|
|||||||||||
|
|
#3781 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Isto *ovno, samo drugačije smrdi. Imam cca 10000 mailova offline, cijeli local folder je 3 GB. Unatrag 20-ak godina koliko ga koristim sam par puta doživio corruptanje fileova, a trenutno me zeza neki glupi bug s dupliranjem mailova, isti mail mi bude po 4-5 puta u folderu. Nikako uhvatiti vremena pa riješiti uzrok... ![]() Da ne pričam koliko me nervira što su maknuli klasičan layout pa moram gađati gdje ću kliknuti mišem da bih pomaknuo prozor, imam doslovno par piksela na raspolaganju za to.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#3783 |
|
EMP moderator
|
Nije stvar u čišćenju nego zašto dolazi do toga.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Nisam ni jedno ni drugo dozivio, kad micem mailove radim drag and drop, a u Thunderbirdu imam sve maillove od 2005e. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#3786 | |||
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|||
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Za enterprise ms nudi (vj ovisno o pretplati) xyz gb za online arhivu u azureu. Podesi se i radi sve sam, npr da miče (cut) sva mailove starije od mj dana sam. A sa PSTovima koliko sam vidio samo problemi. Doduše kod drugih, ja osobno nemam ništa baš toliko važno na poslu da moram čuvati xy godina. I meni osobno puno brže i pouzdanije radi OWA, samo nema sve opcije i funkcionalnost kao desktop outlook. Ali da je sve vezano uz ovaj ms indijski ai slop u banani, to stoji. |
|
|
|
|
|
#3788 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
EDIT: Vratio stariu notepad. Nek se j. Znaci promjenim fajl. "Snimi ga". Otvorim i stoji kako sam upisao. Ali nije sniman fajl uopste jer FF pokazuje stare podatke. Odakle otvara koju q unos koji je sniman gdje.. u clipboard? Zar je moguce da se ovo desava notepadu++?
Miquella is mine and mine alone. Zadnje izmijenjeno od: Promo. 05.04.2026. u 13:18. |
|
|
|
|
|
#3790 | ||
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
![]() ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 22TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x8TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX |
||
|
|
|
|
|
#3791 |
|
Registered User
|
Da. Otvorim u Notepad++ ili onom modernom Win11 notepadu, imaju promjene. Ali vidim ne ucitava se file. Otvorim file u firefox, nema promjena. Tek sad kad editujem sa starim classic notepadom, sejva podatke. Mislim, nije vazno, koristit cu classic verziju ali izludi me ne znam sta se desava.
|
|
|
#3793 |
|
Registered User
|
Da, fajl se ne promjeni uopste. Znas kad napravis promjene u win11 notepadu. I zatvoris notepad bez sejvanja. I otvoris ga ponovo i on ima tvoje promjene. Negdje su u clipboardu, i ako nisi sejvao. E tako. A FF sam slucajno koristio cisto da provjerim sta se desava i skontam da se fajl ne sejva.
|
|
|
#3794 |
|
McG
|
Notepad++ po defaultu backupira nespremljene datoteke na %APPDATA%\Notepad++\backup, ali si možeš podesiti da ih spremi gdje god ti najbolje odgovara, dok ovaj moderni Windows 11 Notepad istu stvar radi na \Users\USERNAME\AppData\Local\Microsoft\WindowsNotepad_randomcharacters\LocalState. Eventualno da dodatno testiraš, pa probnu datoteku ručno spremiš, pa izmijeniš i samo zatvoriš u oba Notepada (moderni Windows 11 i ++), jer obje aplikacije u svakom slučaju uvijek u pozadini aktivno cacheiraju nespremljene datoteke, tak da lako moguće da se kod tebe negdje u pozadini nešto prebrikalo.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 22TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x8TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX |
|
|
|
|
|
#3798 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti...
Ima li neka opcija za totalni remove ejaj i debloat ili bas moram na iot ili obican ltsc? Vidim svasta po netu ali nisam siguran koji tool/opcija je dobar/dobra i da radi i na zadnjoj verziji winsa. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 06.04.2026. u 14:44. |
|
|
|
|
|
#3799 |
|
McG
|
Winslopr: short for Windows Slop Remover - žalosno da je uopće došlo do toga da ovakva rješenja moraju postojati.
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Zadnji put kad sam nesto “debloatao” je ustvari bio install custom roma na androidu bas zbog ovih force updejtova i nezeljenog bloata. Sada to moram raditi i na winsima, baš žalosno. Pokušavam izbjeci ltsc radi licenci, volim original ali ako budem prisiljen snaci cu se. |
|
|
|
|
|
#3801 |
|
EMP moderator
|
Gledam zašto mi wsappx process troši CPU odnosno bateriju kad punjač nije spojen. Otvorim Store settings, znam da odmah po instalaciji Windowsa isključim auto update aplikacija, međutim, te opcije više nema, update se može samo pauzirati na 1-5 tjedana kao i Windows update. Može li se kompletan Store maknuti bez nekih posljedica?
|
|
|
|
|
|
#3802 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Svugdje ima problema, ali nema boga da ti OS sam instalira software kojeg si ti maknuo, to je nečuveno.domy, ja sam uvijek spreman na rizik kada je u pitanju micanje stora. Problem je što ne koristim to smeće pa stvarno ne znam kakve su moguće posljedice.
|
|
|
|
#3805 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Da, ovaj ss treba iz aviona gledati. Nego, to je prije, a što ti sada pokazuje device manager? Imaš upitnike, nemaš uopće uređaj, kakva je situacija? Da li si pošao na stranice proizvođača ploče (ako je u pitanju integrirani audio chipset na ploči) ili na stranice proizvođača zvučne kartice?
|
|
|
#3806 |
|
EMP moderator
|
Kod jednog klijenta Windows 11 iz čista mira ne prikazuje niti jedan USB drive i SD kartice dok printer preko USB-a normalno radi. USBDeview ne registrira ništa kao ni device manager. SFC i DISM prošao bez grešaka, chkdsk, update i reinstall drivera, drugog usera,... Nisam još probao live boot u Linux jer je čovjek u drugom gradu i tudum je za te stvari, jedino možda Windows online repair. Koji vrag može biti u pitanju? Nema domene niti bilo kakav group policy.
|
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Jucer skuzio da mi TrueNAS (FreeBSD) uopce ne ocitava UPS spojen preko USBa... Rijesio sam tek nakon sto sam restartao TrueNAS, onda sam lijepo mogao ocitati podatke sa njega...
|
|
|
|
#3809 |
|
EMP moderator
|
Gledao sam i to, sve je na not configured, pogledat ću još ima li u registryu kakav policy. Vodio sam ga još da isključi bateriju kroz BIOS, držao power tipku cijelu minutu da se isprazne kondenzatori, ne pomaže. Ako printer uredno radi, to mora biti nešto softverski.
|
|
|
|
|
|
#3810 |
|
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
A probaj in place upgrade pa APP. |