|
|||||||||||
|
|
#5972 |
|
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Poz, planiram renovaciju kuce u Puli i trazim projektnog ili glavnog izvodjaca radova koji bi mi organizirali sve potrebno jer se ja s time nemam vremena bas baviti... voditi brigu tko je kada na redu i gotov, tko ce kada doci i tko dolazi sljedeci... Znaci kompletna renovacija unutrasnjosti, struja, zidovi, pod, grijanje, kupaona, itd. Ima tko kakva iskustva i preporuku za Pulu i okolicu? Hvala |
|
|
|
|
|
#5973 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Ekipa...frend mi je bacio bubu u uho da bih mogao drvenu radnu ploču za kuhinju (Ikea Karlby) zaštiti na način da premažem lakom za čamce i da je to kakti trajna zaštita onda. Jel to zbilja tak i dal je to onda sigurno za hranu (ne mislim rezat na radnoj ploči ništ)? |
|
|
|
|
|
#5974 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Lak za čamce je jedan od jeftinijih ali je na uljnoj bazi i smrdi dugo, bolje ti je premazati nekim kvalitetnim PU lakom tipa Caparol PU Satin/Gloss base (T) jer se brže suši, ne smrdi i možeš u jednom danu dati nekoliko ruku.
|
|
|
#5976 |
|
White Rabbit
|
Dečki...trebam feedback ako tko ima iskustva sa izolacijom kuće u zadnje vrijeme...naime dobio sam ponudu za izradu izolacije na kući (stiropor 10cm): 139 m2 X 56 Eur = 7.784,00 Eur UKUPNO : 7.784,00 EUR. PDV 25% : 1.946,00 EUR. UKUPNO ZA NAPLATU : 9.730,00 EUR. Kolega koji je prije cca godinu dana radio također izolaciju na kući kaže da je on platio 51 Euro po kvadratu za 15cm stiropor. Pošto sam još jednu ponudu dobio u tom rangu cijene nisam se previše obazirao ali jel moguće da je to ok ili da me pokušavaju oderat jer "švabo si može priuštiti"? |
|
|
|
|
|
#5978 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
To su te cijene, strašno je. Ali kako imaš tako malu kvadraturu? Meni na obiteljskoj kući stric renovira stan i sad se mislimo staviti zajedno fasadu (3 kata, cca 85-90m2 kat), ponuda je bila oko 26-28k eur za sve (8-10cm) bez PDV-a. Prije cca 3g kad sam renovirao vikendicu kvadrat je bio oko 35-40e mislim.
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 05.04.2026. u 00:10. |
|
|
|
|
|
#5979 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#5980 | |
|
Registered User
Datum registracije: May 2017
|
Citiraj:
![]() Poslano sa mog SM-X110 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#5981 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
50 eura po kvadratu je danas neka srednja cijena, ali sa pdv-om. ovdje netko nabija pdv dodatno kako bi sakrio pravu cijenu naplate po kvadratu. i te cijene bez pdv su mi jedna od najvećih debilana ikada u povijesti svemira. |
|
|
|
|
|
#5982 |
|
Registered User
Datum registracije: May 2017
|
Zato jer puno njih rade na crno, inače nerijetko je cijena i 60 eura po kvadratu i više, doduše razlika je i u onome što se želi i tko radi. Meni je majstor izračunao za 340 m2 cifru oko 16000 eura, 12 cm bijeli stiropor. |
|
|
|
|
|
#5983 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...e-oecd-1548644 Njihov prvi savjet glasi -*uvedite*porez na sve nekretnine u zemlji, na one u kojima se živi i one koje su prazne. Drugi govori o poreznoj osnovici -*predlažu da to ne bude površina nego vrijednost nekretnine. OECD zna da će biti građana*koji takav porez neće moći plaćati. Kaže da će obiteljima s niskim prihodima plaćanje takvog poreza na nekretnine predstavljati zapreku te treba razmotriti plaćanje poreza u obrocima ili odgodu plaćanja poreza, sve dok se stan ne proda ili naslijedi. VIŠE S WEBA Poslano sa mog CPH2663 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#5984 | ||
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#5985 |
|
Premium
|
Nah, jedino na ustaše i partizane se ovaj narod loži.... Kritična masa je ionako potkupljena jer radi za državu i povezana društva. A i hrvatski jal je nemjerljiv u smislu, neka plaćam ja, al susjed plaća za 5 stanova. Poslano sa mog CPH2663 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#5988 | |
|
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
U ovom slučaju "brigo moja pređi na drugoga" bi ti se mogla obiti o glavu, jedino ako te BK i samo želiš prodat što prije. |
|
|
|
|
|
|
#5989 | |
|
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ako bi ovo prošlo bez težih posljedica (prosvjedi, ustanci, bune) onda i ne zaslužujemo ništa bolje. Oporezivanje viška nekretnina je druga priča, to je neizbježno. |
|
|
|
|
|
|
#5992 |
|
El Mattador
|
Šta se pjeniš, jel Hrvatska već uvela takav porez ? Država računa ako imaš love za 2+ nekretnine a živiš samo u jednoj onda imaš love i za platiti porez. A to znači još novca u državnoj kasi da vladajući mogu pronevjeriti. |
|
|
|
|
|
#5994 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Adaptacija kuće/stana
U biti isto kao u komunizmu osim sto ne brane imati nekretninu ali ti dovoljno zagorčaju život da imaš samo jednu. A prijedlog ide da bude gore nego u komunizmu zbog kojeg se ratovalo kod nas i poginulo gro ljudi. Ovo je cak i gore jer ako nemas sredstva moras se rijesiti i te jedne i zivjeti na ulici kao na zapadu |
|
|
|
|
|
#5995 | |
|
White Rabbit
|
Dečki... Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#5996 | |
|
El Mattador
|
Citiraj:
Za prvu bi riskirali da izgube i one najvjernije birače. |
|
|
|
|
|
|
#5997 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Bila je halabuka i oko PNN pa gdje smo sad? Mene samo smeta to što su ljudi toliko retardirani da ne mogu vidjeti niti ono što je na pola prsta udaljeno od nosa. Pojavi se neki plaćeni degenerik u medijima, stručnjak svjetske klase, objašnjava kako se nešto mora, kako to zahtijevaju ovi ili oni, kako smo mi to nešto tobože prihvatili pa sad se mora, šta da se radi. Klimači u medijima samo klimaju i savršeno izvode svoje uloge korisnih idiota, a krajnji cilj je jasan kao dan: kako bude prolazilo vrijeme, nekretnine će biti prepisivane na lokalne vlasti i državu.
|
|
|
#5998 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Ne, krivo misliš. Država je glupa i nesposobna za tako nešto. Nekretnine će završiti u rukama ljudi koji imaju novce, i ti de facto neces moci finacijski sebi priuštiti kupiti nekretninu, nego ćeš rentati čitav život. Priča mi prijatelj da je najveći dio tržišta nekretnina u Zürich maltene u vlasništvu 4-5 obitelji koji upravljaju tim nekretninama kroz svoje tvrtke. Najviše ovisi o tome koliko će novca godišnje taj porez iznositi. Ako je to tipa do 2-3k eura godišnje, lokalno stanovništvo će to moći plaćati. Ako bude više od toga, sljedi rasprodaja. Citiraj:
Opet mislim da krivo misliš. Najvjerniji birači su uhljebljeni na državnoj sisi. Po projekcijama iz 2019 ili 2020 (prije COVIDA), demografi su izračunali da raspad proračuna slijedi između 2028-2030 jer će broj umirovljenika nadmašiti broj radnika. Pri tome se nije vodilo računa o inflaciji nakon covida, činjenici da je država podignula plaće u državnom sektoru preko 30 %, i da država zapošljava svakim danom nove ljude. Plaće u privatnom sektoru nisu rasle ni približno blizu tome. Kada im se pojasni il će doći porez na sve nekretnine, ili idući mjesec nema plaća uhljebići će to brzo progutati. |
||
|
|
|
|
|
#6000 |
|
Premium
|
|