|
|||||||||||
|
|
#21212 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dok citam ovdje preporuke za tv, na prvu bi covjek pomislio da je oled to to i nema dalje, ali, ocito lcd jos nije mrtav, cak stovise, masovno se preporucuje kupnja miniled tv-a, sad ne znam, jel to radi novaca ili zbog toga sto miniled dise za vratom oledu, osim sto je potonji skuplji a miniled ipak jeftiniji, razlika izmedju te dvije tehnologije nikad manja, te na prvi pogled razlika je minimalna, al na drugi pogled ipak se vidi razlika. Evo sad dolazi rgb miniled od sonya i kolko sam vidio, razlika je vidljiva spram starijih miniled tv-a, dal moze stat uz bok oledu, ne bas, al kako se miniled razvija, tako se i oled razvija. Gledao sam usporedni test miniled flagsip od sony bravia 9 vs bravia 8 II, sony je napravio odlican posao s miniledom, jos samo da je jeftiniji spram oleda, al posto je cak i skuplji od bravie 8 II, onda se postavlja pitanje, cemu dat vise novca za lcd, kad se moze dobit oled tv za manje novaca. Uglavnom, lcd jos nije mrtav, a tome svjedoci upisi potencijalnih kupaca ovdje, drugo pitanje, a bez odgovora, ako je oled vrh, cemu preporuka za miniled, jedini odgovor bi mozda bio financijske prirode. Posto se telka kupuje na duzi vremenski rok (8-9god) onda bi oled bio bolja opcija, zar ne? |
|
|
|
|
|
#21215 |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
kad čitam te perverzije o tv-ima ovakvima i onakvima za x tisuća eura sjetim se da smo nekad imali relativno jednostavan izbor - trinitron ili sve drugo. moje odrastanje je bilo na iskra tv-u sa lampama. kolor na svu sreću. ![]() uživajte |
|
|
|
|
|
#21217 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Sve napreduje, treba se prilagoditi ![]() Mini led nije los, dapace cak je u prednosti u vrlo vrlo svijetlim uvjetima, ali oled je oled, svaki pixel ima svoje 4 ledice i kontrolu osvjetljenja koji produciraju sliku, dok lcd cak i kao miniled ima svoja ogranicenja, ali ta razlika se suzava. 50% razlike u cijeni nije malo ali ako os bas odlicno, al 99% ljudi ce bit zadovoljno i sa miniledom |
|
|
|
|
|
#21218 |
|
Premium
|
Ne znam jel se može napravit usporedba tv vs monitor miniled-oled.. Dok sam imao 27" xiaomi miniled imao je odličan kontrast, poslije sam prešao na oled monitor, al kontrast nije bio wooow, pošto je i na miniled monitoru bio odličan a i crna je bila odlična na miniledu, nije baš rang oled-a.. Prelazak s običnog lcda na oled bi bila znatno veća razlika al s miniled-a na oled ta je razlika znatno smanjena, da je šaomi imao to sve bolje posloženo, vjerojatno bi doživljaj bio još bolji, pretpostavljam da je ista ili slična stvar i sa oled odnosno miniled tv-ima. U kratkom vremenu vlada minled ludnica s potpisom TCL, pa me zanima o čemu se tu radi, a još "jučer" su se ljudi kleli u oled i nema dalje, a kad ono... Oled bi trebao bit "the next big thing" ko onda uopće gleda "nabrijani" lcd tv @d0x, da, imaš pravo, ne bi trebalo bit "komplicirano" oled i točka, da je to tak, ne bi se davala preporuka za miniled, zapravo, mislio sam da će lcd bit pokopan već jednom i da se okrećemo oledu, imaj na umu i da se može imat veća dijagonala i odlična slika po dobroj cijeni, al možda stariji model oled tv, naravno ak nekome to odgovara. Što se tiče mene, bacio sam oko na Bravia 8 II, a alternativa bi bila Bravia 9, a nema nigdje logike da miniled bude skuplji od oleda ak pričamo o istim dijagonalama, a pričamo o dva flagšipa televizora jedan je oled a drugi lcd. Gledao sam i LG, al potonji radi gluposti sa izbacivanjem dts-a i to me odbilo od LG G5. Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 22.03.2026. u 14:46. |
|
|
|
|
|
#21219 |
|
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Za vlasnike TCL teveova: mogu li se pogasiti sve AI opcije, prvenstveno i najbitnije motion smoothing? (konkretan model koji gledam je 55C71K, no zanima me općenito, možda uleti i neki drugi)
|
|
|
#21220 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2019
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#21221 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Philips potpuno prelazi na TitanOS napušta Android. |
|
|
|
|
|
#21222 |
|
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
|
|
|
#21223 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
|
|
|
|
|
|
#21224 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Šteta. Moj Philips OLED je na softwareu od prije 1g, i ne planiram ga ažurirati. Novo ažuriranje je nova verzija androida, koliko čitam sa svojim problemima. Vjerojatno pošto prelaze na svoj software se ne žele posvetiti peglanju Androida. |
|
|
|
|
|
#21225 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Da li je toliko velika razlika izmeju LG C5 i B53? Prelazim sa Q70B Samsunga pa mislim da ce biti bilo koji velik jump. Samo mi se tesko u ovom trenutku protegtnuti za C5 dok bi B53 cijenom mogao proci. Rtings kaze da je najveci problem refleksija na B5 sto meni ne bi puno znacilo. Nemam svjetla iza TVa.
|
|
|
#21227 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Uzmi B seriju i uživaj. C i G serije imaju minimalne benefite, ali za užitak u sadržaju će i B biti super. Ja sam uživao u B seriji 7 godina, i sada sam prešao na C samo zato jer je bio po dobroj cijeni za veličinu ekrana, i sve je to tu negdje. ![]()
|
|
|
|
#21228 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Mislim da je razlog tome kaj Android postaje zatvoren sustav. |
|
|
|
|
|
#21229 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#21230 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#21231 |
|
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
|
|
|
|
|
|
#21232 |
|
Premium
|
Sretan Uskrs. https://www.youtube.com/watch?v=ycGTByVNjW0 TCL C9K vs Sony Bravia 9 Bome, TCL se odlično nosi sa premium televizorom iz sonya. Sony i dalje nosi naziv za "class leading image processing" tu ga još nitko nije skinuo s trona. Navodno TCL će imat što pokazat sa (ispravljaju dost toga) mini led televizorima za aktualnu godinu. TCL X11L vs QM9K: 2026 SQD vs 2025 miniLED flagship TV! Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 05.04.2026. u 19:24. |
|
|
|
|
|
#21233 |
|
Registered User
Datum registracije: Sep 2015
|
Kako radi maxtv i stremio na LG OLED65C5, ima da netko koristi pa da mi zna recu iz prve ruke? |
|
|
|
|
|
#21234 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Imam Phillips sa tim panelom, doduse Android, ali uparen i sa Nokia 8010 boxom, radi sve kako treba ako ti sta znaci. Super zadovoljan slikom. Stremio, maxtv te a1tv za van, rade bez poteškoća. Presao sa 65OLED705,isto LG panel, čini mi se B serija. I tu je radilo odlicno. Sent from my SM-S928B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#21235 |
|
Registered User
|
Philips 65oled707 sam imao do sada i sve je to radilo super. Ali mi se isti pokvaril malo nakon isteka garancije i popravak je neisplativ. Zato bi presao na LG, mozda budem imao vise srece.😀 |
|
|
|
|
|
#21237 |
|
Registered User
|
Hvala Vam na info... Odluceno je...😀 |
|
|
|
|
|
#21238 |
|
Premium
|
HISENSE UR9 IS UNREAL! RGB Mini-LED Delivers! Bome ova godina će bit vruća, rgb miniled, nikad bliže oledu (?) Ovo je malo slabiji model a nimalo lošiji.. https://www.bigbang.hr/hisense-tv-65ur8s-p-5000203143/ |
|
|
|
![]() |
|
|