|
|||||||||||
|
|
#3811 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Nekada davno sam imao problem na w7 gdje nije prepoznavalo flash drive na pojedinim USB portovima. Pošao sam u task manager i obrisao sve uređaje vezano za flash drive. Trebalo je upaliti opciju za prikazivanje skrivenih uređaja. Nakon toga, pri idućem uštekavanju pogona, flash drive je prepoznat i radio je normalno. Doduše, to mi se bilo tada dogodilo na samo jednom od USB portova, ne znam koliko ih predmetni laptop ima. --- Lokalni qwen mi je svašta nešto sugerirao, evo jedan executive summary. Nadam se da je koliko toliko precizno, a ne skroz izmišljeno ![]() 1. Power management Otiđi u Control Panel > Power Options. Klikni na Change plan settings (za trenutni plan). Klikni na Change advanced power settings. Pronađi USB settings > USB selective suspend setting. Postavi na Disabled za oba stanja (Battery i Plugged in). Također provjeri PCI Express > Link State Power Management i postavi na Off ili Active, jer ponekad utječe na USB kontrolere. ![]() 2. USBSTOR servis Pritisni Win + R, kucaj services.msc. Pronađi USBSTOR. Klikni desnom tipkom i odaberi Restart. Ako nije pokrenut, kliykni Start i postavi na Automatic. Ja nalazim ovo ![]() 3. Čišćenje "Filter Drivers" u Registry Pritisni Win + R, kucaj regedit. Idi na: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USBSTOR Pogledaj desnu stranu. Ako imaš puno ulaza koji se zovu kao "Mass Storage Device", a neki imaju status "Failed" ili su stari, to može biti problem. --> ovo je generalno točna putanja, ne vidim doduše taj Status failed. To je možda izmislio. Brzi test: Ponekad pomaže brisanje ključa: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USBSTOR (kopiraj cijeli put i briši ga ako si siguran da nemaš druge USB uređaje koji rade, ili prvo napravi backup). 4. Hidden Devices u Device Manageru --> ovo bi stvarno moglo pomoći Otvori Device Manager. Klikni View (Gledanje) > Show hidden devices (Prikaži skrivene uređaje). Potraži pod sekcijom Universal Serial Bus controllers ili Disk drives. Ako vidiš ikone s sivim bojom, klikni desnom tipkom i odaberi Uninstall device, pa ponovno umetni USB. Zaključak i preporuka S obzirom na to da printer radi, najvjerojatnije je riječ o korupciji u USBSTOR driver stacku ili power managementu. 5. "Legacy USB Support" ili "XHCI Hand-off" opcije u BIOSu --> ova opcija zna ubiti tipkovnicu u biosu, ali ne znam da onemogući vanjske pogone.
Zadnje izmijenjeno od: mkey. 07.04.2026. u 09:55. |
|
|
|
|
|
#3812 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
pa dobro... Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Čudi me da gamad to nije prije napravila. Koristim već preko desetljeca TC i VC. I nastaviti cu one way or the other, jer bit locker je za mene Microslop-ovo gofno kojem nista ne vjerujem i koje ide na disable odmah nakon instalacije win-a. Bolesno. Al sta drugo očekivati od MICROSLOP-a. MICROSLOP, MICROSLOP, MICROSLOP. uskoro printan na majcu microslop i setam gradom tako. Svakim danom sve blize i bliže linux-u kao main OS. Samo naprijed, MICROSLOP.
"We all must hang together, or surly we will hang separately." AMD Ryzen7 7800x3D+Noctua NH-D14 | MSI Tomahawk WIFI AMD B650 | 2x16GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30 1,39v | SAPPHIRE Pulse RX 9070xt UV/OC | 1tb NVMe sammy 970 evo plus, 2TB Samsung 990 EVO Plus, 128gb NVMe Patriot P300, Crucial MX500 500GB, Kingston 480gb | Riotoro ENIGMA G2 850W 80 Gold | Corsair Carbide 300R modded | Win10 ENT LTSC IoT (work) + Win11 ENT LTSC IoT (gejming) | logitech g403 | ROCCAT Horde | AOC CQ27C4 + AOC C24G1 + 50" Hisense H50A6140 AMD Ryzen5 2600+Xilence Cryon M806D.B | Asus x370 Prime Pro rev1.03 (bios 6203) | GSkill Aegis 32GB (2x16) DDR4@3,2GHz | 2x Intel 545s 128GB, 1x Crucial MX500 500GB | Gigabyte GTX960 | sisa 620w | Fractal Design Focus G | Win7 x64 + Win10 ENT LTSC IoT | logitech g403 | ROCCAT SuoraFX intel i5 2500k@4,5ghz (1,28v)+FSP Windale 4 | ASRock Z68 Ext4 Gen3 (bios 1.20) | 2x8gb DDR3 HyperX Savage, 1866mhz, 10-10-11-27,1,5V | Samsung SSD 64gb, 2x256gb SSD | iGPU | corsair vx450w | CoolerMaster Centurion 534 modded | Win7 x64 Lenovo ThinkPad x280 | UV+UC (ThrottleStop) | Honeywell- PTM7950 Thermal Pad | Win10 ENT LTSC IoT |
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
|
|
|
|
|
|
#3815 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
@Disco i @mkey, ništa nije pomoglo. Obrisao sam cijeli USBSTOR, ne preko regedita jer se nije moglo nego preko USBDeviewa i kroz device manager, 0 hidden devices. Storage Service uredno radi. Reinstalirao Windowse kroz Windows Update, printer i dalje na svim portovima radi, ali storage USB i SD kartica ne. Proskenirao sam i s par AV alata, ništa nisu našli. Što se moglo smrdati mi nikako nije jasno... Koliko ima smisla raditi boot stick s Linuxom pa preko video calla asistirati, vidjet ćemo, sreća pa ima još jedan laptop na kojem svi ti USB storage uređaji normalno rade.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#3816 |
|
Premium
|
Koja je to katastrofa. Za live distro test praktično ne treba nikakav assist, samo boot i po meni to bi 99.99% sigurno radilo. Jedino bi mu trebao određeni assist da si složi bootabilni disk, ali i to je trivijalizirano do jaja.
|
|
|
#3818 | ||
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
Ako su dobili obavijesti i remindere za ovo, onda ne znam kaj očekivati od takvih developera i jel ih morem smatrati pouzdanima za korištenje van nekog homelaba. Ak već idemo tjerati mak na konac
|
|
|
|
#3819 | |||
|
White Rabbit
|
Citiraj:
--- Citiraj:
> Microsoft is consolidating settings while revamping File Explorer, Start Menu, and overall performance Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 11.04.2026. u 05:44. |
|||
|
|
|
|
|
#3820 |
|
EMP moderator
|
Kad svrše sa Control Panelom, mogli bi krenuti migrirati MMC, a za to će im trebati 15 generacija Windowsa... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Premium
|
To je sve posljedica toga što idu mijenjati na silu nešto što je bilo dobro napravljeno. Prednost držanja svega na jednom mjestu je što se može lako pretraživati, ali onda to treba napraviti od A do Ž a ne da uvođenje rezultira time da korisnik mora voditi računa o još jednoj dodatnoj aplikaciji na kojoj se nalazi dio postavki. I onda to još stalno mijenjaš i prebacuješ vamo tamo.
|
|
|
#3822 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Windows je u utrci sa Mac OS-om i kada pogledas Control Panel, kojeg preferiram, zaostaju 25 godina sa dizajnom. Na zalost sada smo u eri gdje je bitniji izgled. Ono sto meni nije jasno kako MS ne moze redizajnirati "skin" bez diranja funkcija. A onda Settings, koji je buducnost, vec sada izgleda ko settings video igre gdje nista nije pregledno i logicno a sta ce tek biti gasenjem c. panela. Neki dan trazim neke opcije za miš, i nadjem ih pod system/displays. Gašenje opcije "printscreen open screen capture" je u: "bluetooth & devices". Moderni UI dizajneri ocito ne mogu nista drugo ponuditi do widnows phone interfejsa starog 16 godina. Lista rijeci. To je to. ![]()
Miquella is mine and mine alone. Zadnje izmijenjeno od: Promo. 11.04.2026. u 08:56. |
|
|
|
|
|
#3823 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Da ukidanje c panela lol. Kakvi debili vode taj microslop to je za ne vjerovati. Dovoljno su zasrali sa dodavanjem dodatnog ekrana opcija od win10, da bi doso do core opcija, a sad ce i to rashebat lol. Ne kužim sta je falilo svemi tome kak je na w7 bilo riješeno. Valjda moraš bit mulac iz woke ere sarenila da bi to mogo komprehendat.
"We all must hang together, or surly we will hang separately." AMD Ryzen7 7800x3D+Noctua NH-D14 | MSI Tomahawk WIFI AMD B650 | 2x16GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30 1,39v | SAPPHIRE Pulse RX 9070xt UV/OC | 1tb NVMe sammy 970 evo plus, 2TB Samsung 990 EVO Plus, 128gb NVMe Patriot P300, Crucial MX500 500GB, Kingston 480gb | Riotoro ENIGMA G2 850W 80 Gold | Corsair Carbide 300R modded | Win10 ENT LTSC IoT (work) + Win11 ENT LTSC IoT (gejming) | logitech g403 | ROCCAT Horde | AOC CQ27C4 + AOC C24G1 + 50" Hisense H50A6140 AMD Ryzen5 2600+Xilence Cryon M806D.B | Asus x370 Prime Pro rev1.03 (bios 6203) | GSkill Aegis 32GB (2x16) DDR4@3,2GHz | 2x Intel 545s 128GB, 1x Crucial MX500 500GB | Gigabyte GTX960 | sisa 620w | Fractal Design Focus G | Win7 x64 + Win10 ENT LTSC IoT | logitech g403 | ROCCAT SuoraFX intel i5 2500k@4,5ghz (1,28v)+FSP Windale 4 | ASRock Z68 Ext4 Gen3 (bios 1.20) | 2x8gb DDR3 HyperX Savage, 1866mhz, 10-10-11-27,1,5V | Samsung SSD 64gb, 2x256gb SSD | iGPU | corsair vx450w | CoolerMaster Centurion 534 modded | Win7 x64 Lenovo ThinkPad x280 | UV+UC (ThrottleStop) | Honeywell- PTM7950 Thermal Pad | Win10 ENT LTSC IoT |
|
|
|
|
|
#3827 |
|
Registered User
|
Da, mobilni interfejs je referenca. Ali iskreno, nije windows nikada ni bio dizajniran logicki. Samo smo mi kroz ovih 20-30 godina naucili gdje se sta nalazi. Koliko ljudi znac proci 4 podmenija u c. panelu da promjeni decimale i format vremena. A sad ce to biti zakopanu u settingsu. Ako vec nije. ![]()
|
|
|
#3829 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
desni klik na sat, adjust date and time, change format Ili sam ja nešto pogrešno pokopčao... |
|
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Registered User
|
Nisam se puno igrao sa tim opcijama u settingsu ali koliko vidim nema; Ako pogledas raspored slova, tipa h:mm:ss. S njima imas potpuni kontrolu prikaza datuma. Da li je puno ime dana, ili skraceno. Da li je zapravo ime ili broj itd. Npr: dd: 11 ddd: Sat dddd: Saturday M: 4 MM: 04 MMM: Apr MMMM: April ![]() You get the point. Ovo mi je jako bitno zbog dokumenata. Pretrage i organizacije jer se veze za druge programe a ujedno: Kod nas je d/m/y, ameri: m/d/y i australija y/m/d. Pa se snadji. A pored imas tab za decimale. Dodje do gresaka ako se pomjesa "." i "," recimo u 3DS MAXu. Zaokruzi aplikacija na cijeli broj i ode sve u tri lijepe..
|
|
|
#3831 | |
|
Omicron Alpha resident
|
https://x.com/ariaupdated/status/204...223636/photo/1 Citiraj:
|
|
|
|
#3832 |
|
White Rabbit
|
Decki...imam malo nezavidnu situaciju...long story short > trebam pokrenuti VPN aplikaciju na login screenu (win 11, sluzbeni lap). Probao sam kemijat sa Regeditom kroz HBCD (load Hive) al - 0 bodova. VPN se cini se skrsio kod updejta pa se ne starta i trebam neku mogucnost samo da ili kreiram neki lokalni account na koji se mogu kod boota prijaviti da startam to govno pa da se mogu sa svojim korisnikom prijavit u domenu ili nacin da se govno starta kod boota prije nego se ijedan korisnik ulogira. |
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Sad ćeš se ti ljutiti, ali meni ga je Claude riješio. Na login screenu u Fedori mi se nisu pokretali Tailscale ni Rustdesk pa mu nisam mogao pristupati dok se ne bi ulogirao. Ako hoćeš, pitam ti ga? |
|
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Task Scheduler Library -> desni klik Create New Task -> označiti "Run whether the user logged in or not" -> tab Triggers -> New -> at Startup -> tab Actions -> New -> Start a program -> namjesti Conditions i Settings itd... |
|
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Omicron Alpha resident
|
|
|
|
#3836 |
|
White Rabbit
|
Thanks na inputu decki al se sjetio starog puta HBCD bootao > otkljucao disk > omogucio Admin account > login u Admin Account > startao VPN > login u vlastiti Account na domeni sljaka Jos cekiram kako da se kod logina VPN starta da se isto sranje opet ne dogodi. Brijem da je kombinacija istekle lozinke/zamjene/neuspjelog synca i istovremeno updejta VPN klijenta kulminirala sranjem trenutnim...Cekirat cu ovo sa Task Schedulerom...ili cu ga lupit kroz regedit ![]() @Neo > Gemini sam pitao pa je bacao neke idiotarije mi koje nakon 3 ispravljanja nisu bile ono sto znam da bi trebale biti. Uzdaj se u se i u svoje kljuse ![]() |
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Itko od vas koji se bakcaju sa RDPom probao Parsec? Citam po netu da je suludo brz, al nisam ga jos imao prilike probati... Osobno koristim Amazon Workspace, pa onda koristim onaj njegov protokol (prije je bio PCoIP, sad je neki Amazonov), skroz pristojno radi... https://parsec.app
|
|
|
#3839 |
|
EMP moderator
|
Meni treba baš RDP, ne VNC.
|
|
|
|
|
|
#3840 |
|
Omicron Alpha resident
|
|