Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.04.2006., 21:23   #1
user87
Registered User

Datum registracije: Dec 2005
PIONNER 110D

IMAM PIONNER 110D LUPIO SAM NAJNOVIJI FIRMWARE PROBO SAM PRZIT SA VISE PROGRAMA AL NIKAKO NECE DA PRZI CD-R NA 40X NEGO NAJVISE NA 32X KORISTIM CD-e OD TRAXDATE 52X JEL SE MOZE TU STA NAPRAVIT IL DA REKLAMIRAM
user87 je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2006., 21:36   #2
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
A jeli ti radilo sve dobro kad si ga kupija...kao je onda snima?
S lijeve strane ima tipka zove se CAPS LOCK ne znam jesi je vidija do sada....ako jesi upotrijebi je!
G0RKI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.04.2006., 22:05   #3
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ako je suditi po mom pio 109 rijetko koji cd će ti pržiti na 40, naime za tu brzinu prža koju imaš je jako izbirljiva po pitanju medija.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2006., 13:08   #4
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
iliti drugim riječima pioneer je ravno za u smeche..ja imam 109bk..i Bože sačuvaj..snimao pola dana normalno,jedva..neće više ni cde kurit..a dvde kako mu se sprdne..nekad 4x,pa sve do 12x..firmware 1.58...
ne znam zbilja prža plaćena 400kn svojedobno da se tako razhebe...žalosno
pretpostavljam da je i tvoja iz iste tvornice/serije čega već...109/110..sve je to jaaoo...: evil : ..
ne znam uopće kako ti pomoći..dajte preporučite i meni odmah preko ovog threada,kao i autoru neku poštenu dvdrw,novu...može i lightscribe..dapače..
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2006., 13:41   #5
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
hmn ja imam 109 i prza da kucnem od drvo radi tiho predobro i do sada je odbila samo jedan dvd sprziti do kraja od nekih brat bratu 200 komada svih vrsta...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2006., 15:54   #6
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

očeš mjenjat za moju : goood : : goood : ?!
moja ti je crna..još bolja kao..: bonker2 ..ma šalim se...stvarno je u totalnoj komi..iz hgspota je..
Staro 21.04.2006., 16:00   #7
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Imam 109 i prezadovoljan, guta svakakva smeca od dvdova, nije bilo potrebe flashati firmware, a cdove na 40x bezi ikakvih problema, i takodjer imam onu crnu...
Staro 21.04.2006., 16:07   #8
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Provjeri da pržilica nije u pio modu i provjeri da nije na ata 66 kabelu. Kabel za pio 109 mora biti ata 100/133.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Staro 21.04.2006., 16:13   #9
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

..mudro govoriš..pokušat ću..znači u device manager prvo,pa onda na otvaranje kante ako bude potrebno..za kabel..pokušat ću..thanks!! :clap:
Staro 21.04.2006., 16:27   #10
undo
You'll Never Walk Alone

undo's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
takodjer imam 109 i sve najbolje o njoj nisam imao nikakve pizdarije dosada da kucnem u drvo

Member of PCE 100+kg demolition squad

undo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.04.2006., 11:53   #11
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

..ma ovo je već urota protiv mene,pa da nitko nema frku sa 109bk osim mene..: baad : ..a daj mi reci barem ovo,pa ću i ja pokušati snimati opet normalno..koji medij koristiš..za cd,koji za dvde..na čemu snimaš..
meni hp brutalno kuri,kao i traxdatu..
Staro 22.04.2006., 13:30   #12
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Gle svatko naleti na neki komad koji je mozda pao sa police ili tak nes uglavnom ja bi ju poslo na reklamaciju ako je iz hg-a jos bi flashnuo krivi firmware i peri

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2006., 14:12   #13
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
Autor thedream
..ma ovo je već urota protiv mene,pa da nitko nema frku sa 109bk osim mene..: baad : ..a daj mi reci barem ovo,pa ću i ja pokušati snimati opet normalno..koji medij koristiš..za cd,koji za dvde..na čemu snimaš..
meni hp brutalno kuri,kao i traxdatu..
Na pio 109 isključivo Verbatim i TDK dvd-i, uvijek max brzine, za cd tdk, trax, nije bitno. U par pokušaja prženja na trax i memorex dvd-e bilo je toliko propalih medija da jednostavno nisu bili financijski isplativi.
Staro 28.04.2006., 00:49   #14
markkc
Registered User

markkc's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ja imam 110D i jako sam zadovoljan. Nisam pržio cd-e više od 32x pa ne znam kako funkcionira na 40x. Uglavnom pržim na upola manjoj brzini i CD-e i DVD-e jednostavno da budem siguran da će sve dobro proći, a usput dok pržim masovno koristim HDD pa to donekle može utjecati na buffer.
To što će proći nekoliko minuta više nego na max brzini ništa mi ne znači.
markkc je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2006., 00:01   #15
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

@user87 ; imal sam i ja 109DBK, dakle crnu. ta prza je smece od smeca i ako mozes reklamiraj. 109 bijele su dobre ali crne imaju neki zaheb. sad imam 110DBK i daleko je bolja od 109. zapravo nemam problema s njom i bit ce mi zao kad ju prodam. uglavnom, mijenjaj! meni je srala od dana kupnje dok napokon nije crkla nakon par mjeseci...doduse nisam je previse koristio pa je crkla s koristenjem, nakon 20-og przenja!: DualWiel dobio 110 umjesto nje!: goood :

pozz
gamer je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2006., 07:29   #16
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
kupi si Liteon 1693S ili Nec-a il Benq-a sve je to isto smece.......tj kakve si srece da sa tvojim primjerkom NISU igrali mali nogach po skladistima....

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2006., 07:38   #17
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

@gamer:Pratim pio109 od dana kako je izašla na tržište jerbo sam je imao u planu kupiti. Istina je da se puno ljudi na nju žalilo i da je u početku bila slabiji uređaj od sazrele 108-ice. Ljudi koji su ČULI da se puno njih žali na 109-ku nisu se potrudili potražit po stranim forumima postove nakon što je izašlo par revizija firmwera. SVI novi pioneer modeli pržilica budu malo bugoviti odmah nakon izlaska na tržište, ali to se sve kasnije riješi sa novijim revizijama firmwera. Tvrditi na osnovu par krepanih primjeraka da je neki proizvod smeće je čista glupost. Pioneer po meni ima i imat će najbolje i napouzdanije modele dvd pržilica.
Staro 02.05.2006., 09:36   #18
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Imam staru 108 i novu 111DBK. Nemam primjedbi ni na jednu. Malo su glasnije kada prže, ali to je podnošljivo. Možda je čak 108 bila zericu tiša. Prže i čitaju sve živo, čak i razne šrotove od dvd-a. 108 mi nije htjela prepoznati Verbatim DVD-R 16x kao 16x nego 4x, ali novi firmware je i to riješio. Posudio sam frendovima neke dvd-e i oni su prepržili na NEC-om. Kasnije te dvd-e 3 kompa nisu prepoznavala. Kada sam im spržio na Pioneeru, svi su ih čitali. Moje preporuke.
Staro 02.05.2006., 12:20   #19
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

@pomo ; LOL! da, zato su u linksu priznali garanciju i dali mi drugu a ne istu tu jer znaju da bi se OPET vracao. ima mi i frend 109DBK i crkla je i njemu. revizija firmware-a je bila i na mojoj i njegovoj najnovija i opet nije htjela przit dobro a kamoli citati. cak sam u svoju 110DBK razocaran jel kad stavis dosta osteceniji cd ili dvd, lite-on cita a pioneer ne cita. dakle, crne pionerke 109 su smece i tocka. a jos sam i cuo da svima seru te da ih ljudi mijenjaju. srecom 110 nema tih problema. neznam kaj ti pratis ali pioneer definitivno vise nikad ne kupujem makar mi 110 dobro radi, jednostavno im ne vjerujem vise. takoder, imam frenda koji to testa u vidiju, ak kupujete PATA kupite benq-a jer su trenutno najbolje. cul sam da su samsung(SATA) i nec sad takoder dobri. za nove 111 pionirke nisam jos nista cuo a nit me ne zanimaju.
Staro 02.05.2006., 12:41   #20
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Po tebi links i ovaj forum su početak i kraj svijeta. Ne pljujem ni po jednom ni po drugom ali postoje referentnija mjesta gdje se mogu nabavit informacije o pržilicama. Od mene EOD.
A za Vidi i frenda koji tamo radi : lol2 : , mislim da još nisam imao prilike vidjeti gori informatički časopis.
Staro 03.05.2006., 01:54   #21
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

kad smo kod toga imam jos par frendova koji nisu zadovoljni a jednom je crkla i bijela 109 dok drugi ima bijelu ali takoder nije zadovoljan jer mu sere. nisu kupljene u linksu. a koji je tebi? imas problema s prihvacanjem stvarnosti? e pa sori...fakat ne valjaju! svi ih pozamijenjali sa 110 ili nekom drugom markom.
vidi je bio los, imaju novog urednika i poprilicno se popravljaju. ako ti je gust pljuvat po necijem radu pocni od sebe...pobogu, imas 27 godina!
EOD!
Staro 03.05.2006., 12:03   #22
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Talking

Ne izvlači Pioneer molim te..očito imaju jednu dobru seriju 109tki i 110tki koje su totalni za..rac...: nono : ..očito dobri stari Plextor jedino preostaje..makar
koštao i 700kn..: hitthewa ...ali ne nateže mi se više s ovim debilnim laserom u 109bk..sad odjednom imam čak tri pazi,tri brzine vauuuu za snimat cde..
čak 4x,čak 10x i čak 16x...šta sam imao i 98g negdje..na Plextoru...šta nije mrak taj Pioneer...
Ne valja i bok..: bonker2 ...
Staro 03.05.2006., 12:08   #23
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

ne davat pare za plextora!!!
kupi si BENQ 1655! Bolji je od plextora!
imas na http://www.cdrinfo.com sve prze iztestane do boli pa eto procitaj kaj te zanima. benq je the best trenutno, a cak niti ona s-ata samsungova nije kao ovaj. pozz
Staro 03.05.2006., 13:33   #24
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Poznam previše ljudi koji koriste samo pioneer prže i svi zadovoljni. Pio 109 je do dana današnjeg JEDINA pržilica koja ima svoju web stranicu (posvećenu uređaju, ne mislim na stranice proizvođaća) i SVOJ forum. Svi ti ljudi tvrde da ta pržilica radi kako treba. Zbog par defektnih primjeraka koji su eto dospjeli u ruke korisnika ovog foruma sad ne valja cijela serija. Po tome bi i ja mogao pljuvat po LG-u, njihova prva prža mi je crkla, druga koliko znam još dan danas radi nakon neznam ni ja koliko cd-a. BTW stranice posvećene pio 109:
http://pioneer109.com/
Staro 03.05.2006., 13:43   #25
stipe_k
Premium

stipe_k's Avatar

pioneer je dobar
sad zašto u mene ne radi u prijatelja radi, dotična 109-ica ne bih znao
ali radili su itekako dok su radili
a sad isto 111 radi sasvim uredu
ako i ova ne bude u funkciji nakon formata žalit ću se pioneeru
stipe_k je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2006., 15:02   #26
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

@pomo : Zar ti misliš da bi ja pljuvao stvarno nakon 4 promijenjene konfe i bezbroj hardvera,da mi stvarno nešto ne radi ? Ako ti je toliko stalo do 109bk,
uzmi ovaj moj..i lijepo kad ga popraviš,tj. ako ga..ja ti dam za troškove servisa..ne znam jel mi u hr dobivamo šrot isporuke,ne želim se miješati u to ali činjenica je da nešto ne štima..Ja sam za tih tadašnjih 400tinjak kn mogao kupiti bilo šta,tko mi je kriv...ali čuo/saznao/bla bla da je pioneer dobar i očekivao sam max za svoje nofce..samo toliko..: suicide

S druge strane,nisam čuo opet da se jedan Asus,Nec,Sony ili stari dobri Plex toliko kvare i otkazuju..
I ne pričam o 111D...nego o 109bk..naglasak na bk..crna ljudovi,ne bež...
Crne krepavaju i brejkaju...: axeman :

Mislim da kad piše na netu/kutiji/manualu da snima cde 32/40x max i dvde na 16x onda u najmanju ruku može okinuti cde na tih 32 a dvd bar 8....neće ni to..ali šutim..odužio sam reply..atha će me ubit..: sweating
Staro 04.05.2006., 23:38   #27
stipe_k
Premium

stipe_k's Avatar

ja sam mislio da je crna samo boja: roller :
stipe_k je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2006., 11:48   #28
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Možda Thompsonu...Pioneer je nešto zeznuo sa 109bk...: DualWiel
Staro 05.05.2006., 14:39   #29
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Očigledno je dio 109 serije za rashod. Ne znam šta da ti kažem. Ajde pokušaj još jednu stvar - odnesi pržu kod nekog frenda i ubodi u njegov komp. Ako ni tamo neće pržiti s nazivnim brzinama, znači da je prža u komi. Ali ako hoće, znači da nešto ne štima s tvojim kompom. Znam da je ovo očajnički potez, ali nemaš šta za izgubiti. Moja prastara 108 mi na 16x medijima daje opciju snimanja tom brzinom pa bi po logici i njegova nasljednica to morala, zar ne.
Staro 07.05.2006., 01:42   #30
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

@user87; instaliraj SP1 jer meni maloprije win XP i nero nisu uopce bez toga htjeli prepoznati 110DBK kao przu. mozda ti oslobodi dodatne brzine i taj nero to procita...tko zna, mozda win XP nemaju definicije za ove prze a SP1 ima...pozz!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno