|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Tehničar
Datum registracije: Dec 2011
|
Reballing grafičke na gaming laptopu
imam laptop Asus rog strix g733py, kojem je jamstvo isteklo pred pola godine cca. Laptop ima problema sa grafičkom karticom. Nvidia 4090 koja je unutra se ili ne detektira ili se ruši svako malo ako je i detektira sistem. Čim se uđe u igru izbaci van nekad nakon minute nekad nakon 5, al uvijek se ili resetira laptop il smrzne. Dok se ta grafička ne koristi nema problema, na intergiranoj radi maltene bezprijekorno. Probao sam i reinstalirati sistem, mjenjati drivere, i sve "trikove" s neta, al nema pomoći, bojim se da je neispravna. Pitao sam asus servis, i oni nude samo zamjenu ploce za masne pare, sta mi realno nije bas opcija. Imamo u hr nekoga tko se bavi rebalingom? il servisom ove vrste? znam da je Alvin to radio tu sa foruma, pitao sam i njega, al je rekao mi je da vise ne radi laptope, prebacio se na industrijsku opremu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Reballing ti je privremena mjera jer će grafa opet odlemiti. Treba vidjeti je li grafa direktno zalotana za mbo ili spojena na nju pomoću nekakvog konektora. Ako ima konektor, onda bi mogao tu grafu zamijeniti drugog koja se na mbo spaja na isti način. Svojevremeno je bila popularna DIY metoda grijanja u pećnici. Naravno, i to je bila privremena mjera.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Tehničar
|
direkt bi trebala bit zalemljena. mislio sam da vise ne rade te odvojene grafe preko konektora na novijim laptopima? A mislim alternativa mi je dat 2.5k€ za plocu na koju imam i guess 6 mjeseci gare, a poslje opet more isti issue bit. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Reballing grafičke na gaming laptopu
Reballing se uvvecini slucajeva radi sa olovnim lemom a ne bezolovnim koji se stavlja u tvornici, i ako je hardware zdrav i nije dobio po repu zbog pregrijavanja, reballing ce rijesiti problem suhog lema i pucanja i to na duge staze. A tko danas to radi, pitanje je veliko |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Tehničar
|
To je istina da...ima neki servis koji to more dijagnosticirat properly kod nas? opet slanje u ovlasteni nema mi smisla jer oni ce samo rec da se promjeni ploca. Mislim to je laptop star 2 i pol godine, rado bi to fixao ako se moze, jer mi je steta. Moze se koristit sa integriranom grafom al je bio kupljen za igranje prvenstveno pa bi ga rado i osposobio za to opet... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Javi se Alvinu iz rijeke koji vrši dijagnostiku, servis i reball ... https://www.itelektronika.com/servis-laptopa-rijeka https://www.itelektronika.com/poprav...ball-reballing Alvin je uostalom i za PCE radio recenzije napajanja i imao suradnju sa Krešom https://www.pcekspert.com/clanak/sea...ecenzija/?pg=2
/connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Tehničar
|
ja sam, njega sam prvog zvao, jer sam vec radio s njim i znam da je top tip! steta ![]() Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Nemoj nista rebolat dok nisi siguran. Prvo napravi test memorije od graficke, mozda bude srece pa je neispravan samo jedan od memorijskih chipova. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|