|
|||||||||||
|
|
#5611 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
To bi trebala biti ova samo slabija (35) ? https://deltron.hr/1025-mszef35s001/...-ef35vg-3-5-kw Još neki prijedlog ? |
|
|
|
|
|
#5612 | ||
|
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
https://ferlez.hr/klimatizacija/fuji...tf-aoyg12kgcb/
|
|
|
|
|
#5613 | |
|
ha?
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
sta konkretno ti ne valja? ja imam ay 2.5kw koja ceka da je dodu ugraditi |
|
|
|
|
|
|
#5614 |
|
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Alternative su još Daikin, Fujitsu, Toshiba... Moja preporuka ti je svakako gledaj WiFi, moš isprogramirati da ti se navečer smanji temepratura, ujutro da se pojača, ne moraš tražiti daljinski nego izvadiš mobitel i promjeniš šta ti treba bez da ga moraš uperivati u unutarnju jedinicu i sl. Meni je wifi čudo, isprogramiraš kako ti paše i više ne diraš |
|
|
|
|
|
#5615 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Loše hladi, kada ga upalim na grijanje prvo razmatra 5-7 minuta dal će početi grijati i onda počne grijati, imaš pvbdje detalje i od drugih ljudi https://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3753174 https://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3687603 |
|
|
|
|
|
#5616 |
|
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Od svih japanaca po mom misljenju i sta sam citao i vidio, Mitsu je daleko najgori. Daikin, toshiba, hitachi i fujitsu palac gore imam fujitsu i toshibu, na toshibu se upravo grijem.
|
|
|
#5617 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ne bih rekao od svih, recimo ove nove serije su loše, ali stare AP serije su bile peri-deri. Mi imamo nasred ureda u hodniku Mitsu AP od 3,5 kw, taj ohladi pola ureda bez problema. Daikin je počeo nešto raditi sa Greeom, pa je pitanje koliko je to više japanac a koliko kinez. Fujitsu i toshibu nisam ima. |
|
|
|
|
|
|
#5618 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
A zašto tu nitko ne spominje Hitachi? Isto Japanezer, čak mi se čine i korektnih cijena naspram ostalih razvikanih brendova. Koliko sam googlao distributer nije neki jazavac, nego ozbiljna firma pa pretpostavljam da i support imaju dobar. Ja sam do sada isto samo Mitsubishi uzimao, ali zadnje kaj sam upiknuo krajem prošle godine je Hitachi AirHome 600 4,2kW i mogu vam reći da se super ponašala tokom grijanja (koristimo je na viksi), a za hlađenje se ne brinem da će dobro odraditi. Mitsubishi je bezobrazno dignuo cijene u nebo zadnju sezonu/dvije i jednostavno sam odustao od njih. Ok, Hitachi prije nisam pratio, pretpostavljam da su i oni digli cijene, ali svejedno su pristupačniji... |
|
|
|
|
|
#5619 |
|
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Zab sam na hitachi, mislim da je on isto OK, frend ima jednu ne zali se
|
|
|
#5620 |
|
Moderator
|
Kučka od stare klime (za) sad radi ok, ko da zna šta joj se sprema ![]() Istina bog, bila je ištekana 24h. Hitachi kandidati: AIR HOME 600 INVERTER "35" > https://www.advena.hr/hr/hitachi_kli...35whae/2415/76 871 € AIR HOME 600 INVERTER "42" > https://www.advena.hr/hr/hitachi_kli...42whae/2416/76 1.133 € AIR HOME 800 INVERTER "35" > https://www.advena.hr/hr/hitachi_kli...35rhae/2585/76 1.312 € Kako ide ono ... pitanje je sad ![]() |
|
|
|
|
|
#5621 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Također naručio Hitachi Airhome 600 3,5 kW za stan jer Mitsubishi smeće u moju kuću više neće, barem ne AP i AY. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#5622 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#5623 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Dolazi vrijeme kada moram početi razmišljati o klimi. Imate nekog dobrog majstora/firmu gdje bi mogao kupiti klimu ili da je kupim zasebno pa da je majstor postavi? ZG me zanima, istočni dio da ne bi majstor iz Zaprešića mi zaračunao još i dolazak jer je on na drugoj strani. Klima će biti da može i zagrijati u prijelaznom razdoblju sobu (ne, neće sigurno rashladiti sve sobe kao ni zagrijati jer je raspored malo blesav).
|
|
|
#5624 |
|
EMP moderator
|
Dođi do mene pa ćeš vidjeti kako je odličan, evo preko 3 godine se borim s AP-om. Ove zime je sve počelo rondati, i unutarnje i vanjska jedinica, uskoro ću ga početi udarati šakom kao xlr. Vanjska drnda na nekoj srednje niskoj modulaciji kad vuče oko 1 kW, a unutarnje zaklopoću kad krenu puhati, o pucketanju plastika da ne pričam. Nađi stare postove, ne da mi se više pisati. Bez Home Assistanta ne mogu dobiti normalnu modulaciju jer se stalno zaletava, a sa HA sam ga uspio spustiti da radi na 400 W.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#5625 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Za razliku od AY, koji mi je realno teški shit, imam 3 ili 4 AP jedinice montirane i nikad nikakvih problema sa njima. Citiraj:
Tako je, to je ta klima samo od 3,5 kw |
||
|
|
|
|
|
#5626 | |
|
Premium
|
Citiraj:
). Vanjska jedinica je podosta velika, majstor je rekao da je ista kao i ona od 5kW i da lagano moguće samo softwareski da su je oslabili. U deforst mi nije baš puno išla, ne sjećam se baš koliko, ali primjetio bih to zicer da je često (na istom objektu je i Haier Flexis na katu koji se češće "odmrzavao").AirHome 800 - ne znam koliko je bolja od 600, meni je prvenstveno otpala u startu kao izbor jer je kod nje unutarnja jedinica dosta šira i ne bi mi stala na predviđeno mjesto - s druge strane je to bolje jer na manjim okretajima turbine više zraka može "ubaciti". Edit: i ovog "čudnog" montera sam našao kad sam istraživao Hitachi, ima par videa kako se ponaša AirHome 600 5kW u hladnim uvjetim, pa vrijedi pogledati: https://www.youtube.com/watch?v=SjEz...rVsDWkB2HsXldG |
|
|
|
|
|
|
#5627 |
|
EMP moderator
|
Hitachi Airhome 600 je još jedno smrdljivo g**** od klime, kako mene uvijek pogodi... Napravio sam sve po PS-u, ispalo nešto manje od 4 m cijevi, vakuumirao pola sata, nema grešaka, tiho radi, ali loše grije, ispuh nikako preko 40°C. Igrat ću se još malo pa ako ne riješim, skidam dole i mijenjam za nešto drugo.
|
|
|
|
|
|
#5628 |
|
Moderator
|
Pa šta bi ti htio ?? Nije to el. fen pa da puše za "izgorit". Tih 40°C se čini sasvim ok. Druga je stvar ako si uzeo manje snage nego treba za ciljani prostor + gubici pa treba dugo vremena da postigne željenu temp. prostora. A na kraju, zašto nisi uzeo službenu montažu ? |
|
|
|
|
|
#5629 |
|
EMP moderator
|
40°C neće ugrijati prostoriju kad je vani ispod 10°C jer zgrada nema izolaciju i stari su drveni prozori. Grije se dnevna od 30 m2 klimom snage 4,2 kW u grijanju, treba biti više nego dovoljno. Iz dosadašnjeg iskustva s Mitsubishijem, 2-3°C puno znači, a toliko sam dobio dodavanjem bolje izolacije oko cijevi. Ovo mora puhati 45°C i više, pogotovo jer je vani relativno toplo. Bio je jedan ovlašteni, nakon par min razgovora smo se pozdravili, lik pojma nema što priča. Pozvao drugog ovlaštenog, ispalo da se znamo, dao mi alat i kaže spajaj, a ja ću nadgledati. Sve sam dobro odradio, iznenadio se, ali klima je loša. Nije to sad toliko bitno jer ima HEP grijanje, ali ne želim ostaviti poluispravnu klimu jer kasnije može biti još gore. Ide na RMA i možda zamjena za neki drugi brand, sad opet moram tražiti alternativu.
|
|
|
|
|
|
#5630 |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Tako valjda rade japanske klime, i kod mene Panasonic doslovno mlako puše, Mitsu na osjet malo toplije. Kod staraca Midea osjetno toplije. Glede snage, Mitsu EF je na pametnoj utičnici pa pratim potrošnju, uglavnom radi na 270-300w i treba joj vremena da postigne temperaturu. Pri pokretanju krene i do nekih 600w na utičnici i onda smanjuje. To je sad pri ovim temperaturama, 0-15 stupnjeva vanjske, klime namještene da drže 23-24 stupnja u prostoriji. valjda tako rade japanci. Ko za k.., imam i Perferu koja čeka ugradnju, stoji već nekih godinu dana kako sam je kupio a da sada kupujem klime, bez razmišljanja bi uzeo Mideu jer stvarno odlično radi obzirom koliko je jeftinija u odnosu na ove japance. Midea o kojoj pričam je Exreme save pro. Sve one postignu zadanu temperaturu ali ove su valjda tako programirane da rade sa što nižom temperaturom ispuha. I sve su na auto brzini puhanja, ne da mi se zaj.. sa traženjem optimalne glede balansa brzine ventilatora i temperature ispuha. |
|
|
|
|
|
#5631 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Dobra klima
Kod japanaca se razlikuju klime za grijanje koje su skuplje i za dogrijavanje koje su “jeftinije”. Nasjeo sam na pricu montera kako je mitsu premium, 3.5kw grije bez problema 40m2 ,sve je laž. Neki stari mitsu su grijali, sada dogrijavaju osim ako su oni skuplji modeli bas za grijanje. Sad imam Mitsu u jednom prostoru od 40m2 grijanje smece, i korel 3.5kw u drugom od 40m2 koji grije ko blesav samo sto me nervira zvuk vanjske jedinice. Kod kineza midee i sl ima jeftinih koje griju ali prozuji vanjska u roku 2 godine. Danas je valjda sve smece, ako zelis tiho unutra i vani duze vrijeme, i da grije i hladi kako treba valjda treba 3000-4000€? Sto je najgore , “tiho”, “grije” su pojmovi koje 90% prodavaca i montera tretira kao nevažno kod odabira, bitno da uzmu novac. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 28.02.2026. u 14:55. |
|
|
|
|
|
#5632 |
|
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Kako znati da klima valja? Po brendu, ne baš. Imam staru Fujitsu Nocria koju sam kod preseljenja demontirao u starom prostoru i montirao u novom. Unutarnja jedinica je veća od uobičajenih, grijala je lakoćom DB od 50 m2. Nakon što sam je kupio se prestala prodavati u RH jer je kršila neki propis (mogla se kupiti u BIH). Sada se može kupiti ali novi model. Neki dan mi je došao agent napraviti neku ponudu i pitao sam ga i za Nocriu. Kaže on: 'Ne može se ova nova usporediti sa starom'. Pri kupovini, umjesto oslanjanja na provjerene brendove, treba uzeti pitati klimaše koji ih montiraju o iskustvima sa dotičnim modelom. |
|
|
|
|
|
#5633 |
|
tiki
|
Ovisi koliko su klimaši realni i iskreni. Na žalost dosta je njih koji ti preporuče "Unesi neko radnom ime klime proizvođača za kojeg si jedva čuo" jer na njih imaju najveću maržu. |
|
|
|
|
|
#5635 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Jbga, rekao bi da tu ekipa zna malo vise o klimama, ali očito štanga. Tebi s obzirom na opisano veliki prostor, bez fasade i drvena stolarija, treba neka top notch klima koja pošteno grije, a znamo da takva klima nije bas jeftina. Ti su uzeo ulazni model Hitachija i sad očekuješ ono sto ta klima ne moze isporucit i normalno da si nezadovoljan. I dajte si uzmite u prespektivu, svi proizvođači klima imaju otprilike 4 ranga proizvoda, ulazna (najjeftinija), srednja, top i drkica kategorija gdje se vise ne pita za iznoso. Danasnji ulazni modeli svetog japanskog trojstva su poprilično losi, odnosno ulazni model Dikin klime je zapravo unutra kinez. Tek u srednjoj ponudi određenog modela dobijete tu japansku kvalitetu. Tako da danas nazalost to sto je klima Toshiba/Mitsu/Daikin ne znači bas puno, jer ako je ulazna serija, nije nista puno bolja od Midee ![]() |
||
|
|
|
|
|
#5636 |
|
Premium
|
Istina, u apartmanu sam stavio Daikin, ali ulazne serije jer tada nisam imao para. Grijanje i hlađenje je ok, jer sam uzeo višestruko jače modele nego što mi je trebalo (5 kw za 35 m2, i 3,5 kw za 24 m2), ali kvaliteta plastike na samim klimama, wifi povezivost, i sam način na koji su klime napravljene je nebo zemlja u odnosu na Perfere koje imam u uredu. |
|
|
|
|
|
#5637 | |
|
Premium
|
Citiraj:
AirHome 600 serija nije baš ulazna nego mid-range, al' ok... Nešto kod njega ne štima jer ja imam tu istu klimu (doduše malo jaču, ona koja je 4,2kW u hlađenju) i grije ko luda. Gledao sam prije kupnje YT videokanal od onog našeg Heatmaster-a, on je montirao i testirao još jači model (5kW u hlađenju) i isto je grijala ko luda, i to na debelo nižim temperaturama nego što su ovih dana. Ne znam jel nekaj kod montaže zaribao, jel možda baš njegova jedinica u banani... |
|
|
|
|
|
|
#5638 | |
|
Premium
|
Citiraj:
AirHome 600 bi trebalo normalno grijat, a posto kolegi na tom mjestu nije dobro radio Mitsu, sad ne radi ni Hiitaci (obje novo kupljenji uređaji) nekako mislim da je problem u instalaciji ili je prostor uklet pa treba zvati svećenika ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5640 | |
|
49%winner
|
Citiraj:
Bas neki dan parkiram ispred random zgrade i cujem famozno brujanje. Aktivirao mi se PTSP, dizem glavu prema balkonima kad ono - Midea. To je sad mislim treca koju sam cuo otkad smo pricali o tom brujanju. Doduse ne pamtim kad sam zadnji put vidio Hjundai klimu uopce. Izgleda da i Midee tvornicki dolaze s prstohvatom disbalansa
|
|
|
![]() |
|
|