|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
AVIVO Video Converter
otisao ja skinuti nove drivere, kad vidim ima za skinuti i Avivo video converter! rekoh, idem ga isprobat, pa da vidimo kakvo je to! i nakon instalacije control centra ( grrrrr) instalirao ja i taj video converter. na atijevoj stranici se hvale o njemu kako je dobar i brz...i podrzava h.264 za probu snimio sam jedan clip sa tv-a od jedne minute u avi (nekomprimiranom) formatu. velicina fajla je bila 1.73gb. kodirao sam preko avivo-a u mpeg4 (divx) format. komprimiranje je trajalo 1:08 min. velicina kodiranog divx fajla je 22.5mb. i jednake je kvalitete kao i avi fajl avi screenshot: ![]() divx screenshot: ![]() a ovo je screenshot tog istog kodiranog avi fajla pomocu virtualdub-a. koristio sam divx 6.0 (sve na defaultu): ![]() velicina tog fajla je 19.2mb i kodiranje je trajalo 1:10min ono sto sam htio reci je, cijelo vrijeme sam pratio temp graficke i nije se promijenila niti za 1 st. sto znaci da se nije koristila, dok je procesor cijelo vrijeme bio na 100%. toliko o koristenju graficke umjesto procesora u kodiranju... jedino je za svaku pohvalu kvaliteta slike, koja je ostala skoro nepromijenjena u odnosu na avi fajl... i da, taj Avivo video konverter vrijedi samo za X1_ _ seriju grafickih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Interesantno...ja sam se mislija ocu li ga skinit...jer ne snimam s TV-a i nisam spojia tv s kompom (daleko mi ![]() Kolika je velicina divx fajla prije obrade? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
snimao sam to sa tv-tunera, nemam VIVO nagrafickoj... nisam obradjivao divx fajl, vec avi (nekomprimirani) od 1.73gb i pretvarao ga u divx pomocu avivo-a i virtual dub-a... ali ako hoces mogu kodirati divx preko avivo-a, ali mislim da nema smisla... btw, to sam zaboravio spomenuti, jos se rucno moze namjestati bitrate (tj kvaliteta i velicina fajla). ja sam to ostavio na defaultu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Joj, pa pričali smo o tom već sto puta ![]() Čak sam bio objesio ljink tu na ATI forumu za verziju koja radi sa SVIM grafama, neovisno da li je ATI ili Nvidia. Brz je ali mu fale napredne opcije. Ja ga osobno koristim za testiranje stabilnosti proca i hlađenja-ako je proc stabilan pod tim onda je to-to ![]() I ako cooler može ohladiti clockani proc kad se upali taj konverter-to je dobar cooler. Svaka im čast, našli su način da iz proca izvuku i zadnju mrvicu snage... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
ah, ocito nisam vidio... da mrcvari proc je istina ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Glavno da su blokirali upotrebu aviva sa starim ati karticama. A i taj codec kaj daju je jako brz al je primitivan, nema 2 pasa itd. Nisam probal ovu zadnju verziju nego onu prvu koju su razbili da radi neovisno o kartici u kompu, ali mi se cini po screenshootovima da nema razlike.
__________________ |
![]() |
#9 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas