Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.03.2006., 15:30   #1
Mad_Duke
Guest

Trebao bi informacije. WinXP + serial port

Evo, ovo mi je jaaaako važno. Sad, ako ima neki znalac koji zna za neki dobar tekst dok ja guglam radi se o ovome.

Do Windowsa 98 su se računala mogla umrežiti preko serijskog porta. Da napomenem, mogla su se i prek paralelnog, ali to mi ne treba. Ono, ručno bi se podesile postavke, bit parnosti tralalala i to bi šljakalo.

Sad, meni trebaju sve informacije o tome kako je to izvedivo preko Windowsa XP. Problem mi predstavlja da nemam dva kompa doma, mislim imam laptop, ali nema serijskog, tak da nemrem u praksi to isprobat.

Unaprijed zahvaljujem, sve je dobrodošlo!
  Reply With Quote
Staro 21.03.2006., 20:15   #2
Mad_Duke
Guest

Evo ga, očito ima. Još uvijek nisam našao ništa posebno pa ak netko ima super, ak ne jebiga. Morat ću se prebacit za produžim seminarski više o UART-u i inim pizdariijama!
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.03.2006., 10:21   #3
Simba-OS
Premium
Moj komp

Simba-OS's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Windows XP:

Network connections - Create New Connection - Set up an Advance Connection (connect directly to another computer using your serial, parallel or infeared port...). S time da vjerovatno istu stvar moraš podesiti na oba kompa, jedan kao host, drugi kao klijent.

Nisam nikad koristio, ali ako imaš znanja budeš već znao zrihtati. I ako se ne varam, za to trebaš tzv. null modem (nešto kao crossover kabel).
Simba-OS je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2006., 14:37   #4
Mad_Duke
Guest

Ma znam ti ja to , ali fala na jedinom odgovoru.

Moze mod pobrisati ovaj topic. Stvar je bila kaj ovdje ima dosta ljudi, pa sam se nadao da mozda netko ima nekakve skripte, tih se sranja kod covjeka nakupi, pa nekaj opsirnije, ali vec sam napravio na 35 strana o tome. Sad jos moram malo tehnikalija kaj se tice serijskog prijenosa dodat itd.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno