Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.04.2006., 11:57   #1
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
USB 2.0/ FW kontroler iskustva??

Vidio sam da u Linksu ima u ponudi PCI USB i FW adaptera pa me zanima jel tko ima iskustva s time. Po slikama se vidi da su VIA chipovi gore što je ohrabrujuće. ZAnima me onaj kombinirani sa USB 2.0 i FW-om.
Naime, nabavio sam novu ploču "sa čak 10 USB priključaka" na kojoj ne radi mass storage device pod windowsima. Uredno radi na usb 1.1 i u Linuxu na usb 2.0, ali ne i pod Windowsima. Jesnostavno kod prebacivanja fajlova otkvači disk i javi grešku.
Tak je to sa našim dragim nForce čipsetima. Naći jednu nf4 ploču na koj radi C'nQ, kontrola ventilatora, nema problema sa nv IDE driverima, USB-om isl je valjda jednako zgoditku na lotu. S obzirom da sve dugo uredno radi, ukljućujući nv IDE drivere, nebi mijenjao ploču. Rizik je opet što ću dobiti u zamjenu.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2006., 12:57   #2
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
pa deinstaliraj nv IDE drivere, pa onda probaj...
nicko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.04.2006., 13:00   #3
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

MA reisntalirao sam Windoze i pokušao dok nije bilo nikakvih drivera gore ... tak da nije to. USB 2.0 driveri od Windowsa jebu, vjerojatno sherani IRQ, bios glich ili nešto slično.
Staro 12.04.2006., 01:00   #4
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Evo malog updejta, greška koja se javlja je "Windows - Delayed Write Failure". U međuvremenu sam isprobao na Windozama server 2003, i x64 XP ... ista stvar. Do incidenta dolazi kod prebacivanja velikih fajlova (tipa avi isl) na externi disk. Izmjenajo nekoliko stvari u registriju, opcije u bisou, drivera ... i nije pomoglo. NA linuxu najnormalnije radi : bonker2

Edit: ipak je flash biosa i čačkanje po USB opcijama riješilo problem. (trebalo je isključiti "USB park mode" opciju).

Zadnje izmijenjeno od: stef. 15.04.2006. u 00:03.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno