|
|||||||||||
|
|
#1201 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Bono, budimo realni, da ljudi nisu takvi debili skupio bi potpise za 2 sata. I to duplo više nego šta treba. Ali to je pitanje inteligencije i samopoštovanja, kojih jednostavno nema. Ako čovjeka ne može pokrenuti ni to što ga neki kreten zajebava, onda se tu nema više što pričati. To nisu ljudi nego hodajuća trupla.
|
|
|
#1202 | |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
problem najveci je sto je ta granica toliko visoko narasla kod nas, kada ju jednoga dana dosegnemo, apsolutno se nista vise neće moci napraviti jer ce vec izbrisati pod sa narodom. btw ako jos ima nekih, sto zaista sumnjam, koji ne kuze jedan od glavnih razloga, zasto sve te porezne reforme, harači, zabrane i povlađivanje "krupnjacima", sa NAŠIM PARAMA: ![]() vidi kako je lepi, kako se sjaji, i kako će kostati narod svega sto ima i sto je mogao imati. niču kao gljive poslije kiše, uz naravno ograđivanje i zabranjivanje pristupa plazama i obalnom pojasu (zadnji primjer Hilton Ri) kroz desetljece prognoziram totlanu propast lokalnih manjih zajednica i opcina, jer jednostavno love biti nece kada maleni pozatvaraju, a ovi sa slike salju sve doma, kao i oni koji delaju u tim zdanjima, a harač uredno stiže svake godine redovito sve veći i veći i veći,... neznam za vas, al ja kenjat prestat necu o svemu tome, ne zbog sebe, nego zbog mog djeteta cija sudbina postaje sve gora iz dana u dan :-(.
"We all must hang together, or surly we will hang separately." AMD Ryzen7 7800x3D+Noctua NH-D14 | MSI Tomahawk WIFI AMD B650 | 2x16GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30 1,39v | SAPPHIRE Pulse RX 9070xt UV/OC | 1tb NVMe sammy 970 evo plus, 2TB Samsung 990 EVO Plus, 128gb NVMe Patriot P300, Crucial MX500 500GB, Kingston 480gb | Riotoro ENIGMA G2 850W 80 Gold | Corsair Carbide 300R modded | Win10 ENT LTSC IoT (work) + Win11 ENT LTSC IoT (gejming) | logitech g403 | ROCCAT Horde | AOC CQ27C4 + AOC C24G1 + 50" Hisense H50A6140 AMD Ryzen5 2600+Xilence Cryon M806D.B | Asus x370 Prime Pro rev1.03 (bios 6203) | GSkill Aegis 32GB (2x16) DDR4@3,2GHz | 2x Intel 545s 128GB, 1x Crucial MX500 500GB | Gigabyte GTX960 | sisa 620w | Fractal Design Focus G | Win7 x64 + Win10 ENT LTSC IoT | logitech g403 | ROCCAT SuoraFX intel i5 2500k@4,5ghz (1,28v)+FSP Windale 4 | ASRock Z68 Ext4 Gen3 (bios 1.20) | 2x8gb DDR3 HyperX Savage, 1866mhz, 10-10-11-27,1,5V | Samsung SSD 64gb, 2x256gb SSD | iGPU | corsair vx450w | CoolerMaster Centurion 534 modded | Win7 x64 |
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Privatnost i sigurnost podataka i korisnika
Citiraj:
Dokle god su oni koji nemaju protiv onih koji imaju pa makar jedan dobar skuter, nema šanse da rerendum nešto promijeni od Vardara pa do Triglava. Sutra da se otvori referendum, 95% glasača koji nemaju ništa osim dugova i kutije cigara bi glasali za porez, a oni koji imaju bar jedan kemijski wc bi glasali protiv. Postoji razlog zasto je ovim prostorima uvijek netko vladao, a to je nizak kvocijent inteligencije u kombinaciji s adekvatnim karakterom. |
|
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
To govori i o zemlji, oni koji nemaju zele napakostiti onima koji imaju, a sami su izgubili svaku nadu da ce imati nesto. ![]()
|
|
|
#1207 |
|
Premium
|
Mislim da se otišlo u offtopic gadno, bas sam neki dan pohvalio prijatelju kako je ovo moje online utociste bez putina, trumpa, plenkovica, vucica i ostalih karikatura ![]() Ne kaze se djabe da ne hvalis ![]() |
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Nakon Colopovog komentara krenuo sam napisat nešto u stilu što je spawn napisao, pa sam odustao. Ali da, naši ljudi su navikli na "gazdu" i na bježanje od odgovornosti. Plus toleriranje lopovluka, jer eto, mišljenja su i ja bi da mogu, neka je. Stvorit nešto svojim rukama, znanjem, odricanjem komfora, žrtvovanje slobodnog vremena za bolje sutra postoji kod sitne manjine. |
|
|
|
|
|
#1209 |
|
....
Datum registracije: Nov 2009
|
|
|
|
#1210 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
|
|
|
#1211 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
?Inače, pred par godina kada sam gledao Švica i Lihtenštajn su bile EU zemlje bez poreza na nekretnine, ili sa minimalnim tipa 0,1 posto. Zato i jesu tako nerazvijene ![]() Poslano sa mog CPH2663 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#1212 | |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Osim pokrenuo offtopic komentare koji su zapravo svi na mjestu. ![]() Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Nažalost, tema se direktno veže uz kvazi offtopic raspravu jer se privatnost krši u svakom smislu ne radi digitalne mafije nego svjetske politike. Ako zemlje,tj. narod tih zemalja , koje su inače tokom povijesti pokretale razne revolucije ne ragiraju na digitalno i svakodnevno “porobljavanje” naroda kako se očekuje da ostali uopće shvaćaju šta danas znači privatnost podataka i privatnost osobe općenito? Misliš sa googla preći na Apple? Ili sa Windowsa na Linux? Ili pokretati doma NAS kojeg u potpunosti ne razumijemo ni PCE osim izuzetaka? I svim tim devsima moraš vjerovati na riječ da nema leakova? Kao da vjeruješ našima da neće uvesti PNN. Naš trud u pokušaju zadržavanja privatnosti osobnih podataka pada u vodu čim tvoj prijatelj koji “nema šta skrivati” ima tvoj broj telefona u njegovom Whatsappu sa svim tvojim podacima, emailom i adresom kojemm pristup imaju sve ostale digitalne štetočine iz tvog moba. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 20.03.2026. u 14:57. |
|
|
|
|
|
|
#1215 | |||
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|||
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Premium
|
E, ovakve stvari sam vidio na vlastite oči. Senior dev stavi admin korisničko ime i lozinku u tekstualnom obliku u json koji je kao konfiguracija vidljiv korisniku. Tko zna koliko je dugo to tako stajalo Kada sam to prijavio ekipa je bila uvrijeđena.
|
|
|
#1217 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
IT okolina je katkad fakat cudna.Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 23.03.2026. u 07:06. |
|
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Premium
|
Nije to ništa čudno. Ljudi su jednostavno nesposobni i neodgovorni. U IT svašta prolazi (bez da se ruše građevine, padaju avioni, otpadaju kotači na autocesti) i onda svašta prolazi.
|
|
|
#1219 |
|
Premium
|
Da nisam posten bio mi milijunas , usa nacionalni projekt, passwordi plaintext ali to nije sve, cc number, cvv, expdate ime, prezime, zip, sve u db, plain text, 150k usera, milina. Islo bi na black marketu pozlato.Al ja budala posten, nisam clan stranki, hitno sazva sastanak i sve sfixali u cca mjesec dana, hešovali passworde, od payment providera dobili tokene samo za naseg merchanta umisto cc numbera i eto, ja nastavio radit za cca 7000kn, ni bonusa nisam dobio. |
|
|
|
|
|
#1225 |
|
Premium
|
Ima sigurno nešto i u tome, ali u konkretnom primjeru se radi o tome da netko spriječi ogromnu štetu i to skroz prođe ispod radara. Dosta ljudi s kojima sam ja imao interakcije tijekom godina ni napredovali na svoje pozicije, već su na razne načine na njih direktno instalirani.
|
|
|
#1226 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
A ruku na srce mulja se i u DE samo kad su puno vece pare u pitanju. Po mom iskustvu nije samo problem neznanje nego cesto i inertnost sustava koji upravlja i odlucuje o izmjenama pogotovo u drzavnim/gradskim institucijama. Tak da ne mogu zamjeriti da cak i oni koji nekaj znaju s vremenom izgubi volju i sami postanu inertni i nezainteresirani (nisam daleko od toga iskreno). Meni osobno je najveci problem uvijek bio kad dobijem pred sebe sustav za koji nisam zaduzen da ga dignem na noviju verziju ili popravim jer je netko usro motku pa dok vidim u kakvom stanju su takvi sustavi...mislim si hebote pa jel ti ljudi imaju bar malo casti i zadovoljstine u poslu kojem rade (i vjeruj mi nisu potplaceni vec preplaceni). Hebiga sve se na kraju dana vrti oko love. |
|
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Premium
|
Vrti se oko love jer bez love nema nicega osim ako kojim cudom netko ima besplatne resurse. Cak i preseljenje na selo ne pomaze. A to sto je jedan veliki postotak covjecanstva nezasitan pa se rađaju kojekakvi osjećaji i rastu rogovi je drugi par rukava. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 24.03.2026. u 11:19. |
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Premium
|
Da se vrti samo oko love, to bih razumio. Ali ne vrti se samo oko love, u tome je poanta. Meni, recimo, sada treba tomek i plaćam ga koliko ga plaćam. Znam da nije zadovoljan ali računam da mogu to razvlačiti još neko vrijeme, pa neka bude nezadovoljan dugoročno, šta me briga. Kada traži više, kažem "pa to šta ti radiš i nije baš nešto bitno". Ali kada se nešto skrši, onda je redovito "alo tomek". I tako tomeku pukne film i dadne otkaz. Odjednom imam problem, ali šta se može, svi su zamjenjivi, pa tako i tomek. Svi će mi držati stranu, šta se tomek ima kurčiti, vamte tamte, ako mu ne valja neka ide negdje gdje će ga više cijeniti. U međuvremenu, imam u organizaciji rupu koju pošto poto moram nekako zakrpati. Prebaciti ću tomekov posao na ostale s odjela, pa neka svi fino izgore. A kada shvatim da neću naći zamjenu za njegovu plaću, ponuditi ću više nego bih njemu nudio, jer jebiga, sada mi treba. U međuvremenu se nezadovoljstvo i troškovi gomilaju, ali šta se može?
|
|
|
#1229 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
|
|
|