|
![]() |
#1 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Maxtor+Asrock problemček...
Eto, dakle, na mom drugom kompu imam mali problem jer mi se sustav ne podiže iz prvog puta, nego treba i po desetak puta resetirati sustav i onda se tek uspije dignut. Ploča je Soc A Asrock K7 Upgrade 600 (KT600 chipset), a disk je Maxtor 80GB SATA. Bios na ploči nije nikada flashan. Ploča sa normalnim ATA diskovima radi ok, ali sa ovim stvara probleme prilikom startanja... Nije to neki problem, ali živcira. Ima li netko kakvu ideju? Da mu dam viagru da mu se bolje diže?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Možda da flashaš BIOS, pa nove drivere instaliraš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Opiši točno kak se ne diže - uopće se ne upali ekran, stane negdje kod POST-a ili iza,...? Šta točno?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
provjeri hard i kablove sa kojim je ukopcan .
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nemaju driveri veze s tim kad se događa prije učitavanja Wina.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
doh imas pravo p.s- domy nisi napisao "probaj clear CMOS" ![]() hehe...khm..pa mooozda bi i pomoglo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
problem nije u ploči najvjerojatnije, nego u sata maxtorima.. ja imam nf4 ultra i imam isto velikih problema sa maxtorom kad probam instalirat win na njega, a najnoviji je od 200Gb sa 16mb cachea... probaj na neki drugi sata disk instalirat windowse, pa ćeš vidjet da ti neće biti problema najvjerojatnije.... preporučam seagate, malo je bučniji ali zato najpouzdaniji.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2005
|
Imao sam isti takav problem na jednoj Gigabyte ploci sa KT400 vidi diskove svaki peti sesti put ispostavilo se da nevaljaju oni SiliconImage kontoleri na ploci kupio sam neku jeftinu dodatnu karticu, i sve mi je dugo radilo bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Dosta problema sa Maxtorima se rješavalo novim firmware-om. Uvijek pogledati na njihovim stranicama da li ima novi za taj-i-taj hard ili poslati mail njihovoj tehničkoj podršci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
a da li si probao uzeti jumper i spojiti pin 5 i 6 ? ![]() moras smanjiti brzinu diska, tj prilagoditi ga chipsetu imao sam slicni problema sa tim, ali samo na via chipsetima a nikad na intelovim ili sis.
XVG Verge Zadnje izmijenjeno od: Rux. 29.04.2006. u 15:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
da, brate.... probaj sa tim juperom 5-6 spojit mora raditi 100% , danas sam imao isti slucaj na servisu kad sam sastavljao i eno ostavio sam prime95 da vrti do sutra poslijepodne
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|