigurni kaj mi je i zašto ne vidim donju polovicu na desnoj strani, a s istim okom vidim sve pročitat i nemam dioptriju. Uspijeli su samo vidjet da imam krvarenje na očnom živcu. Opet sam lud i neko bu naje... na serveru COD2.
![]() |
#5289 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
: suicide bdw-nije njima pločica smetala, nego ko bog nisi stal tranu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5290 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5291 |
Super Moderators
|
Danas kad otpelam punicu mado pada domaći ručak, pravi Žderonjski. Komadić (fini mesnati, ne previše mastan) od 2.5kg "carskog mesa", pečeni mladi krumpač+1/2kg špinata i domaća kristalka sa češnjakom. Friški raženi i hladna Žuja ![]() ![]() Znam da malo čudno zvuči špinat uz pečeni krumpač-ali meni je fino... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5292 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
za vecheru kuhani shtrukli...vele porcija je 2, ja bez greshke smazem 4-5, a zderonje bi po mojoj procjeni mogle i 7-8(600g smrznuto) : lol2 : eh da, danas je baka napravila strukle od sira...mljaccccccccccc.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5293 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5295 |
Moderator
|
Ima li kakvih Zderonja u petak 19.05, ili ce biti ipak nesto kasnije? Rijecani su opet zainteresirani. ![]() Ajde malo razmislite vi glavni organizatori, pa napisite, vjerujem da sam 10.05. skroz slobodan, naravno izasao bi sa posla nesto ranije i vuoila! Stricek Jeltz nam je odustan od petka, ali valjda ce nesto reci kada se vrati (nadam se sa ugodnog produzenog vikenda ![]()
![]() |
#5296 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5298 | |
Moderator
|
Citiraj:
Naravno da za doručak ima laganu hranu. Zec u umaku od kiselog vrhnja sa njokima i domaćim raženim kruhom i kristalkom salatom. : nuts : : nuts : : nuts : Da ne postam ponovno. Upravo je gotov ručak. Goveđa juhica sa rezancima. Govedina sa hrenom. Pečeni (vulgaris) svinjski šnicli pacani u vegeti i senfu. Pomfrit. Zelena salata Za desert: Kakao šnite. Idem se preŽDERAT.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 07.05.2006. u 12:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5299 | |
Moderator
|
Citiraj:
dobar tek. ![]()
![]() |
![]() |
#5301 |
Super Moderators
|
Uf, bilo je opako, prvi dan nisam našao carsko pa smo se ubili sa 6 krmića na naglo, pire-krumpačem i špinatom. Tek sam drugi dan našao dvije kile finih rebara-e njih smo pak sa mladim krumpačem u masti pu-ajceka. ![]() Kristalka sa češnjakom. Za protutežu takvoj masnoj hrani sam obadvije večeri lupao po svježem domaćem siru sa vrhnjem (u njemu malo luka, češnjaka i crvene paprike)+ kaj sam mesario tablu špeka...onak usput... Za Žderonje ćemo pričat kasnije, odoh u kadu do formule. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5302 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Hehe, vidi se to je pravi Zderonja, masnocu ubija masnocom. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5304 |
Super Moderators
|
Postoje DOBRE i LOŠE masnoće. Špek i domaće vrhnje su DOBRE ![]() Danas juneći šnicli na saft (lovački). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5305 |
Guest
|
¸Ja sam danas neko tjesto i lignje, mljac. bas bilo fino, zelena salata s mladim lukom. mljac |
![]() |
![]() |
#5308 |
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
hmm ovaj vikend je bio kratak subota ni ne sjecam se kaj sam jeo.... jucer me punica docekala sa pohanim krmicima ,pire krumpir,i neki umak... poslije desert sladoled... za veceru sam pojeo sendvicak od pol kruha koji mi je draga napravila+domace mlijeko igro sam cod2 pa nisam sam pripremo nis posebno... nekak me hvata zelja za kulinarskim pothvatima.... prosli put su se svi ubili od mojih radinosti u kuhinji: axeman : |
![]() |
![]() |
![]() |
#5309 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Kaj stari već mora dizat kredu za svadbu??? Danas-juneći šnicli od jučer i pužići...za navečer desert-puding od čokolde ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|