|
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ne. Sempron je zapravo vrlo brz procesor kad se gleda cijena, neusporedivo e brzi od celerona slicne cijene. Topla preporuka. Dodatni plus je sto su danas svi semproni na s754 64-bitni. Da imas grafulju tipa 6800 ili X800GTO, mozda bi i bio usko grlo, no i to se lako promijeni buduci da se semproni jako dobro clockaju. A ocan sepron na 2,5GHz je lako brzi od jednog A64 3000+ na defaultu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
|
Citiraj:
i nemogu ni poboljšavat grafu onda, jer će proc postat usko grlo, a novi za to ploču neću moć kupit, tak da mi to malo izgleda kao krpanje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Sempron bi ti bio dovoljan ako ti se rad na racunalu temelji na radu pod Win aplikacijama. Ne bi primjetio neku znacajnu razliku ako bi dodao lovu za Athlon64 3000+. Ali sam misljenja da bi osjetio puno vecu razliku da ubodes ovog PentiumaD. Zasto? Jel' ti se ikad dogodilo da neki program nesto racuna (recimo kodira neki video materijal) i da ti se onda drugi prozori koje otvaras sporo iscrtavaju i programi sporo ucitavaju? E to bi ti bilo puno bolje sa DualCore procesorom tj. jedan program recimo koristi jednu jezgru, dok ti je druga potpuno slobodna za ucitavanje drugog program, iscrtavanje prozora i slicno. Eto, to je moje misljenje. DualCore se isplati ako dosta radis u raznim programima u multitaskingu. Ako mu je primarna namjena igranje, od DualCore-a nema neke velike koristi.
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 07.04.2006. u 17:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Nazgul
|
Sempron ne moze nikako da se poredi sa Pentium D i A64 procesorima. Jeste to jako dobar procesor, ali je neuporedivo slabiji od pomenuta dva modela. Ja da imam 150 eura iz ovih stopa bih prodao moj proc, plocu, memaru i grafiku i presao na 805-icu ![]()
Intel Pentium E2180@3GHz | Gigabyte P35-DQ6 | ASUS Radeon 3870 | GeIL Black Dragon@900 | Samsung 205BW | LC Power LC6550GP | Segate 250 GB SATA2 16 MB | Pioneer 112D | Logitech VX revolution | Moded case... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Uglavnom, velika banana ![]() Ja ti gledam ovak, 3000+ je dobar proc, dobro se OC-a, fino vrti igre, maticne su dosta jeftine za njega i zrele. D805 je dvojezgreni, to je super je to sve polako ulazi u modu, spor je zbog niskog FSB-a, a kako se mnozitelj nemre mjenjat, neces doc do nekog velikog FSB-a...Dobar u obradi videa, i u multitasking-u...uglavnom, varijanta intel CPU+maticna+mema je nesto skuplja od AMD+maticna+mema... Ma sve ti je to isti drek... EDIT: JC denton me pretekao, uglavnom, moje misljenje je isto kao i njegovo...
![]() |
![]() |
#38 | |||
Premium
|
@JC Denton Gle komp bi koristio i za win aplikacije, ali i za igranje... Nije da sam neki gamer ali bi odvrtio igru koju svako malo, a nisu mi previše bitne sjene/valovi/dimovi i kaj ja znam koja napredna grafička kenjaža... I da, nikad u životu nisam kodiral video materijal ![]() Citiraj:
Sve mi se čini da ću i ja ubosti taj, jer više ekipa preporučuje njega... Citiraj:
E Vucko, ali ako piknem s.939 ima za njega kupit kasnije sve do FX-60-ice, a s.754 je plafon Sempron 3400, kužiš me? Isto tak Intel s775 ima one za 2-3 soma kuna dalje... Znači gle, ako uzmem Athlon, može bit brži u igricama, i kad jednu po jednu aplikaciju koristim, jelda? A P-D može bit brži samo kad više aplikacija odjednom vrtim, ne? A ak upalim samo jednu, bit će sporiji neg AMD, jesam blizu? Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
Citiraj:
Ali poanta je u tome... da ako uzmes graficku karticu ranga X1300, tako ti je svejedno koji od navedenih procesora ces uzet jer ce ti u igrama grafa bit ogranicenje za veci broj slicica u sekundi. U gledajuci tvoje zahtjeve, tu konfu i ovako neces neko vrijeme upgrade-at tj. to ti ustvari ne treba (osim ako si frik pa kupujes komponente samo da mozes reci da imas bolje ![]() Meni se sve cini ovako: Ako zelis odmah kupiti bolju grafu (od one integrirane) i ogranicen si sa lovom, uzmi Semprona64. Ako nisi toliko ogranicen lovom, uzmi Pentium D805. Sve mi se cini da za tvoje potrebe A64 i nije neki optimalni izbor ni po cemu (previse sirove snage i previse kuna za ono sto tebi treba ![]()
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 07.04.2006. u 18:05. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Premium
|
Svaka ti dala... Ostaje mi da razmislim, i sljedeći tjedan u dućan! Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() U ostalome se slazemo, al kad ce ti ponovno upgrejdat komp, onda ce biti hrpa novih stvari, a sa novim procom u to vrijeme (kad ces kupovat nove stvari) ces tesko nes dobit na brzini I svakako se opet slazem sa JC-om, ako mislis delat ono kaj si rekel, win aplikacije i igre, onda ti je bolje mislim ic na jacu grafu i slabiji proc (zapravo, ovisno kaj mislis pod win aplikacije, dal je to internet, mail, office itd ->tu ce ti svaki proc biti isti, a onda ti je za igre bolje jaca grafa)! Ako mislis u windowsima delat nekaj sa fotkama, tipa photoshop, onda ti je bolje jaci proc... Sve stari moj ovisi kaj mislis pod win aplikacije, jer za igre (iako povremeno ces igrat, svejedno je bolja onda jaca grafa jer koji ce ti Bog 3000+ ako ces pisat u wordu? ![]() Znaci, da rezumiramo ![]() ako mislis pod win aplikacije - internet (surfanje, citanje mail-a), pisanje u wordu, gledanje slikica, filmova + igranje ->sempron 64 + jaca grafa a ako mislis pod win aplikacije - obrada slike, videa, snimanje videa sa tunera (to sam samo tako naveo) + ono iz prvog + igranje ->jaci proc (D805), slabija grafa Nadam se da sam pomogao ovih ogromnim postom ![]() A kasnije
![]() |
![]() |
#43 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Evo da i ja prenesem svoje dojmove o D805... CPU je strasan, OC-an na 3.5 GHz stabilno na naponu od 1,1-1,2 V, toliko CPU-Z pokazuje. Izgleda da ili ploca laze ili debelo undervolta, anyway, ploca nema mijenjanje napona, dakle radi se o stock naponu ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
SAd bi bilo dobro ak imas photoshop, da postas rezultat tu: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37109 Koji chipset ima ta ploča? Citiraj:
__________________ |
![]() |
#46 | ||
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
|
Evo još jednom..
Dakle hvala svima na dugim postovima... Molim da se još jednom osvrnete na ove 3 konfe i kažete koja bi bila najbolja i još eventualno predložite kak bi za istu lovu bilo bolje... Hvala još jednom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Moderator
|
Kad vidim kako ide od super unknowna D 805, svakako bih isao na konfu sa njim...Al obavezno neka ti prva nadogradnja bude chieftec od 410W ili fortron 400W Kod semprona mi smeta samo CD prza te "samo" 512MB RAM-a
![]() |
#49 |
Premium
|
dobro to bi se dalo sredit, a znači moral bi oc-at tog pentiuma D da radi kak spada? i da, koja grafa od Nvidie parira po cijeni i kvaliteti ovoj tu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
znači ostaje trajnost kompa ista? jer oću da mi gura 10 godina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Prečupavi mod
|
Gigabyte 8i915P - koja je tocno ploca, posto ima tih "8i915P-nesto" modela koliko hoces, neke podrzavaju DDR2 memoriju, neke obicnu DDR 400... i915 chipset ne podrzava dual-core, tako da se bojim da neces moci gore ubosti 805-icu : evil : Evo koje ti Gigabyte ploce podrzavaju 805-icu: http://www.gigabyte.com.tw/Support/m...cket%20775_533
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
|
ups hvala... daj mi još samo reci za grafu da li je bolja Nvidia neka za tu lovu (930kn), i za to dal bi proc krepo za godinu-dvije ako bi ga dignul bez diranja napona za 700-800 mhz kak je Vučko rekel |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Moderator
|
krepo bi jedino ako ga grom strese...isti napon mu nece nista napravit... ![]() A cuj, ako krepa, onda bus imal najveci peh ![]()
![]() |
#55 | |
Premium
|
Citiraj:
mi se isplati dati 80 ak kn više da mi DDRII bude 667 umjesto 533? i daj je ok ovo za 930 kn? Gigabyte X1600 Pro, 256MB GDDR2 128-bit ako uzmemo u obzir da bi igral na 1280*1024 17" LCDu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Nazgul
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() http://www.sapphiretech.com/en/produ.../133image3.jpg
Intel Pentium E2180@3GHz | Gigabyte P35-DQ6 | ASUS Radeon 3870 | GeIL Black Dragon@900 | Samsung 205BW | LC Power LC6550GP | Segate 250 GB SATA2 16 MB | Pioneer 112D | Logitech VX revolution | Moded case... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Moderator
|
A cuj, u tvornici nece bas svaki na npr 3.5Ghz, pa onda nadju neku vrijednost...a i nikad neznas, mozda im je trebao jedan proc da pokrije nizi segment trzista, pa su jace proceve slabije oznacavali (sjeti se samo situacije a AMD 2500+, vecinom su ga cinili jaci 3200+ al oznacavani slabije) daj tih 80kn vise...ipak mislis OC-at... PRO bi kakti trebala biti bolja od non-pro, pazi samo da nije AGP ili tako nesto...
![]() |
#58 |
Prečupavi mod
|
Nece mu nista biti od overclockanja, ono sto steti procesoru i ubrzano ga stari je overvolting, a i uz razuman overvolt ce proc trajati barem 4-6 godina, tako da nemas brige dokle god imas solidno hladjenje. DDR ti se isplati uzeti 667! Za grafulju ne znam, jer se ne kuzim bas u njih i ne igram se uopce ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
|
još uvijek neznam da li bi uzeo Athlon 3000+ ili Intel D a moram uzet najkasnije do sutra... Ja bi samo htio da mi kažete da koji god na kraju tamo kažem, da neću fulat... jer su razlike zanemarive, AMD je bolji ako mislim pokretat po jednu aplikaciju odjednom, znači bez multitaskinga... A Intel je kao sporiji, ali je on bolji za OC koji ga onda stavlja uz bok AMDu, dok se ne OCa taj AMD pa mu opet bježi... Ako uzmem Intel, to je ok za budućnost kad budu dvojezgreni procovi mogli koristit obe jezgre dok pokreneš samo jednu aplikaciju, tu bude razbil ovog Athlona, jer bude u biti 2,66+2,66 a Athlon je 3000... Jesam bar sad blizu nakon tolko tjedana čitanja ovog foruma? ![]() p.s. ti kaj mi preporučuješ X1800XL za budget 950 kuna malo si razmisli kaj pričaš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Prečupavi mod
|
Cuj, ako bas to zelis cut, istina je da kaj kod uzmes ne budes fulao ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
|