Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > RETRO hardware i software
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.02.2026., 15:21   #9961
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Ovo je najbliže onome što sam zamislio kad sam razmišljao o TMD ventilatorima... Što reći, drago mi je da nisam jedini luđak koji troši slobodno vrijeme na zamišljanje tehničkih scenarija i rješavanju problema koji ne postoje

https://youtu.be/_ZMpAbgLyJk?si=vSb_VUOZplFQgp3I
Trekkie4 je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2026., 17:12   #9962
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Trekkie4 Pregled postova
Jasno, ali sve dok se "prži" glazba na CDove, i dok postoje oni koji te iste CDove slušaju, budu se proizvodili i CDovi - ako ne po EU onda (budi siguran) u Kini.
evo imam CDa s kraja 80tih - svi rade. korišteni su podosta no nisu oštećeni . znam da se onak posprdno govorilo o trajnosti jer, po 'znalcima', vinil će trajat stoljećima a CD će počet orkazivat za 50tak godina.

imam i prženih CDa s početka milenija koje sam pohlepno snimao (digitalizirao ploče,kazete) . svi rade i danas. snimano sa šarolike medije (TDK, arita,princo, kodak, acer...) na TEAC 4x (to je bila max brzina)

poanta: CD je trajniji medij od vinila s obzirom na degradaciju materijala. meni se nijedan nije oljuštio.možda samo sreća
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2026., 20:39   #9963
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
poanta: CD je trajniji medij od vinila s obzirom na degradaciju materijala. meni se nijedan nije oljuštio.možda samo sreća
Je, imaš sreće. Ja sam imao gomile i gomile softvera iz razdoblja 1998-2002, 2003 kad sam počeo gomilati igre, programe i ostalo na CD-ROMu, sve prženo na raznim medijima (Ricoh, Traxdata, Princo, Maxwell, itd) i onda tamo negdje ranih 2010ih (nakon što sam po prvi put generalno uredio stari Pentium II i postavio ga u ulogu "retro kompa") shvatio da polovica medija više ne radi.

U kratko, morao sam "hvatati" torrente i tražiti ISO image online kako bih kompletirao svoju kolekciju, jer cca 1/3 svih CDova koje sam imao više nije bila čitljiva. Jedan od njih, Traxdata Gold mi se čak razletio u DVD-RW pogonu (o ovome sam pisao tu u temi) i raznio potpuno novi drive, koji je bio još pod garancijom.

Za razliku od CDova i DVDova, ploče nemaju vijek trajanja. Stavi ih na hladno i suho i mogu trajati zauvijek. Doslovno baš zauvijek ... sve dok ih ne uništiš ili oštetiš na nekakav način. Uostalom i dan-danas postoje gomila SP (shellac) ploča koje su stare stotinu godina, pa i dalje sviraju. Da, zvuče katastrofalno ali ne zbog samih ploča već zbog tehnologije zapisa (i studija) kakvi su se onda koristili.

Iako sad kad sam ovo rekao, bilo kakva usporedba digitalnog i analognog je besmislena. Jedna osoba bude rekla da je digitalno bolje, druga bude rekla suprotno. Ovo je jako subjektivna stvar i nema "pravi" odgovor, zbog čega je najbolje imati oboje i kombinirati po volji i raspoloženju.
Staro 14.02.2026., 21:14   #9964
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Prije desetak+ godina mi se jedan daljnji susjed s kojim se družio nikad nisam jer je bar 8 godina stariji, inače polučudan lik i sreća je tko ga ne poznaje i nema posla s njime, pojavio odjednom na vratima, kao bi li mu posudio pregršt ps1 igara, reko sorry, ne bi, jer sam već imao iskustava s njegovim društvom (kojeg je dio jedan drugi bliži susjed, koji ga je i uputio na mene jer je znao da imam ps1) da mi se posuđeni cdi ili ne vraćaju ili vrate pokvareni nakon 2,3 mjeseca natezanja, al kako sam neizlječiva dobričina, reko budem ti presnimio desetak igara.

Imagine my surprise kad nijednu od tih koje sam izabrao nije cd drive uspio pročitat i kopirat, a igre su bile u ladici na tamnom, jednostavno se degradacija dogodila od starosti. Nijedan cd nije bio traxdata. Čak mi je bilo malo žao da ovom moram koji dan kasnije reć ništa od sprženih igara.

A ps2 igre na cdima, njih sam držao u nekom plastičnom ko towerčiću prijenosnom i to je bilo na ormaru, izloženo ok, ne direktno sunčevim zrakama, al indirektnoj sunč. svjetlosti svakako u nekom omjeru kroz min. 7,8 godina, tad kad sam to tam stavio nisam znao o štetnosti tog utjecaja,
ti cdi 95% su krepali, total loss svega što sam za ps2 kupovao, no ne i prevelika šteta jer to su bile uškopljene dvd igre bez animacija neprirodno razdijeljene na par cda (jer nisam imao dvd čip, a i dvdi su bili iirc 60,80kn).
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2026., 07:43   #9965
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Evo sto se dogodi nakon par godina na direkt suncu Pretpostavljam da znate kako u originalu izgledaju ti DVD-i (srebrno) Moram ih probat procitat

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.10.3
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2026., 17:38   #9966
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
poanta: CD je trajniji medij od vinila s obzirom na degradaciju materijala.
CD nije trajniji medij.

Jedino što je trajnije, i to s velikim ALI, jest osnovni materijal CD-a.

Polikarbonat (PC) najčešće korišten u CD-ima je u normalnim uvjetima trajniji materijal od PVC-a, ako u obzir ne uzimamo izloženost masnoćama i uljima.

Ploče odlaze kod korisnika koji ne znaju podesiti anti-skating ili koriste jeftine i/ili razmrdane gramofone.
Takvih primjera ima brdo jer je to ipak bio masovni komercijalni proizvod.

Kod CD-a nazivno nema tih problema, ali sam medij ovisi o reflektivnom sloju koji će se prije ili kasnije dezintegrirati.
Staro 21.02.2026., 09:27   #9967
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Jučer sam otkrio da Gotek floppy emulator ima i svoju open hardware verziju zvanu OpenFlops koja dolazi s "predvidljivom" elektronikom i uglavnom je složena bolje nego sam Gotek:

Također ispada da je bolje/jeftinije dobavit komponente s Alija i doma složit Gotek s oledom i rotary knob-om. Amiga ekipica uglavnom prodaje složene PCB-ove ili cijele Goteke, npr:
https://cbmretro.fi/ (Finska)
https://amigastore.eu/ (Španjolska)

Jedna zanimljiva informacija vezano za prije koji dan spmenut PicoIDE CD emulator:
Citiraj:
Soldered Electronics will handle all manufacturing of PicoIDE, including PCB fabrication and assembly, enclosure production, final assembly, testing, and kitting. Based in Osijek, Croatia, Soldered has extensive experience manufacturing open-source hardware and has been a part of numerous successfully launched products on Crowd Supply. Their established relationships with component suppliers and proven production processes give us confidence in delivering a quality product on schedule.
Vidim da nude dosta Raspberry/Arduino kompleta i prateće elektronike. Moram priznat da do sad nisam čuo za njih. Kupujmo hrvatsko .

Zadnje izmijenjeno od: stef. 21.02.2026. u 22:54.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2026., 13:30   #9968
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Soldered je ex e-radionica. Stasali su iz DIY HOBBY preprodavaone u ozbiljniju firmu. Rekel bi da je inkplate bil prekretnica.
Overclock je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2026., 08:31   #9969
jazz3p
Premium

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Jučer sam otkrio da Gotek floppy emulator ima i svoju open hardware verziju zvanu OpenFlops koja dolazi s "predvidljivom" elektronikom i uglavnom je složena bolje nego sam Gotek:
Ta ista pločica s tim istim komponentama može biti upola manja.

Inače, meni bi radno mjesto (od doma) u takvoj firmi poput osječke (soldered) došlo kao valjanje u šumskom blatu divljoj svinji. (EDIT: Mislim na razvoj, štancati može za lipu po ploči i JLCPCB.)

EDIT:

Znači... Ian Scott je autor (picoide), a u Osijeku (soldered) će se samo štancat. Ja sam nekako mislio da je to iz njihovog mozga ispalo.

Tip (Ian Scott) ima vrhunski nos, jer bi ja odokativno procijenio da će prodati sveukupno 5 komada. Jedan mami, drugi tati, treći sestri i još dvojici najboljih prijatelja, a on skupio (do danas) 176 tisuća dolara.

Zadnje izmijenjeno od: jazz3p. 23.02.2026. u 11:33.
jazz3p je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2026., 13:52   #9970
Nbdy32
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2016
Ako nekome treba gotek, nek se javi ...

Imam dosta toga kaj sam sam sastavljao, a kako su kinezi isporučili više pločica nego kaj mi je trebalo, a naravno meni glupo da stoje prazne, pa je ostalo "viška" ...

Ima proširenja, ROM selektora i tak vih stvarčica za A500 ... pitajte na PM

I C64 je u igri isto

Za spekija imam Dadanatore ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2026., 18:20   #9971
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Citiraj:
Autor jazz3p Pregled postova
Ta ista pločica s tim istim komponentama može biti upola manja.

Inače, meni bi radno mjesto (od doma) u takvoj firmi poput osječke (soldered) došlo kao valjanje u šumskom blatu divljoj svinji. (EDIT: Mislim na razvoj, štancati može za lipu po ploči i JLCPCB.)

EDIT:

Znači... Ian Scott je autor (picoide), a u Osijeku (soldered) će se samo štancat. Ja sam nekako mislio da je to iz njihovog mozga ispalo.

Tip (Ian Scott) ima vrhunski nos, jer bi ja odokativno procijenio da će prodati sveukupno 5 komada. Jedan mami, drugi tati, treći sestri i još dvojici najboljih prijatelja, a on skupio (do danas) 176 tisuća dolara.
Ne bih se čudio se i PicoGUS sklapa u Osijeku, s obzirom da ga prodaje Serdashop (Grčka). Trenutno najjeftinija nova GUS zvučna, uz brojne druge funkcije. Uglavnom, ima 2 solidna i tražena proizvoda.

Nakon iskustva s +20g starim Plextorima i Pioneer-ima, populanost emulatora me uopće ne čudi.
Staro 23.02.2026., 21:56   #9972
jazz3p
Premium

I taj PicoGUS je mogao biti upola manjih dimenzija.
Staro 23.02.2026., 22:29   #9973
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Mogao je ali sa pcb odrezan u koso (kao kod nekih malih zvučnih) nebi nešto uštedio a i komplicira izradu / obradu.
Ovako je pcb pravokutni, taman visine slota i da dohvati ISA slot.

Ista stvar za floppx emulator, pcb je dug približno kao origigi floppy,
da je kraći samo bi komplicirao montažu, spajanje a nebi nešto uštedio u cijeni pcb - a.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2026., 07:40   #9974
jazz3p
Premium

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Mogao je ali sa pcb odrezan u koso (kao kod nekih malih zvučnih) nebi nešto uštedio a i komplicira izradu / obradu.
Ovako je pcb pravokutni, taman visine slota i da dohvati ISA slot.

Ista stvar za floppx emulator, pcb je dug približno kao origigi floppy,
da je kraći samo bi komplicirao montažu, spajanje a nebi nešto uštedio u cijeni pcb - a.
U potupnosti se ne slažem. I ovo je isto kartica koja ide u ISA slot (bez ikakvih ventilacijskih problema). Dimenzije floppy uređaja je diktirala veličina medija. Medija nema, nema ni dimenzija. Ako baš to što glumi floppy mora imati vidljivu prednju stranu na kućištu, onda može (ali ne mora) širina pcba biti te širine. Nije to karika na valovu za krave ili sigurnosni pojas za vezanje u autu. Dva šarafa (svaki s jedne strane) to drže solidno. Pretjerane dimezije i dužine vodova je što ja vidim na tim pločicama. Na ovoj npr to ne vidim.

Da sam ja radio taj picoide, pločica bi bila dimenzija 3.5" otvora s prednje strane, paralelna s njim, zašarafljena na njega. I ne bi bilo potrebe za ekstra pločicama za display i tipke s prednje strane. I sve bi stalo, tip top. IDE kabel bi se provukao van kroz 3.5" otvor prilikom štekanja i onda bi se zašarfilo.

Inače, redizajnirao sam orginalni (Sven Petersen) C64/128 harness, pa kad (za koji dan) zaljepim slike toga na dretvi, bit će vidljivo na što mislim. Ne mora nešto što se danas radi za uređaj iz četrdesetpete tako i izgledati. Zašto ne bi bilo bolje ako može.

Zadnje izmijenjeno od: jazz3p. 24.02.2026. u 08:17.
Staro 28.02.2026., 14:14   #9975
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Ian Scott, kako (i zašto) je nastao PicoGUS:
https://www.youtube.com/watch?v=rFSYf-d8-7Q
Staro 08.03.2026., 20:46   #9976
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Doma čistimo "skladište" pa pronađoh nešto :
https://ibb.co/ZRPddrtv
https://ibb.co/Z6Ww2ZBg
https://ibb.co/k23Lwkh2
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2026., 21:56   #9977
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
OK, stigo je! Vantec VP4-C7040 (Socket 478) cooler! No, najbitnije od svega je da se radi o one-and-only YS Tech TMD fanu (tip magnetic drive)!!! Ventilator koji ima zavojnice sa vanjse strane lopatica!

Preko 20 godina ga pokusavam nabaviti!!!!

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2026., 10:43   #9978
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Čistim garažu pa imam nešto stare opreme koje se hoću riješiti, nešto AMD i Intel procesora iz doba P4 generacije, možda i s370, nešto Intelovih coolera s478 i 1151, par LG PATA CD pržilica (jedna je LabelFlash), nešto starijih mrežnih kartica za PCI, nešto VGA kartica AGP, PCI.
Kontakt na PP, sve se nalazi u Travnom, Novi Zagreb.
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2026., 18:13   #9979
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Naletio danas na nešto što bi moglo razveseliti kolegu Trekkie-a A ima određene veze i sa starim hardverom
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2026., 20:26   #9980
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Naletio danas na nešto što bi moglo razveseliti kolegu Trekkie-a A ima određene veze i sa starim hardverom
Ajoj, kako su samo mladi...! Ovo je moralo biti snimljeno na početku serije Voyager jer je na fotografiji Jennifer Lien (Kes), koja je bila "zamijenjena" krajem 3. sezone za Jeri Ryan.

Robert Picardo i inače ima dobar smisao za humor, radio je odlične fotografije u vrijeme Covida 2019-2020 godine, ali ovo mi više vuče na plaćeni oglas za neku trgovinu jer se glumačka postava Voyagera baš i nije dobro slagala van seta, i uvijek su postojali "klanovi" naših i vaših.

U stvari, o nekim odnosima (između Mulgrew i Ryan na primjer) bolje ni ne pričati, Garrett Wang je čak želio napustiti seriju zbog njih dvije. Nego sad kad sam to rekao, gdje se izgubio Ethan Phillips?

Edit
By the way, sad kad malo bolje gledam taj hardver, mislim da je printer (kojeg nosi Robert Duncan McNeill) HP 610c ... isti printer kojeg smo imali u vrijeme negdje 1996-1997 godine. Što bi se i kronološki poklopilo sa detaljima serije, jer je Voyager krenuo 1995. što znači da je ovo cca 2, eventualno 3. sezona. Imao sam i ovu Logitech QuickCam koja je na glavi Roberta Beltrana, nju sam čak i dokumentirao tu u ovoj temi više puta i trenutno se nalazi na vječnom čuvanju kod kolege Roya, zajedno sa svim mojim Adisonima i ostalom "kramom".

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 12.03.2026. u 20:35.
Staro 19.03.2026., 18:08   #9981
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Tražim P4 2.66Ghz/512/533 SL6PE, pa ako netko ima doma da mu stoji ili želi mijenjati za razno.
Nije nešto rijedak ili poseban. Zadnji Northwood steping (D1) na 533 MHZ FSB.
Staro 19.03.2026., 18:41   #9982
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Citiraj:
Tražim P4 2.66Ghz/512/533 SL6PE, pa ako netko ima doma da mu stoji ili želi mijenjati za razno.
Poprilično sam siguran da imaš taj 2.66 u jednom od mojih Adisona, kod Roya. Ako imate vremena ti i kolega zaleti se do njega pa raskopaj taj P4 i slobodno se posluži sa svim dijelovima koji ti trebaju

Riječ je o P4 "Adisonu" sa Asus P4B matičnom. Jedan jedini koji ima CD-ROM + CD-RW & Iomega ZIP250 - ne možeš pogriješiti jer su svi drugi isključivo sa jednim CD pogonom (BTC, naravno) i bez ZIP pogona.

EDIT
Pronašao fotku, daj provjeri molim te da li je to taj koji ti treba:
Staro 19.03.2026., 18:42   #9983
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Ma, ne želim raskapat već složene strojeve. Na *bay-u ih ima dosta, ali možda ga brže ovak nađem. Svakako hvala na ponudi .
Staro 19.03.2026., 18:54   #9984
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Citiraj:
Ma, ne želim raskapat već složene strojeve. Na *bay-u ih ima dosta, ali možda ga brže ovak nađem. Svakako hvala na ponudi .
Ha gle, ovog mojeg slobodno možeš rastaviti (službeno ti dajem blagoslov) jer se više ne bude koristio - barem ne sa moje strane.

Sve sam objasnio kolegi još prije puno vremena, čak mu rekao da to pokloni/donira/upotrijebi za nešto lijepo ali je inzistirao da ne smetaju i da "budu na čuvanju" do daljnjeg.

Nego, sad sam baš povećao fotografiju preko cijelog ekrana i vidim da je ovaj moj SL6PP - ne "PE". Nisam siguran u čemu je razlika ali ponuda svakako ostaje ako se predomisliš.
Staro 19.03.2026., 19:57   #9985
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Nažalost nemam, imam 2.4 1.525V

2.8/533 nije Northwood?
Roy je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2026., 21:43   #9986
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Je, isto. SL6PF ?
Staro 21.03.2026., 12:52   #9987
electro
Premium
Moj komp

electro's Avatar

Datum registracije: May 2007
kod mene na is7 baš taj p4 2.8/512/533 (Northwood steping D1 -SL6PF)
cpu-world
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG-20260321-WA0000.jpg‎
Views:	39
Size:	210.6 kB
ID:	28765  

Zadnje izmijenjeno od: electro. 21.03.2026. u 12:58.
electro je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2026., 14:45   #9988
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Je, isto. SL6PF ?

Nažalost ovaj kojeg imam je SL7PK, Prescott

Sad gledam eBay history, trebao bih imati negdje dva SL6 ali sad ih ne bih našao ni pod razno

Zadnje izmijenjeno od: Roy. 21.03.2026. u 15:26.
Roy je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2026., 14:50   #9989
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Što je specifično kod tog procesora P4 2.66Ghz/512/533 SL6PE da mora biti baš taj model ?
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2026., 21:39   #9990
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Hrelić find Djeluje ok, doduse nisam siguran za ovu zavojnicu (1R0), djeluje istopljeno, ali mozda brijem... nisam jos isprobao

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.12.3
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.10.3
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na