|
|||||||||||
|
|
#4891 |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 19.02.2026. u 16:37. |
|
|
|
|
|
#4892 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
NAS - Network Attached Storage ili mrezni disk
To tako mora biti inače se Greta ljuti ![]() Imam Seagate Expansion vanjski USB. Unutra je Exos koji nikada ne ide u spin down osim ako mu to baš ne kažeš s onom komandom ali onda cijeli enclosure ode u sleep zajedno s USB kontrolerom. Ali… moj NAS je Debian… |
|
|
|
|
|
#4893 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Prije dva tri dana počeo mi je problem sa NAS-om: Hi Colop Connection to xxxx has been lost since 2026-02-26 08:45:06 +01:00. Please check the network connection of your DiskStation, and make sure its DDNS service is enabled. From Synology Account Veza padne svakih 20-30 minuta. Resetirao NAS, izbrisao DDNS postavke 1. Go to Control Panel > External Access > DDNS. 2. Click your DDNS entry → Edit → Test Connection. STatus: Failed Izbrisao sve u synologyu računu postavke, ništa ne pomaže. Izbrisao sve u NASu, pokušao opet postaviti. ništa ne pomaže. Napominjem da se na mreži ništa nije radilo. Zadnje izmijenjeno od: Colop. 26.02.2026. u 11:44. |
|
|
|
|
|
#4895 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Prosli tjedan synology ds920 bacio u read only Volume1. Shr. I cim po njemu neat krenem pisat/brisati. Opet u read only. Iskopira bitno na vanjski source. Helth diskova dobar, smart dobar. Sve se cini super al eto. Rebootam ga i o da radi sve dok ne krenem nesta kopirati sa njega ili na njega. Obrisati volume, pa iz pocetka? Imao netko? Prebacite post u NAS, na mobu pa u krivi topic. Thx |
|
|
|
|
|
#4896 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Probaj na hladno izvaditi > vratiti hdd - ove (kontakti). Koliko sam na brzinu vidio, slično se zna događati ako si dodavao ram, prođe inicijalni test ali dodatni ram nije skroz kompatibilan ... |
|
|
|
|
|
#4897 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Probat cu jos disk po disk vaditi. |