|
|||||||||||
|
|
#723 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Vjerojatno zato kaj je V3 više W2K izgled a ovaj je "moderan". I meni se više sviđa onaj izgled a vjerojatno je i brži bio. Nisam puno testirao ovaj novi.
|
|
|
#724 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kako mi je crka internet za promjenu automatski switch prestao raditi, na uranku tek otvorio oci, i kliknem ja ether1 disable. Ali, nije bio ether1, bio je bridge. I sad nema pristupa preko ipa, nema pristupa priko MAC iz nekog razloga, dakle kompletno lockout zbog diseiblanog bridge modea, ima li ista sta mu moze pomoc prije netinstalla il sam finito, serial port ac2 nema koliko ja znam a ni nemam serial kabel Nisam ocekivao da ce ta greskica toliko sve skurit ![]() |
|
|
|
|
|
#725 |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
trebalo bi prolazit najnormalnije preko mac-a. jedino ako nisi radio neke restrikcije u postavkama, jer se može. i ako ti firewall nije upaljen da dropa winbox. ako imaš neki drugi mikrotik u mreži, ja sam imao dosta sreće da kroz drugi mikrotik pristupim dalje ako nisam mogao direktno, kao npr kad nisam imao rute za dalje pristupit. |
|
|
|
|
|
#726 |
|
Pauk mrežar
Datum registracije: Jul 2007
|
Jesi ziher da ne ide preko MAC-a? To što ga ne nalazi ne znači da se nebu spojil. Ukucaj ručno MAC sa etikete i proaj +1 +2 ovisno na koji port se spajaš. Auto discovery je LLDP koji ti je možda ugašen na fizičkim portovima, ali winbox bi trebao biti upaljen na svim portovima po defaultu AFAIK.
|
|
|
#727 |
|
Premium
|
Aha dobro probam mac direktno, ma mislim da nisam pretjerano cackao po postavkama i disejblao, disjeblao sam samo web access, drugi mikrotik nazalost nemam, spojen je na tp linka dalje za wifi Firewall ima samo neke basic ruleove, niti osnovne sigurnosne nema pa nebi smio droppat. Ajde probam preko maca. Ali vidim ovo u backup fileu, nezz jel to pravi problemcice isto /interface bridge add admin-mac=08:55:31:5E:37:13 auto-mac=no comment=defconf name=bridge protocol-mode=none Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 25.03.2026. u 09:31. |
|
|
|
|
|
#728 |
|
Premium
|
Uspio spasit dakle nasao u backupu da sam stavio limit za winbox 1.0/24 i 88.0/24 za pristupit mikrotiku, a wan protovi su ostali kakvi jesu na dhcp-u i van nesretnog bridgea, I onda sam usao u TCL router, postavio ga na 1.1, spojio se preko winboxa, napravio full backup, dupli, i spojio. Sad moram samo otkrit zasto vise nema mac pristupa, zasto je to nestalo i popravit da nebi opet dosao u ovakvu nezgodnu situaciju zbog gluposti ![]() |
|
|
|
|
|
#729 |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
neznam šta će ti limit na subnet na lan strani. to je interna mreža. a čak i da nije, opet kako će ti netko pristupit van tog subneta ako ti router nema druge subnete dodane na bridge, nema smisla. mora "doć" odnekud u tvoju internu mrežu i interni subnet nakon čega će ga ionako router propustit. imam 50tak mikrotika u privatnoj mreži i 20tak u poslovnoj, i ti raznorazni limiti su samo zagorčavanje vlastitog života. dobar password i vozi. |
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Pauk mrežar
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
https://help.mikrotik.com/docs/space...hbor+discovery https://help.mikrotik.com/docs/space...539/MAC+server
|
|
|
|
#731 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#732 |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Bikoz sekjuriti 😄 Uredno limitiram pristup samo sa odredjenih subneta prema mac winboxu. A ako je u pitanju neki subnet kojim i gosti mogu pristupit onda ga znam limitirati samo na odredjenu ip adresu tako da nitko ne moze ni pokusat pristupit ruteru. Safety first 😄 |
|
|
|
![]() |
|
|