|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Maticna i memorija za OC... (Intel 2,4C)
Evo, krajnje je vrijeme za upgrade kompa (Oblivion ![]() Ploca: ABIT AI7 http://www.bing.hr/product_info.php?...roducts_id=125 Memorija: Corsair, Value Select 1GB http://www.bing.hr/product_info.php?...oducts_id=2715 Jel valja kaj ova memorija? (mislim znam da za clockanje nije) Razmisljao sam cak i o ovoj... Corsair C2 1GB http://www.bing.hr/product_info.php?...oducts_id=1293 Ako imate kakav prijedlog za ne preskupu memoriju za OC, recite... (do 1200kn max - keks od 1GB) _________________________________________________________________
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Moja preporuka PQI sa UCCC chipovima, cijena 650kn za stik od 1GB (nema HS pa mos pogledat koji su chipovi gore) Ili Samsung, ST sa istim chipovima al oni su oko 710kn Kolko se ja sjecam kod intela je vaznije da memorija ide na sto vise megaherca, latencije nisu nit vazne, nadam se da je tako i ostalo. UCCC ti ide mislim be problema svaki na 250Mhz (DDR 500Mhz). Pa mislim da ti je to best buy. Al posto si ti dao kao granicu od 1200kn, tu bi se dalo skoro pa staviti i 2x1GB (ako prodas ova svoja dva keksa od 256MB) ![]() Za maticnu neka ti netko drugi pomogne, to nije moje podrucje ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
imaš sad na tržnici TCCDova na sve strane po tržnici ali pametnije ti je još čekat na 2x1GB i UCCC čipove. Kažu da AI7 nije loša ploča ali ako možeš uzmi ono asusovo najbolje sranje ....P4C800-E deluxe meni se čini btw. Bing je najbolji!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() I memoriju i plocu, nego kak da znam jel memorija ima UCCC čipove? I kakvi su to UCCC čipovi uopce? Trazio sam P4C800 E-DLX, ali nisam nasao... (Rabljeno necu) Nasao sam jedino P4P800 E-DLX i ABIT AI7... Vjerovatno cu abit uzet... ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
UCCC su ti najbolji 1GB čipovi i nalaze ti se na najskupljim 1GB modelima. Kako ćeš ih prepoznat ne znam ali Samsungove memorije imaju najviše šanse jer su to samsungovi čipovi. (pitaj po forumu) Za Bing se ne zezam... u njih kupujem ja sa par mojih frendova i stvarno su dobri i što se tiče garancije i ponude. Skupa smo stukli oko 10k kuna. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Hehe, ovo bas i nisu najskuplji 1GB moduli... Kak je Vucko rekao, oko 600-700kn po modulu i za 1200-1400 kupim 2 komada. ![]() Jel ti daju da pogledas komponente i da odaberes prije neg kaj kupis? Npr. negdje daju nekolko istih prcesora sa rezlicitim steppingom, pa odaberes najbolji... Jel daju tak? ![]() @Vucko - di si gledao te cijene?
![]() |
#7 |
Moderator
|
Pa ako ne pitas dal ti daju da vidis, neces nit znat. Ja sam kupio svoj PQI sa UCCC u Links-u po cijeni od 645kn mislim...A tamo mislim da ce ti dati da pogledas. Vidio sam i PQI u Kvarku, al jedan forumas je kupio tamo, al nije imao UCCC gore (al nije ni gledao). PQI nema Heatspredere na sebi i na memoriji (ne na plocici iliti PCB-u od memorije vec na samim chipovima) se lijepo vidi da pise UCCC i po tome ih raspoznajes...
![]() |
#10 |
Moderator
|
U bingu moras narucit plocu.... A za memu pogledaj kaj na njoj pise...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Fotic mi je na izmaku baterija, nadam se da se nes vidi slika1 Slika2 Slika sa chipovima je ono kaj se trazi ![]() Inace, na chipovima pise tocno: SAMSUNG 534 K4H510838C-UCCC Oprosti na slikama, nije bilo baterije za blic, al eto, mislim da se vidi... Takodjer, iza na plocici pise B6U808, jel to Brainpower PCB?
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kaj je taj Brainpower PCB? Cuo sam nesto za njega, ali neznam kaj... ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Ha, kolko ja znam, to je najbolji PCB iliti tiskana plocica (a kaj je najbolje i najeftiniji mislim). Jednostavno se zove Brainpower, mislim da najbolje podnosi visoke napone ili tako nesto... Uglavnom, the best ![]() Nego, jesi nabavio memu?
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Za silu (citaj Oblivion) sam nabavio jos 512MB, makar rade na 333MHz... Danas odlaze... Za plocu cu nazicat pare, mislim da cu uzet P4C800 obicnu, ne E-DLX...
![]() |
![]() |
#16 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Makar je i ta Asus-ica sudec po rijecima vlasnka odlicna, ja ti iz iskustva mogu preporuciti bilo koju od 3 ploce iz sig-a, sve 3 su drzale Northwooda 2.8C iz siga na 3.5 bez beda ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prečupavi mod
|
Abit - zakon ![]() @Panzer: ako hoces, mogu te spojit s poznanikom koji ima na lageru jednu IS7-E, u original pakungu i sa svim dodacima... 300kn je cijeni, mozda cak ima i garanciju, ali MOZDA! ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ovak, jedino sam nasao ASUS P4P800 SE, vjrovatno cu to kupit... @^SuperUnknown^ - Uzeo bi je da nisam nasao ovu ASUS-icu... U Asus imam povjerenja jer imam 6-7 god staru CUB-X koja je stalno OC. ![]() ![]()
![]() |
#20 | ||
Prečupavi mod
|
Citiraj:
Citiraj:
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|