|
|||||||||||
|
|
#5101 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Dok sam kupovao sad ovaj OLED išao sam po dućanima pregledati malo uživo kakva je slika, još više po reviewovima po internetu. Ono što mi je bilo nelogićno ispalo je i točno barem po meni. Realno imaš dva proizvođaća panela LG i Samsung. Stoga mi je bilo i glupo i suludo da isti panel ima totano drugačiju sliku i review, nekako mi je bilo logično da isti panel ima istu sliku, razlika je u izvedbi okolne plastike i standa. Noviji IPS paneli su mi uživo izgledali bolje nego trenutni koji sam imao ali upravo radi ovog gore zaključka rekao sam idem kupit najjeftini monitor sa trećom generacijom QD-OLED panela pa što bude bude. Razlika nebo i zemlja od najboljih izloženih IPS-ova. Neznam što ekipa kuka za izobličenje teksa dosloce isključis clear taype i izgleda bolje nego na IPS-u. sve ostalo je dva koplja bolje. Zašto ti to pišem. Kad dodjem na posao i moram ponovo gledat 8 sati u IPS panel (kvalitetan panel) doslovce mi se riga u odnosu na OLED doma.
|
|
|
#5102 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Uzeo si qdoled, a on nema problema sa textom. Woled ima. Zato i nisam htio uzeti 3 generaciju woleda nego 4-tu (tandem), u 4. su to dosta popravili, ali ne bas na razini qd oleda. Text mi nije uopće problem (nakon ips-a) biti ne primjećujem razliku nakon što sam podesiti cleartype. Jedino siva boja je mana tandema, ali sve ostalo i više nego opravdava tu manu... Ono najvažnije, na svojim postavkama nisam vidio da smanjuje svjetlinu u smislu da mi smeta i to je točno što sam htio. Da mi smanjuje kao telka (OLED evo/ex panel) popizdio bi (i da bijela se mijenja ovisno o veličini prozora).... |
|
|
|
|
|
#5103 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
QD oled ima istih problema sa tekstom kao i w-oled, točnije, prve tri generacije QD oled-a imaju taj problem. Četvrta ima to riješeno jer se vratila na uobičajeni RGB subpixel layout. |
|
|
|
|
|
|
#5104 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
Ako je na 3-oj kao na novijem woledu, onda stvarno nije problem... |
|
|
|
|
|
|
#5105 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Po recenzijama je "huge" problem i na WOLD i QD-OLED tekst, toliko o tome. Te defekte doslovce vidiš s povečalom. mislim da općenito se previše pisajzli po netu za stvari koje 99% korisnika neće niti primjetiti, najbolji primjer je kad kažu da na jefinijijim QD-OLED panelima svjetlina pretamna. znaci doslovce mi spali oči na 100% daleko jače nego stariji IPS. ne želim onda znati što je na "jačim" modelima valjda trebaš sunčane naočale koristit, moj je sad na 30% . @EXY kad pogledam sliku na WOLEDU doma nekao su boje ispranije nego na QD-OLED-u i to se primjeti, ok netko voli mirnije bolje netko voli izraženije, ali vjernost slike mije osjetno bolja na QD-OLED-u. nzenam ja sam na 27' doslovce nema nikakvog izobličenja teksta kad se ugasi cleartype. dapaće bolje izgleda nego na IPS-u.
|
|
|
#5106 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
![]() A prijetiti će, obični korisnici koji su navikli na plug n play.... ja sam odmah primjetio sve te mane koje traže workaround ili pak privikavanje. Tipa, ako ne napraviš cleartype štelanje se vidi dosta.. a neki neće te će kako mi lošija slika nego na starom IPS.... Isto tako, npr viber ili topaz photo instant trigeraju oled VRR fllicking na windowsima iako je gsync na samo na fullscreen (zbog korištenja hw akceleracije na njima se i riva tuner overlay pojavi ako je uključen). Malo igranja kroz nvidia cpanel i fixed.. ali to treba znati napraviti, a na ips ne treba... Woleda vrtim na 36, u igrama 45 (sdr). Hdr ide na 90 posto.... No to je vjerojatno zato što sam navikao na te postavke jer starog ips-a nisam dizao više od 30 zbog backlight bleedinga i glowa... Kažu da je pretaman jer ili nema dovoljno svjetline u sunčanoj sobi ili zbog hdr-a koji je na 400 nitsa max korisan kao aktivni spojler na peglici.... |
|
|
|
|
![]() |
|
|