Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.04.2006., 09:27   #31
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Obzirom na grafulju ne bi ti bio lose uzet Semprona 754 2800+(600kn). On je sasvim dovoljno brz za takvu grafulju. Znam jer sam ga imao.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2006., 12:53   #32
mafia
Premium

mafia's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor SRV
Obzirom na grafulju ne bi ti bio lose uzet Semprona 754 2800+(600kn). On je sasvim dovoljno brz za takvu grafulju. Znam jer sam ga imao.
Hmm znači čak mi je bezveze uzimat bolji proc od tog semprona? Znači ne bi se ništa bolje moglo radit na kompu sa Athlonom ili Pentiumom D od onoga kaj bi se moglo sa Sempronom? Bi se vidjela razlika?
mafia je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2006., 14:28   #33
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Ne. Sempron je zapravo vrlo brz procesor kad se gleda cijena, neusporedivo e brzi od celerona slicne cijene. Topla preporuka. Dodatni plus je sto su danas svi semproni na s754 64-bitni.
Da imas grafulju tipa 6800 ili X800GTO, mozda bi i bio usko grlo, no i to se lako promijeni buduci da se semproni jako dobro clockaju. A ocan sepron na 2,5GHz je lako brzi od jednog A64 3000+ na defaultu.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2006., 15:11   #34
mafia
Premium

mafia's Avatar

Citiraj:
Autor SRV
Ne. Sempron je zapravo vrlo brz procesor kad se gleda cijena, neusporedivo e brzi od celerona slicne cijene. Topla preporuka. Dodatni plus je sto su danas svi semproni na s754 64-bitni.
Da imas grafulju tipa 6800 ili X800GTO, mozda bi i bio usko grlo, no i to se lako promijeni buduci da se semproni jako dobro clockaju. A ocan sepron na 2,5GHz je lako brzi od jednog A64 3000+ na defaultu.
još da te nekaj pitam... sempronov socket je mrtav... nema više procova za njega, tak da mi otpada bilo kakvo poboljšavanje ubuduće... malo me to muči, jer znam da mogu bacit i ploču i njega kad mi bude trebal bolji... kaj kažeš na to?
i nemogu ni poboljšavat grafu onda, jer će proc postat usko grlo, a novi za to ploču neću moć kupit, tak da mi to malo izgleda kao krpanje
Staro 07.04.2006., 15:26   #35
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Sempron bi ti bio dovoljan ako ti se rad na racunalu temelji na radu pod Win aplikacijama. Ne bi primjetio neku znacajnu razliku ako bi dodao lovu za Athlon64 3000+.

Ali sam misljenja da bi osjetio puno vecu razliku da ubodes ovog PentiumaD. Zasto? Jel' ti se ikad dogodilo da neki program nesto racuna (recimo kodira neki video materijal) i da ti se onda drugi prozori koje otvaras sporo iscrtavaju i programi sporo ucitavaju? E to bi ti bilo puno bolje sa DualCore procesorom tj. jedan program recimo koristi jednu jezgru, dok ti je druga potpuno slobodna za ucitavanje drugog program, iscrtavanje prozora i slicno.

Eto, to je moje misljenje. DualCore se isplati ako dosta radis u raznim programima u multitaskingu. Ako mu je primarna namjena igranje, od DualCore-a nema neke velike koristi.

Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 07.04.2006. u 17:46.
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2006., 15:28   #36
sErGiO
Nazgul

sErGiO's Avatar

Sempron ne moze nikako da se poredi sa Pentium D i A64 procesorima. Jeste to jako dobar procesor, ali je neuporedivo slabiji od pomenuta dva modela. Ja da imam 150 eura iz ovih stopa bih prodao moj proc, plocu, memaru i grafiku i presao na 805-icu
Intel Pentium E2180@3GHz | Gigabyte P35-DQ6 | ASUS Radeon 3870 | GeIL Black Dragon@900 | Samsung 205BW | LC Power LC6550GP | Segate 250 GB SATA2 16 MB | Pioneer 112D | Logitech VX revolution | Moded case...
sErGiO je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2006., 15:30   #37
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor mafia
još da te nekaj pitam... sempronov socket je mrtav... nema više procova za njega, tak da mi otpada bilo kakvo poboljšavanje ubuduće... malo me to muči, jer znam da mogu bacit i ploču i njega kad mi bude trebal bolji... kaj kažeš na to?
i nemogu ni poboljšavat grafu onda, jer će proc postat usko grlo, a novi za to ploču neću moć kupit, tak da mi to malo izgleda kao krpanje
Ha cuj, ako ces ici tom metodom, onda znas i sam da je sad uskoro i kraj soc.939, a ako uzmes D 805 mislim da isto neces imat neke mogucnosti nadogradnje...znas i sam kak intel mjenja sockete, ko ja čarape

Uglavnom, velika banana

Ja ti gledam ovak, 3000+ je dobar proc, dobro se OC-a, fino vrti igre, maticne su dosta jeftine za njega i zrele.
D805 je dvojezgreni, to je super je to sve polako ulazi u modu, spor je zbog niskog FSB-a, a kako se mnozitelj nemre mjenjat, neces doc do nekog velikog FSB-a...Dobar u obradi videa, i u multitasking-u...uglavnom, varijanta intel CPU+maticna+mema je nesto skuplja od AMD+maticna+mema...

Ma sve ti je to isti drek...

EDIT: JC denton me pretekao, uglavnom, moje misljenje je isto kao i njegovo...
Staro 07.04.2006., 16:34   #38
mafia
Premium

mafia's Avatar

@JC Denton
Gle komp bi koristio i za win aplikacije, ali i za igranje... Nije da sam neki gamer ali bi odvrtio igru koju svako malo, a nisu mi previše bitne sjene/valovi/dimovi i kaj ja znam koja napredna grafička kenjaža...

I da, nikad u životu nisam kodiral video materijal , ali tu i tam sam primjetil da sve sporije radi dok je otvoreno više zahtjevnih programa, ali bože moj, nije me tolko smetalo, bolje bi bilo da je brže ali kaj...

Citiraj:
Autor JC Denton
Sempron bi ti bio dovoljan ako ti se rad na racunalu temelji na radu pod Win aplikacijama. Ne bi primjeti oneku znacajnu razliku ako bi dodao lovu za Athlon64 3000+.

Ali sam misljenja da bi osjetio puno vecu razliku da ubodes ovog PentiumaD. Zasto? Jel' ti se ikad dogodilo da neki program nesto racuna (recimo kodira neki video materijal) i da ti se onda drugi prozori koje otvaras sporo iscrtavaju i programi sporo ucitavaju? E to bi ti bilo puno bolje sa DualCore procesorm tj. jedan program recimo koristi jednu jezgru, dok ti je druga potpuno sloboda na ucitavanje drugog program, iscrtavanje prozora i slicno.

Eto, to je moje misljenje. DualCore se isplati ako dosta radis u raznim programima u multitaskingu. AKo mu je primarna namjena igranje, od DualCore-a nema neke velike koristi.
@sErGiO
Sve mi se čini da ću i ja ubosti taj, jer više ekipa preporučuje njega...

Citiraj:
Autor sErGiO
Sempron ne moze nikako da se poredi sa Pentium D i A64 procesorima. Jeste to jako dobar procesor, ali je neuporedivo slabiji od pomenuta dva modela. Ja da imam 150 eura iz ovih stopa bih prodao moj proc, plocu, memaru i grafiku i presao na 805-icu
@Vucko
E Vucko, ali ako piknem s.939 ima za njega kupit kasnije sve do FX-60-ice, a s.754 je plafon Sempron 3400, kužiš me? Isto tak Intel s775 ima one za 2-3 soma kuna dalje... Znači gle, ako uzmem Athlon, može bit brži u igricama, i kad jednu po jednu aplikaciju koristim, jelda? A P-D može bit brži samo kad više aplikacija odjednom vrtim, ne? A ak upalim samo jednu, bit će sporiji neg AMD, jesam blizu?

Citiraj:
Autor Vucko
Ha cuj, ako ces ici tom metodom, onda znas i sam da je sad uskoro i kraj soc.939, a ako uzmes D 805 mislim da isto neces imat neke mogucnosti nadogradnje...znas i sam kak intel mjenja sockete, ko ja čarape

Uglavnom, velika banana

Ja ti gledam ovak, 3000+ je dobar proc, dobro se OC-a, fino vrti igre, maticne su dosta jeftine za njega i zrele.
D805 je dvojezgreni, to je super je to sve polako ulazi u modu, spor je zbog niskog FSB-a, a kako se mnozitelj nemre mjenjat, neces doc do nekog velikog FSB-a...Dobar u obradi videa, i u multitasking-u...uglavnom, varijanta intel CPU+maticna+mema je nesto skuplja od AMD+maticna+mema...

Ma sve ti je to isti drek...

EDIT: JC denton me pretekao, uglavnom, moje misljenje je isto kao i njegovo...
Staro 07.04.2006., 17:55   #39
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Autor mafia
E Vucko, ali ako piknem s.939 ima za njega kupit kasnije sve do FX-60-ice, a s.754 je plafon Sempron 3400, kužiš me?
Nije, najjace sto ja znam je Athlon64 3700+.

Citiraj:
Autor mafia
Isto tak Intel s775 ima one za 2-3 soma kuna dalje... Znači gle, ako uzmem Athlon, može bit brži u igricama, i kad jednu po jednu aplikaciju koristim, jelda? A P-D može bit brži samo kad više aplikacija odjednom vrtim, ne? A ak upalim samo jednu, bit će sporiji neg AMD, jesam blizu?
Tako nekako. Daleko od toga da je Pentium D805 spor procesor, ali na default clocku i kad radi u jednoj aplikaciji, onda je vjerojatno nesto sporiji i od Semrpona64 3000+.

Ali poanta je u tome... da ako uzmes graficku karticu ranga X1300, tako ti je svejedno koji od navedenih procesora ces uzet jer ce ti u igrama grafa bit ogranicenje za veci broj slicica u sekundi.

U gledajuci tvoje zahtjeve, tu konfu i ovako neces neko vrijeme upgrade-at tj. to ti ustvari ne treba (osim ako si frik pa kupujes komponente samo da mozes reci da imas bolje ).

Meni se sve cini ovako: Ako zelis odmah kupiti bolju grafu (od one integrirane) i ogranicen si sa lovom, uzmi Semprona64. Ako nisi toliko ogranicen lovom, uzmi Pentium D805.

Sve mi se cini da za tvoje potrebe A64 i nije neki optimalni izbor ni po cemu (previse sirove snage i previse kuna za ono sto tebi treba ).

Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 07.04.2006. u 18:05.
Staro 07.04.2006., 18:33   #40
Panzer
Premium
Moj komp

Panzer's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
JC Denton je sve rekao... Sad je na tebi red da odaberes.

UPGRADED...
MBO: Gigabyte M59SLI-S4 cooled by HR-05 SLI & Zalman ZM-NBF47
CPU: AMD Athlon64 X2 3600+ cooled by Scythe Infinity @ 2.7GHz / 1.25V
RAM:2x 1GB Kingmax DDR2 800
VGA: Sapphire HD3850, 256MB Accelero S1 & 120mm AC @750/1900MHz
HDD:Western Digital 160GB (S-ATA, 8MB)
HDD 2: Western Digital 640GB AAKS
CD/DVD : DVD RW Pioneer DVR-112D Silver (Color match with case)
Powered by OCZ GameXtream 600W
Everything in Chieftec LCX-04SL-SL-A (HDD cooling – 3x92mm Sharkoon, ispuh 1x120mm CoolerMaster)
Coolers controled by Zalman ZM-MFC1
Visual expirience by Samsung 940BW

Notebook: Fujitsu Siemens Amilo Pro V3205 (12", CoreDuo 1.6, 1536MB RAM, 80GB) & Ubuntu 8.04

Audio sistem: Monitor Audio Silver RS1, Monitor Audio PureFlow Speaker Cable, Marantz PM310 pojacalo, Pioneer PD-S501 player, van den Hul M.C. THE BAY C5 Hybrid interkonekt.

Panzer je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2006., 19:51   #41
mafia
Premium

mafia's Avatar

Svaka ti dala... Ostaje mi da razmislim, i sljedeći tjedan u dućan!

Citiraj:
Autor JC Denton
Nije, najjace sto ja znam je Athlon64 3700+.

Tako nekako. Daleko od toga da je Pentium D805 spor procesor, ali na default clocku i kad radi u jednoj aplikaciji, onda je vjerojatno nesto sporiji i od Semrpona64 3000+.

Ali poanta je u tome... da ako uzmes graficku karticu ranga X1300, tako ti je svejedno koji od navedenih procesora ces uzet jer ce ti u igrama grafa bit ogranicenje za veci broj slicica u sekundi.

U gledajuci tvoje zahtjeve, tu konfu i ovako neces neko vrijeme upgrade-at tj. to ti ustvari ne treba (osim ako si frik pa kupujes komponente samo da mozes reci da imas bolje ).

Meni se sve cini ovako: Ako zelis odmah kupiti bolju grafu (od one integrirane) i ogranicen si sa lovom, uzmi Semprona64. Ako nisi toliko ogranicen lovom, uzmi Pentium D805.

Sve mi se cini da za tvoje potrebe A64 i nije neki optimalni izbor ni po cemu (previse sirove snage i previse kuna za ono sto tebi treba ).
Staro 07.04.2006., 20:53   #42
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor mafia
@VuckoE Vucko, ali ako piknem s.939 ima za njega kupit kasnije sve do FX-60-ice, a s.754 je plafon Sempron 3400, kužiš me? Isto tak Intel s775 ima one za 2-3 soma kuna dalje... Znači gle, ako uzmem Athlon, može bit brži u igricama, i kad jednu po jednu aplikaciju koristim, jelda? A P-D može bit brži samo kad više aplikacija odjednom vrtim, ne? A ak upalim samo jednu, bit će sporiji neg AMD, jesam blizu?
Eh, FX 60 mislim da nikada nece biti jeftin kod nas, pa cak i kad prodje godina dana...

U ostalome se slazemo, al kad ce ti ponovno upgrejdat komp, onda ce biti hrpa novih stvari, a sa novim procom u to vrijeme (kad ces kupovat nove stvari) ces tesko nes dobit na brzini

I svakako se opet slazem sa JC-om, ako mislis delat ono kaj si rekel, win aplikacije i igre, onda ti je bolje mislim ic na jacu grafu i slabiji proc (zapravo, ovisno kaj mislis pod win aplikacije, dal je to internet, mail, office itd ->tu ce ti svaki proc biti isti, a onda ti je za igre bolje jaca grafa)!
Ako mislis u windowsima delat nekaj sa fotkama, tipa photoshop, onda ti je bolje jaci proc...

Sve stari moj ovisi kaj mislis pod win aplikacije, jer za igre (iako povremeno ces igrat, svejedno je bolja onda jaca grafa jer koji ce ti Bog 3000+ ako ces pisat u wordu? )

Znaci, da rezumiramo
ako mislis pod win aplikacije - internet (surfanje, citanje mail-a), pisanje u wordu, gledanje slikica, filmova + igranje ->sempron 64 + jaca grafa

a ako mislis pod win aplikacije - obrada slike, videa, snimanje videa sa tunera (to sam samo tako naveo) + ono iz prvog + igranje ->jaci proc (D805), slabija grafa

Nadam se da sam pomogao ovih ogromnim postom

A kasnije
Staro 08.04.2006., 14:58   #43
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Autor mafia
Svaka ti dala... Ostaje mi da razmislim, i sljedeći tjedan u dućan!
Hvala na lijepim zeljama, no meni dosta da mi da moja cura
Staro 09.04.2006., 14:20   #44
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Evo da i ja prenesem svoje dojmove o D805... CPU je strasan, OC-an na 3.5 GHz stabilno na naponu od 1,1-1,2 V, toliko CPU-Z pokazuje. Izgleda da ili ploca laze ili debelo undervolta, anyway, ploca nema mijenjanje napona, dakle radi se o stock naponu Temperatura ovako klokanog sa 2xPrime95 ne prelazi 45°, hladjen Freezerom 7 Pro i jednim 80mm AC Pro TC ventom na ispuhu i 120-kom od Chiefteca. Bila mi je cudna tako niska temperatura pa sam isao opipati bazu i cijevi od Freezera i i to dvaput i stvarno - mlako na dodir Za te novce odlican CPU!

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.10.3
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2006., 14:28   #45
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
SAd bi bilo dobro ak imas photoshop, da postas rezultat tu:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37109

Koji chipset ima ta ploča?

Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^
Evo da i ja prenesem svoje dojmove o D805... CPU je strasan, OC-an na 3.5 GHz stabilno na naponu od 1,1-1,2 V, toliko CPU-Z pokazuje. Izgleda da ili ploca laze ili debelo undervolta, anyway, ploca nema mijenjanje napona, dakle radi se o stock naponu Temperatura ovako klokanog sa 2xPrime95 ne prelazi 45°, hladjen Freezerom 7 Pro i jednim 80mm AC Pro TC ventom na ispuhu i 120-kom od Chiefteca. Bila mi je cudna tako niska temperatura pa sam isao opipati bazu i cijevi od Freezera i i to dvaput i stvarno - mlako na dodir Za te novce odlican CPU!

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2006., 14:56   #46
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Citiraj:
Autor BrunoZG
SAd bi bilo dobro ak imas photoshop, da postas rezultat tu:
Budem, vjerojatno sutra kad nabavim hard za konfu
Citiraj:
Autor BrunoZG
Koji chipset ima ta ploča?
ATi Radeon Xpress 200 je NB, a Southbridge ULi 1573, ima i SATA RAID

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.12.3

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
Geforce GTX 970 4 GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.10.3

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
Geforce GTX 660 2GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
* Listening to:
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
Staro 10.04.2006., 11:22   #47
mafia
Premium

mafia's Avatar

Evo još jednom..

Dakle hvala svima na dugim postovima... Molim da se još jednom osvrnete na ove 3 konfe i kažete koja bi bila najbolja i još eventualno predložite kak bi za istu lovu bilo bolje... Hvala još jednom.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	konf2.JPG‎
Views:	122
Size:	30.8 kB
ID:	6003  
Staro 10.04.2006., 11:28   #48
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Kad vidim kako ide od super unknowna D 805, svakako bih isao na konfu sa njim...Al obavezno neka ti prva nadogradnja bude chieftec od 410W ili fortron 400W

Kod semprona mi smeta samo CD prza te "samo" 512MB RAM-a
Staro 10.04.2006., 11:29   #49
mafia
Premium

mafia's Avatar

dobro to bi se dalo sredit, a znači moral bi oc-at tog pentiuma D da radi kak spada? i da, koja grafa od Nvidie parira po cijeni i kvaliteti ovoj tu?
Staro 10.04.2006., 11:30   #50
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

pa gle, ako ne dizes voltazu, nece nista bit procu, a ti dobijes otprilike 700-800Mhz vise
Staro 10.04.2006., 11:32   #51
mafia
Premium

mafia's Avatar

znači ostaje trajnost kompa ista? jer oću da mi gura 10 godina
Staro 10.04.2006., 11:42   #52
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Gigabyte 8i915P - koja je tocno ploca, posto ima tih "8i915P-nesto" modela koliko hoces, neke podrzavaju DDR2 memoriju, neke obicnu DDR 400... i915 chipset ne podrzava dual-core, tako da se bojim da neces moci gore ubosti 805-icu : evil :
Evo koje ti Gigabyte ploce podrzavaju 805-icu:
http://www.gigabyte.com.tw/Support/m...cket%20775_533

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.12.3

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
Geforce GTX 970 4 GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.10.3

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
Geforce GTX 660 2GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
* Listening to:
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II

Staro 10.04.2006., 11:46   #53
mafia
Premium

mafia's Avatar

ups hvala... daj mi još samo reci za grafu da li je bolja Nvidia neka za tu lovu (930kn), i za to dal bi proc krepo za godinu-dvije ako bi ga dignul bez diranja napona za 700-800 mhz kak je Vučko rekel
Staro 10.04.2006., 11:59   #54
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

krepo bi jedino ako ga grom strese...isti napon mu nece nista napravit...

A cuj, ako krepa, onda bus imal najveci peh
Staro 10.04.2006., 12:04   #55
mafia
Premium

mafia's Avatar

Citiraj:
Autor Vucko
krepo bi jedino ako ga grom strese...isti napon mu nece nista napravit...

A cuj, ako krepa, ona bum imal najveci peh
ok super, sam me zanima zakaj ga onda u tvornici ne oc-aju pa prodaju skuplje... al nema veze

mi se isplati dati 80 ak kn više da mi DDRII bude 667 umjesto 533?
i daj je ok ovo za 930 kn? Gigabyte X1600 Pro, 256MB GDDR2 128-bit ako uzmemo u obzir da bi igral na 1280*1024 17" LCDu
Staro 10.04.2006., 12:33   #56
sErGiO
Nazgul

sErGiO's Avatar

Citiraj:
mi se isplati dati 80 ak kn više da mi DDRII bude 667 umjesto 533?
Ako mozes da das jos tih 80kn onda da. Lepo podignes FSB na 166 i dobijesh 3.32 GHz sinhrono sa procesorom

Citiraj:
Gigabyte X1600 Pro, 256MB GDDR2 128-bit ako uzmemo u obzir da bi igral na 1280*1024 17" LCDu
Negde sam citao da je otprilike za tu rezoluciju odgovarajuca grafika X1800XL, tako daaa... Ja bih pre uzeo Sapphire kad je ATI u pitanju

http://www.sapphiretech.com/en/produ.../133image3.jpg
Intel Pentium E2180@3GHz | Gigabyte P35-DQ6 | ASUS Radeon 3870 | GeIL Black Dragon@900 | Samsung 205BW | LC Power LC6550GP | Segate 250 GB SATA2 16 MB | Pioneer 112D | Logitech VX revolution | Moded case...
sErGiO je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2006., 12:34   #57
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

A cuj, u tvornici nece bas svaki na npr 3.5Ghz, pa onda nadju neku vrijednost...a i nikad neznas, mozda im je trebao jedan proc da pokrije nizi segment trzista, pa su jace proceve slabije oznacavali (sjeti se samo situacije a AMD 2500+, vecinom su ga cinili jaci 3200+ al oznacavani slabije)

daj tih 80kn vise...ipak mislis OC-at...

PRO bi kakti trebala biti bolja od non-pro, pazi samo da nije AGP ili tako nesto...
Staro 10.04.2006., 12:34   #58
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Nece mu nista biti od overclockanja, ono sto steti procesoru i ubrzano ga stari je overvolting, a i uz razuman overvolt ce proc trajati barem 4-6 godina, tako da nemas brige dokle god imas solidno hladjenje. DDR ti se isplati uzeti 667! Za grafulju ne znam, jer se ne kuzim bas u njih i ne igram se uopce Ako se ne varam, inace su procovi brandani kao slabiji da bi se zadovoljio i taj segment trzista, tako je npr. svojevremeno svaki Barton 2500+ radio na 3200+

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.12.3

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
Geforce GTX 970 4 GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.10.3

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
Geforce GTX 660 2GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
* Listening to:
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II

Staro 10.04.2006., 12:47   #59
mafia
Premium

mafia's Avatar

još uvijek neznam da li bi uzeo Athlon 3000+ ili Intel D a moram uzet najkasnije do sutra...
Ja bi samo htio da mi kažete da koji god na kraju tamo kažem, da neću fulat... jer su razlike zanemarive, AMD je bolji ako mislim pokretat po jednu aplikaciju odjednom, znači bez multitaskinga... A Intel je kao sporiji, ali je on bolji za OC koji ga onda stavlja uz bok AMDu, dok se ne OCa taj AMD pa mu opet bježi... Ako uzmem Intel, to je ok za budućnost kad budu dvojezgreni procovi mogli koristit obe jezgre dok pokreneš samo jednu aplikaciju, tu bude razbil ovog Athlona, jer bude u biti 2,66+2,66 a Athlon je 3000... Jesam bar sad blizu nakon tolko tjedana čitanja ovog foruma?
p.s. ti kaj mi preporučuješ X1800XL za budget 950 kuna malo si razmisli kaj pričaš...
Staro 10.04.2006., 12:57   #60
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Cuj, ako bas to zelis cut, istina je da kaj kod uzmes ne budes fulao Moje misljenje je da ces kad tad mozda pozeljeti nest ozbiljnije radit na kompu, a tu bi ti dual-core dobro dosao

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.12.3

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
Geforce GTX 970 4 GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.10.3

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
Geforce GTX 660 2GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
* Listening to:
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na